Dit is de nieuwe Noble M500

Auteur: , 31 Reacties

En hij is heerlijk.

Op het Goodwood Festival of Speed is bijzonder veel lekkers te vinden. Britse autofabrikanten grijpen de aangelegenheid om op eigen bodem nieuwe plannen te presenteren. Zo ook Noble. Het merk heeft eindelijk weer eens wat nieuws voor ons.

De auto luistert naar de naam M500. Deze supercar is geen nieuw topmodel, maar zal geplaatst worden onder de huidige M600. Deze ‘instapper’ heeft het blok van de huidige Ford GT onder de kap. Dat is een 3.5 liter Ecoboost V6. In de M500 levert de zescilinder 550 pk. De motor is gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling. De auto gaat vermoedelijk ongeveer 1.250 kg wegen, een vergelijkbaar gewicht als zijn broer.

Qua uiterlijk is de Noble in elk geval een knappe verschijning. De koplampen hebben wat weg van een Corvette C7, de velgen van een Lamborghini Aventador SV en sommige lijnen van de auto roepen Bugatti Chiron in me op.

Veel meer informatie over de M500 heeft Noble niet bekendgemaakt. Het gepresenteerde exemplaar is dan ook een prototype zonder interieur. Met de huidige planning moet een productiemodel over een niet al te lange tijd klaar zijn, zodat de M500 in 2019 van de band kan rollen.31 reacties

Jammer dat ze niet voor de 650pk Volvo (Yamaha) V8 hebben gekozen. Verder wel een hele mooie bak!!
@kennone: de m600:)?
@kennone: die V8 zit helemaal niets Volvo aan, behalve dan dat ze er een aantal hebben mogen aanschaffen bij Yamaha.
@rhellema: Dat zegt hij toch?
@phaeton: in mijn ogen heeft hij het hier over een 650 pk Volvo motor met iets van Yamaha terwijl het een Yamaha motor is met niets van Volvo.
Een stuk mooier dan de M600. Dat vond ik toch een beetje een kitcar. Dit ziet er gewoon goed uit als je het mij vraagt. En die EcoBoost motor lijkt me een prima keuze. Veel koppel en als t moet zit er nog wel meer vermogen in.
@e34m5touring:
Eens, hoewel de M600 wel lekker no-nonsens was tussen de Ferrari’s en Porsches.
Deze heeft wat meer ‘stijl’, maar erg goed gelukt. Vooral die Bugatti-achtige boog past hem wel.
En de 3.5 Ecoboost is meer dan prima. Dat bewijst de Ford GT wel.
@Rob: Ja het ging meer om de rij ervaring etc dan om de looks. Deze doet beide zoals het er uit ziet. Tof ding!
Wat is Noble toch een vet en eigenwijs merk. Mooie concept!
@c3po: Inderdaad. Het is het merk voor puur autorijden. Analoog, maar niet levensgevaarlijk. Ze bouwen al jarenlang fantastische sportwagens, als sinds de jaren ‘90 (als we de Ultima jaren van Lee Noble niet meerekenen). Ik voel spontaan een ‘Special’ opborrelen!
@willeme: Graag. Ik ga er alvast voor zitten.
@willeme: Ik voelde net ook iets opborrelen, maar dat bleek mijn ochtenddrol te zijn die zich meldde.
@willeme: Top, ik kijk er naar uit! Tenzij je het over de bami special van gisteren hebt, in dat geval mag je het voor jezelf houden ;)
@willeme: Feel free! Ik denk dat een Noble Special geen slecht plan is, genoeg te vertellen over de beste man! Inderdaad onwijs gruwelijk hoeveel een rijder zelf mag beheren in z’n Noble tov elke andere supercar.
@willeme: Is die special eigenlijk al geschreven? ;)
Geslaagd ontwerp. Mooi ook hoe de flanken doorlopen in de spoiler
Als ie even duur is als de MaC 570S, geef ik de voorkeur aan een Mac.
@ericc: Hij is wel 4 ton goedkoper dan een Ford GT. En dan krijg je hetzelfde blok (en transmissie?) en het uiterlijk heeft er ook wel wat van weg….
Afgaande op de slechte foto’s vind ik hem tamelijk veel lijken op een Honda/Acura NSX, 2e generatie.
Zo te zien zijn het zelfs de koplampen van een Corvette.
@arnoldh: Klopt, en de achterlichten zijn van een Citroën Picasso
@arnoldh: en er lijkt nog wat van het design van de 918 en Ford GT te zijn gekopieerd. Soort van Frankenstein, maar toch zeer redelijk gelukt
Wat is dit gaaf! Was al fan van de m600 maar dit is ook gaaf, toch specialer dan een Ferrari, Porsche, Lambo etc
Als een Chinese fabrikant het gemaakt had, hadden we gezegd Ford GT kitcar..
M600 blijft met zijn manuele bak een droom voor mij
Van reaguurders wisten we het al, maar nu blijken journalisten/stukjesschrijvers (doorhalen wat niet van toepassing is) zich al te verlagen tot vergelijkingen zoeken. Jammer.
@ramshoek: Dat vind ik best een flauwe opmerking. Kijk voor de gein nog eens naar de naam van de website/app waar je die reactie hebt achtergelaten. Dat ‘blog’ in de naam staat er natuurlijk niet voor niets, en geef eigenlijk al aan dat er wel eens wat opinie in kan slippen of zelfs een compleet opiniestuk op de site kan verschijnen. Dus als de auteur vindt dat deze auto wat elementen van andere wagens heeft, moet hij dat toch gewoon kunnen schrijven? Of is dat alleen toegestaan bij Chinese fabrikanten en verdient Noble een uitzonderingspositie?
Teveel gta/ridgeracer/burnout kenmerken. Niet echt onderscheidend.
Ik vind hem gaaf. De foto’s zijn een beetje vanuit een vreemde hoek genomen zodat het ontwerp niet helemaal goed te zien is, maar vooralsnog ziet het er goed uit. Stukken beter dan de M600. Die ziet er echt te goedkoop uit in mijn ogen. De motor vind ik ook een goede keuze.
Ziet er goed uit.
mooie auto hoor hoop datie snel op de markt kom

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).