Dit is de nieuwe G-klasse van Jon Olsson [video]

Auteur: , 36 Reacties

Lord Hans is born.

Wederom is er een auto van Olsson in Nederland verbouwd. Al zijn ex-auto’s komen in Nederland terecht, maar ook zijn nieuwe auto’s worden in ons land onder handen genomen. De Zweedse vlogger/pro-skiër heeft ditmaal een G500 4×4² als basis gekozen, Absolute Motors uit Ridderkerk mocht de verbouwing regelen. Naast alle aanpassingen aan het exterieur (toeters, lampen, wrap, etc), is tevens de motor aangepakt. Standaard haalt de G-klasse 422 pk en 610 Nm uit een 4.0 V8, de G van Jon zou nu zo’n 800 pk leveren!

Opvallend is dat er geen overduidelijke camouflage-wrap op de SUV zit, iets wat voorheen toch wel zijn stijl was. Het is nu in ieder geval een stuk subtieler (dark-camo). En ja, ook de skibox mist, dit was een vast gegeven op alle eerdere transportmiddelen van de bekende skiër. De auto heeft overigens de naam Hans gekregen, vernoemd naar de broer van Olsson.

Vanavond is zijn nieuwe vlog online gekomen, waarin hij alles vertelt over deze nieuwe creatie. De video is uiteraard opgenomen in Nederland, check it out:36 reacties

Hoe lang zou het duren voor ook deze auto in Nederland te koop staat?
@Edge: 2/3 maanden
@Edge: en hoe lang voordat die opnieuw opduikt gecrasht dan wel zwaar toegetakeld door een pools/roemeense inhuur stukadoors?
@jpoers: Waarom denk je dat?
@f40racer: de uitgebrande RS6? De gecrashte lambo?
Wat een bruut monster!
Love it or hate it. I love it!!
Geweldig bruut monster!
Die moet nu een andere parkeerplaatsje zoeken in Monaco, ik denk dat dit ding niet in die befaamde ondergrondse parking past.
@misterdrogba: In een van zijn eerdere vlogs had hij al aangegeven dat hij opzoek moest naar een andere parkeerplaats. Op dit moment is hij opzoek naar een andere woning in Monaco (Marbella is al geregeld)
@misterdrogba: dat was ook onderwerp in een van zijn vlogs. Hij had 2 opties: valet parking (dure oplossing maar dan is parkeren niet meer zijn probleem) of parkeerplaats aan de rand van de stad waar alle touringcars mogen parkeren.
En juist bij deze creatie was een camo wrap niet gek geweest
@1audi1: wat voor wrap zit er op dan?
@gasmonkey @1audi1:
Er zit een “Black Camo” wrap op. Dit is de nieuwe limited edition kleur van zijn Douchebags tassenlijn.
Letters staan door het videoraam en video is niet in volledig schermvullend (op Android App)
@venividivici: yep. Zoals alle artikels met embedded foto’s of video lijkt me
Zit er ook een vlammenwerper op?
Leuke naam. Hans. Zo heeft mijn moeder haar zoon ook genoemd. Alleen die zoon heeft geen broer, en dus automatisch geen G-klasse. Die kijkt gewoon op internet naar gekkie’s met gekkie auto’s. Die ze een naam geven.
@rikus: is het misschien @amghans ?
@str8six:
Ik weet van niets . . .
@rikus: en ik maar denken dat je Rikus heet
Opgenomen bij experience island in Loon op Zand. Erg leuk 4×4 terrein!
Lekker hoor, Remia in je haar
Zijn creaties gaan gepaard met zijn nieuwe tassenlijn: ‘dark camo’, deze wrap zit op de auto. Daarmee is het natuurlijk puur marketing, maakt het niet minder vet!
Kan hij niet gewoon Olsson Creations of Olssonworkss oprichten en kappen met dat hele gedoe alsof het zijn persoonlijke auto betreft? Verder vind ik deze best wel vet. Alleen de spatbordverbreders zijn ietsje té. (Probleem ligt bij MB, weet ik…)
Nah ik skip
Hij skipt sneller van wagen dan ik van onderbroek….
@dutchdriftking: oké, hij bezit zijn auto’s niet lang maar om nou drie maanden dezelfde onderbroek aan te houden lijkt me geen pretje voor jezelf en omgeving.
@foramen: Welke omgeving? Ik heb altijd zoveel ruimte om me heen! Geen idee hoe dat komt…..
Hij verdient wel credits voor het gebruiken van de auto waarvoor hij gemaakt is. Rijden genoeg 4X4 rond die nooit van het asfalt af zullen komen. Om het dan ook nog te doen met een G die je net aan hebt laten passen verdient van mij een 1. Vind hem erg goed gelukt, een 4X4 is toch al niet subtiel dus daar kan ik al niet meer over vallen.
@jasperh: kom op zeg dit is toch geen gebruiken van 4×4…. dit is show boooaaaaten!!
Er zijn zat lui die daadwerkelijk een terreinwagen gebruiken waar die voor bedoeld is en dan heeft dat meer met werk te maken gelukkig. Zo rijdt een vriend van mij met een Landcruiser V8 met veetrailers waar 3-4 koeien in staan. Dag in dag uit, door de bagger en de modder.
Dit weekend stond ik met mijn eigen range rover met een 3 assige kipper in de modder, grond weg rijden op een plek waar je met een vrachtauto niet kan komen en met een beetje beleid en goeie AT banden gaat dat wel met zo’n ‘kleine’ 4×4. Daarnaast moet ik vaak met grote schamelwagen door weilanden en tuinen met ladingen damwand profielen, dat zijn vrachtjes van 4,5ton. Kijk dan gebruik je zo’n ding!
@dutchneon: Psies
Vorige week de amarok verkocht en de nieuwe eigenaar stuurt al foto’s: vol in de bagger met de paardentrailer.

Waar men vaak afgeeft op zogenaamde juppen SUV (amarok is overigens geen SUV en minder jup denk ik), gebruiken genoeg mensen ze waarvoor bedoelt!!

Chapeau
Wat een ongekende aanstellerij, verschrikkelijk. En vervolgens gaat hij met die pauperbak bossen vernielen. Wat een kinderachtig gedoe.
Valt wel mee deze creatie. Even ter vergelijking met de RS6 vind ik het wat ingetogen en relatief simpel aangepakt.
@ghost: helemaal mee eens, de projecten worden minder en minder
Nu is de vraag wanneer deze G opduikt in de vlogs van Joël Beukers. George the Rolls, de Lambo en de Maserati staan al samen bij hem in de garage

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).