Dit is de schoonste barnfind die je ooit heb gezien

Auteur: , 29 Reacties

Een barnfind zónder stoffig voertuig! Wat is hier aan de hand?

Op het eerste gezicht lijkt dit een doodgewone advertentie op eBay van een blauwe Ford Mustang Shelby GT500. Echter is hier iets bijzonders mee. De ronkende Amerikaan heeft namelijk slechts 21 gereden mijlen op de teller staan. De GT500 uit 2010 is dus letterlijk hagelnieuw. Het beest heeft tot op heden zo’n zes jaar stilgestaan.

De Mustang is oorspronkelijk gekocht door een oudere man. Door een onbekende reden -mogelijk ziekte- heeft de beste man er letterlijk geen kilometer in gereden. De auto werd zelfs niet opgehaald, maar de lokale Ford dealer bezorgde de aankoop bij het huis van de klant, waar vervolgens de GT500 werd gestald in de verwarmde garage van de eigenaar. Wachtende op betere tijden.

Die betere tijden zijn helaas nooit aangebroken. De man kwam te overlijden en de Mustang eindigde als occasion op eBay. De GT500, met een 5,4 Supercharged V8 goed voor 540 pk, werd verkocht voor 40.200 dollar. Een triest verhaal, maar de ‘Stang is nu in handen van een eigenaar die hopelijk wel gaat rijden met de moderne muscle car.29 reacties

Wat een geweldige kleur!
Tja, de een z’n dood…..
@dutchdriftking: Yup! Brrr 40k… Rond die tijd stond dat gelijk aan 2 snickers en een blikje cola in NLD….
Gaaf ding hoor, prachtige kleur! Volgens mij ook geen gek bedrag..
@autoblogger De app laad de gallery niet helemaal. Er komt alleen een streepje foto in beeld waar de balletten onder zit verstopt…

Verder een mooie update vd app!
Kan een goede investering zijn, als je bereid zou zijn hem ergens op te bergen. Maar dat zou natuurlijk zonden zijn.
Heb ik gereden in dezelfde kleur op las vegas intl raceway. Was een koopje.
Dat verhaal over een oude man is kletskoek. Hij had gewoon per ongeluk de handbak besteld!
Heb gezien
21.1 mile gereden en heel wat Revs in de schuur, al dan ook niet met een koude motor. De banden zullen nog wel profiel hebben maar na 5 jaar stilstaan zou ik deze toch vervangen.
@ghost: als je al de banden zou vervangen, kan je nagaan hoe de motor en onderdelen eraan toe zijn… Als ze hem “zo” hebben afgeleverd en niet geconserveerd dan zit dat zeker niet goed. Nope dan liever eentje die 8.000 km per jaar heeft gereden…
@audir8v10: snap ik, ook wel mee eens, eigenlijk moet deze ook gewoon weer de schuur in, 60 jaar later pas weer eruit halen.
@audir8v10: onzin, noeu
@fiero: edit!!: niew
@fiero: ok fuck the app, nieuwe benzine erin, rustig warmlopen, daarna evt olie/koelvloeistof vervangen en hij doet het.
@fiero: Jep. Op ab doet iedereen altijd alsof bij elke auto na een paar jaar stilstaan van alles vervangen moet worden. De auto van mijn moeder had na 10 jaar stilgestaan te hebben bij de vorige eigenaar alleen nieuwe benzine en olie nodig. De motor die ik van mijn opa heb geërfd zelfde verhaal na +- 15 jaar.
Dit is een echte mustang niet dat lelijke ding uit 2015
@thefmanl: inderdaad, dit is toch wel de fraaiste, buiten de eerste generatie dan.

De kleur is ook fantastisch. Jammer van dat ongelofelijk goedkoop ogende plastic interieur.
@thefmanl:

En als we dan toch eisen mogen stellen, dan eigenlijk nog het liefst een Roush Super Snake.
Bij z’n introductie vond ik het een aardige poging van Ford, maar vind hem nu steeds lelijker worden. Lomp hok.
@gash: een muscle car is meestal lomp..
@thefmanl: Het is geen musclecar maar een ponycar, die zijn meestal niet zo lomp.
@kuyl: ponycars bestaan al niet meer sinds 1970.
@kuyl: ponycars bestaan niet meer sinds 1970. Musclecars zijn vaak zwaarder en gaat hem om de power. Zoals bij deze mustang
hmmm, vraag me heeel erg sterk af wat de schrijver heeft doen besluiten om ‘mogelijk door ziekte’ toe te voegen in de tekst. Lijkt me niet voor Autoblog om te speculeren over het leven van de beste man, afbreuk aan de tekst doet het ook niet als het was weggelaten. Leek me wat zinloos om dat te benoemen….Maar wauw, heeerlijk kleurtje hoor! maar toch zou ik niet zo snel kiezen voor een Amerikaan….
@desalen: je hebt gelijk, op zijn leeftijd kan hij ook neergeschoten zijn. Of stiekem in Haïti gaan wonen. Of…
via Android app
Ooit staat er een Mustang op mijn oprit! Maar dan wel één van vroegâh, 60’s. Vind het knap dat Ford de lijn door zet, echter vind ik de laatste modellen veel te dik en te gemaakt musclecar. Het klassieke, enigzins beschaafde is eraf.
Soms zie ik zo eentje voorbij rijden als ik ’s avonds van het lesgeven naar huis rij, zalige auto! Volgen met mijn bijgetuned Skodaatje, UITGESLOTEN
Hele mooie bak. En relatief laag aankoop bedrag voor zo’n monster.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).