Lexus IS 300h: 20% leaseslet met 223 pk aan leasepret

Auteur: , 20 Reacties

Dit is hem, de nieuwe D-segmenter die Lexus' verkopen een boost moeten geven. Dat moet dan wel snel gebeuren, want in 2014 verhuist deze IS 300h vanuit de 20%-categorie naar de 25%-regionen.

Lexus IS300h

De verkopen van de vorige IS waren niet om over naar huis te schrijven de afgelopen jaren: 130 in 2011 en 55 stuks in 2012. Dit had te maken met het ontbreken van hybrides, wat resultreerde in oranje-rode energielabels, en een styling die behoorlijk oubollig begon te worden.

Beide problemen zijn nu getackled, want de IS is volledig in het nieuw gestoken, met een agressiever, hoekiger design, en een 2,5 liter viercilinder benzinemotor, die in samenspel met een elektromotor goed is voor 99 gram/km aan CO2-uitstoot. Deze grijze unit oogt niet onaardig, met een flinke set lichtmetaal, en een strip LED’jes in de vorm van een Nike-logo.

Alsof ze zeggen willen: deze auto leasen? Just do it! Kan je hierin meegaan, of zou het voor jou toch gewoon de bekende 3 Serie, C-Klasse of A4 worden? Lexus Nederland kan wel een zetje in de rug gebruiken, want dit jaar werden er nog maar 347 auto’s verkocht, tegenover 1.751 in dezelfde periode vorig jaar. Ouch…
20 reacties

Nu nog eens een samenhangend gestyled interieur dan word het misschien nog eens wat.
@koelkast: interieur? Dat vreselijk gekunstelde exterieur! Bah, net een Star Wars robot! Hoe bezopen moet je zijn om dat te ontwerpen??
@koelkast: of je koopt: gewoon 7% bijteling met 285pk pret en dan is ie ook nog heeeeel mooi!volvo v60 plug in
@koelkast: dat interieur is nog wel origineel vormgegeven maar zowel de voor als achterkant ziet er uit alsof de wagen bij een aanrijding betrokken is geweest.
Bijtelling?
Klinkt als een nieuwe huurtopper.
ik kan nog steeds niet wennen aan die achterkant, verder best een strakke auto. zal best wel verkopen met dit vermogen+20% bijtelling
Nu nog (zonder eens)… voor de spelling nazi’s me komen villen ;-)

Maar ben ik echt de enige die Lexus interieurs als gedateerd en onsamenhangend vind overkomen, vierkante roosters, ronde vormen in het dashboard en dan van die gekke Peugeot 3008-achtige ‘grepen’ waar de pook tussen huist. Je verwacht toch meer na al die jaren dat Lexus in de top opereert.

Zal verder weinig mis mee zijn en prima rijden, maar het doet me totaal niks deze auto. Als het toch saai, zakelijk en emotieloos moet voldoet een Audi meer dan prima!
@koelkast: Nee.
Uiterlijk is prima maar het interieur is absoluut niet mijn ding.
Dashboard eruit slopen en goan!
Zou ‘m alleen al kopen voor het interieur! wat zitten die Lexii prachtig in elkaar zeg…
wat een raar meegespoten stuk bumper wat als het ware over de koplamp geplakt zit. voor de rest een wat drukke maar frisse auto.
Goed zo Lexus! Gewoon een leuke, mooie auto die potent én toch aantrekkelijk is in de lease. Als ik een leasewagen zou moeten kiezen dan weet ik het wel hoor! Of gewoon kopen als ik het kon.
Nette auto. Alleen weer jammer van die Honda Accord achterlichten. En die Accord is al jaren oud!

Met het interieur is niet mis als ik er zo naar kijk. Deze auto zal zeer goed verkopen samen met de 20% BMW 3 serie.
Mooie auto, interieur is mooi. Kwalitatief is dit subliem.
@rufctr01: Jij moet gaan beleggen…
Als je deze Lexus IS 300h vergelijkt met sushi, lijkt dat laatste wel uit de Hollandse keuken te komen. Wat oogt dit ding Japans met z’n gekke lijnen en rare bobbels in het interieur. Net één of andere gekke vis dit.
Hebben ze het European Design Centre van Toyota onlangs opgedoekt?
Aan de criticasters:
wees blij dat ze bij Lexus toch nog de moeite doen om een origineel ontwerp op de markt te brengen! Er zijn andere die al jaaaaren hetzelfde model op de markt brengen van groot tot klein. En dan heb ik nog niet over hun interieur gesproken, dat nog hetzelfde is als in de eighties!
Ik kan hem best smaken, deze IS. En als hij in dezelfde stijl rijdt dan de vorige is het wederom een erg leuke auto!
Ook al van die lui van “auto VOOOOOOR de zaak” toch?
Beetje hypocriet wel
ik ben wel fan van Lexus,toch altijd net tikkeltje anders als de rest
ze hadden van de vorige is, en deze dus ook meteen een wagon moeten maken. europa draait op wagons, niet op sedans

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).