SEAT geeft ons deze CUPRA Ateca [updated]

Auteur: , 24 Reacties

Het eerste model van een nieuw merk..

Het is alleen geen nieuw model, het is een SEAT Ateca. In dit geval zit er echter een ander logo op de neus. Dit is het nieuwe CUPRA-logo. Dit nieuwe merk komt voort uit het performancelabel van SEAT, waarmee sinds 1996 de sportieve modellen worden aangeduid.

CUPRA wordt een zelfstandige entiteit binnen SEAT, met eigen groeiambities. “Ons doel is om de CUPRA-verkopen de komende vier jaar te verdubbelen”, aldus Wayne Griffiths, verkoop- en marketingdirecteur bij SEAT. Vreemd, want niet bestaande verkopen kun je niet verdubbelen? Maar goed, het nieuwe merk krijgt zijn eigen ruimte bij ongeveer 260 speciaal geselecteerde CUPRA-dealers uit het bestaande SEAT-dealernetwerk in Europa.

De CUPRA Ateca heeft een 2.0 TSI-motor met 300 pk, die is gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. De topsnelheid is 245 km/u en de sprint van 0-100 km/u kan in 5,4 seconden afgetikt worden.

UPDATE: we hebben een video!24 reacties

Cupra geeft het ons nu toch, niet Seat.
@ghost: Jawel, seat geeft ons cupra. Cupra geeft ons hun versie van de ateca :)
Logo is een beetje apart, vond de CUPRA-letters op de 1st Gen Ibiza wel gaaf. Idee moet natuurlijk een beetje uitgewerkt worden.

Als de vrouw PER SE een cross-over wil en het mag niet veel kosten: ik vind het eigenlijk wel een dik ding. Even naar JD Brengen (390 pk :-D) en je hebt een kiloknaller van hier tot, eh, Barcelona.
@willeme: Ik denk dat dit ding toch wel aardig wat gaat kosten. En dan maak je alsnog alleen indruk op de lokale hangjeugd bij de McDonald’s.
@berlinetta: Je moet een Seat nooit kopen om indruk op een ander te maken, natuurlijk. Veel gaat afhangen van de prijs. Kijk naar de Leon ST Cupra: 300 pk voor minder dan een Octavia RS Combi met 245 pk. Geen verkeerde deal, dan.
@willeme: Nee, het zal zeker geen verkeerde deal worden. De modellen die Seat (in dit geval Cupra) aanbiedt, bieden inderdaad de meeste bang for buck. Het zal me echter niks verbazen als dit ding de 60k gaat aantikken. Er zijn toch dagen bij dat ik minder op mijn bankrekening heb staan.
@willeme: dat is de enige reden. Een cross-over als opening van het performance label, hoe slecht kan je starten? Het had toch een mooie start voor de nieuwe Ibiza Cupra geweest? Daar is het label in 1996 tenslotte mee begonnen. Zal wel aan mij liggen.
@dutchdriftking: Het zijn officieel nog concepts. Ik denk dat ze hier mee beginnen omdat ze er meer van kunnen verkopen.
@willeme: maar mensen die een cross-over willen die willen toch helemaal geen sportieve auto?
@willeme: Martorell schijnt ook mooi te zijn rond deze tijd van het jaar 😊
@willeme: exact!
Dat logo.. hahahaha! Lijkt wel een soort Transformers badge. Verder weinig toegevoegde waarde denk ik, tenzij ze met een zelfstandig model komen.
Hahah .. lollig
Wij zijn Cupra en wij zijn het sportieve merk dat uit Seat ontstond! Wat gaan we maken? Een sportieve SUV.

Het zal vast goed verkopen … maar gelukkig word ik er niet echt van.
@daihatsucuore: Weet je wat Cupra ook aan gaat bieden? Cupra pakketjes om je gewone Seat er uit te laten zien als een Cupra. En er komen twee lijnen binnen Cupra: Een top lijn met de echte kanonnen, en een ‘performance’ lijn met de wat gangbaardere modellen… Je hoeft geen ster in marketing te zijn om Audi (RS / S modellen), AMG (43 / 63) en alle andere ‘ik ben een eigen performance merk’ te kopiëren.
Zucht…. ten dode opgeschreven Seat
300 pk en niet eens de 250 aan kunnen tikken? Damn. Luchtweerstand zal wel een redelijk grote bitch zijn voor deze hete crossover / SUV…
@MDA: 250 zou je indd wel verwachten als hij in 5.4 sec naar de 100 kan sprinten met zijn gewicht.
@miezemiez: Dat komt door de vierwielaandrijving en de dsg bak.
Awesome bak
Het hele Cupra als eigen merk, ik zie daar totaal geen meerwaarde in. Het is en blijft een Seat want op zijn beurt weer een Volkswagen is…
En opeens is de ateca de moeite waard! Hier zat ik op te wachten, niet al te grote SUV’s met lekker veel pit (met 4 of 5 cil en geen 6 of meer) en die niet te lomp zijn. Super!
@allesmetturbo: dus je gaat een bestellen?
@futse: vannacht is het slapend rijk worden weer niet gelukt.. ik zal nog even moeten wachten helaas

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).