Aanschouw hier de allerlelijkste auto’s ooit gemaakt

Auteur: , 68 Reacties

En weer is de Alfa 159 helemaal nergens genoemd.

Lelijkerd

Mooie auto’s genoeg. Droomgarages vol zelfs. Maar zonder pieken heb je geen dalen, en andersom, dus wat is nou de allerlelijkste? En ja, de Fiat Multipla is meermalen genoemd, maar die telde niet mee. Want cool! Een bloemlezing.

@opelastra is overduidelijk geen fan van de Ssang Young Rodius

Ssangyong Rodius. En waarom? De proporties kloppen van geen kant, lomp ontwerp en de achterkant is net een dakkapel; “oeps vergeten, teken nog even wat binnenruimte voor de achterste passagiers”.
Ook het vernieuwde model is er niet op vooruit gegaan…

@jarnobakker schrikt zich elke ochtend weer een ongeluk als hij naar zijn auto loopt.

Mijn eigen auto…
Ik zal blij zijn als ik dat ding de deur uit kan schoppen ( Renault grand scenic 2005).

@maxidyne is niet zo positief ingesteld…

– Pontiac Aztek
– Ssangyong Rodius.
– Daihatsu Move en Grand Move
– Opel Agila
– Suzuki Wagon R+
– AMC Pacer
– Tata Nano
– AMC Gremlin
– Ford Pinto
– Yugo GV
– Yue Long Feeling
– Bond Bug
– Nissan Cube
– Ferrari Enzo (de overhang aan de voorkant is echt te lelijk voor woorden)
– FSO Prima
En nog veel meer.

@e34m5touring zit een beetje op dezelfde golflengte als ondergetekende.

De Micra CC. Die Colt kon je in ieder geval nog met een fatsoenlijke motor krijgen. Daar kun je dan nog iets mee compenseren. Die Micra was al geen knappert en na de onthoofding was het echt aan alle kanten lelijk. En ze zijn ook bijna zonder uitzondering in een lelijke kleur verkocht. Snap echt niet dat ze er nog zoveel verkocht hebben. Heb er wel eens een in moeten ruilen, wat een verschrikkelijk ding. Rijdt voor geen meter, voelt goedkoop en dan ook nog in een onverkoopbare kleur… Dat mensen ooit eens hebben gezegd, Ja, zo wil ik hem hebben…
Kan toch niet dit man…

@milan0 noemt een auto die door velen vergeten is. En terecht.

Gek eigenlijk dat niemand (meer) de PT Cruiser noemt terwijl die minstens net zo vergruist is als de auto waarover we het niet meer mogen hebben ;-)

@potjak vindt deze “Life In A New Age” niet zo mooi.

Suzuki Liana sedan.
Een wagen die als midi mpv achtige op de markt is gebracht en later een kont is aangeplakt. Waardoor de verhouding hoogte/breedte volkomen zoek zijn. Daarbij staat’ie ook nog een hoog op de poten. Geen gezicht als je het mij vraagt en daarom voor mij (één van) de lelijkste.

@macmiller besloot maar even een bommetje op te gooien…

Bijna alles van VAG (behalve porsche), bugatti veyron en nog veel meer

Net als @jeffreyd

Alle BMW’s zijn lelijk

@frietjes heeft wel een interessante mening. Normaal worden lelijk auto’s in de loop der jaren juist mooier. Maar hij heeft er 1 gevonden waarbij dat juist niet het geval is. Knap.

De eerste generatie Nissan Prairie (1980). Stond bij mij in de straat jarenlang, heel erg jaren 80, in niks onderscheidend en zonder enige liefde ontworpen. Hoe vaker je hem ziet, hoe lelijker hij wordt.

@robert110 heeft een afwijkende mening. Ook weleens verfrissend.

Dat is nog niet zo makkelijk, auto’s als de Ferrari F430, de BMW 4-serie en de Land Rover Range Rover Evoque maken zeker een goede kans. Maar ik denk dat de eerste prijs hier toch echt naar de Aston Martin Rapide S gaat. De Rapide is werkelijk een prachtige auto maar de S met dat nieuwe neusje is niet om aan te zien.

@jaxdryke, wát vind jij nou een lelijke auto? Ik weet niet zeker of ik het jouw jouw reactie kan opmaken.

Nissan Juke. Wat een afgrijselijk lelijk gedrocht. Bah. Gewoon bah. BAH BAH BAH BAH BAH. BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH..

Oh, en de Peugeot 206 Sedan. Ook bah.

@kouwi heeft voor eens en voor altijd uitgelegd hoe de Prius is ontstaan.

Prius!
Die is in de windtunnel tot stand gekomen en is Toyota vergeten er een ontwerper erbij te betrekken.

@bmwtouring bewijst dat “Nomen” niet altijd “Omen” is.

De Mitsubishi Carisma. Als er 1 auto is zonder charisma…

@koeckenbacker kan er niet over uit…

Ik had pas geleden een hyundai veloster in de werkplaats.

Ik zei tegen mijn collega’s dat ik dit de lelijkste auto ooit vond.

De man kwam aanrijden en parkeerde t ding alsof het een ferrari was, gaf aan ons ook de indruk dat hij dit ook vond.
Ook vroeg hij aan de balie medewerker of hij er óók een rondje in wilde rijden.. Dan is koekenbakker er sowieso al klaar mee.

De naam veloster en dan 110 pk in je verouderde jappenblokje hebben klopt ook niet mijns inziens, evenals de luchtroosters op de motorkap die gewoon dicht zijn.

Dan komen we bij het interieur wat rechtstreeks uit de uit de japanse “hoogtijdagen” lijkt te komen, maar dan met een onlogisch dashboard wat alle ergonomische regels te buiten gaat. Ook het fragiele, keiharde en glimmende plastic helpt hier niet aan mee om het zootje wat op te fleuren.

Maar dan! De deuren! Welke ….. heef het ooit verzonnen om 2 deuren aan de ene, en maar eentje aan de andere kant te monteren. Zwaar onlogisch wat mij betreft.
Ook de lijnen van de achterlichten, achterklep, voorbumper is zwaar uit z’n verband getrokken. Koplampen die dus totaal niet kloppen bij de lijnen van de bumper. En dan die ENORME grill, alsof t ding alles moet opslokken wat zich voor het vehikel bevindt. Maar dat kan niet met je 60pk veloster!! Nee, de miskleun van de eeuw wat mij betreft, dan vind ik de multipla in ieder geval nog kloppen qua lijnenspel. T kreng was ook nog mat-grijs, dit hielp denk ik ook niet.

Verdere auto’s die mij echt niet kunnen bekoren zijn de eerste touareg en de eerste generatie x5. Vind ik gewoon niet kloppen qua design.

Verder kan ik niet veel bedenken eigenlijk.

Getsie wat was die hyundai lelijk zeg..

@horza, jawel hoor. En niet 1 keertje, veel vaker.

Toyota Yaris Verso! Die zie ik nooit in deze lijsten…

En als laatste, @tuutertuuter, je was BIJNA af… ;-)

Alfa 15.. oh wacht verkeerde topic sorry jongens

Dank iedereen weer voor de inzendingen!!68 reacties

Nee nee nee, de Rodius wint met afstand van de Multipla
Prius 1 van 1995…..
@dutchdriftking: Het nieuwe model is anders ook ongelofelijk lelijk. Iedere keer als ik zo’n ding zie gaan mijn ogen spontaan bloeden. Wie of wat heeft dat ding ontworpen??
@aj26sc:
De windtunnel waarschijnlijk….

Ding moet er ook significant anders uitzien als al het ander wat er rondrijdt tegenwoordig. Deel van het idee achter de Prius. Voor mensen die incognito hybride willen rijden is de Auris en RAV4 bedacht.
@aj26sc: die vind ik dan wel weer gaaf. Gewoon echt een statement .
Ik moet en zal eens een keer ge “featured” worden in dit soort posts :P

Achja, kans is klein als je een Audi nomineert voor zo’n titel.
@mercedesclk350: ja dat is natuurlijk de droom van elke autoblogger.
@dionijsb: Wat? Een Audi? Moet er niet aan denken. Maar ik vind ze over het algemeen ook niet heel erg lelijk. Op de A2 na dan, al begint die zo langzamerhand ook wel een beetje over dat kantelpunt te geraken.

Ik begrijp werkelijk niet waar het idee toch vandaan kont dat we hier een voorkeur hebben voor een bepaald merk. Ja, over Max Verstappen schrijven we ietwat subjectief, maar dat mag ook. Vind ik.
@nicolasr: Geen problemen met de styling van Audi over het algemeen. Ik nomineerde de 100 Avant, die vind ik echt niet mooi. Lelijk, zelfs.
@mercedesclk350: Beauty is in the eye of the beholder… Ik ben namelijk dol op dat ding. Heeft meer met mooie herinneringen te maken van vakanties in Spanje waar ik als jochie was en waar zo’n Audi 100 Avant naast onze oude Mercedes stond. Die vond ik toen zo cool, zo groot, dat ik hem onmogelijk meer lelijk kan vinden.

Maar zo zal het bij iedereen wel een beetje gaan…
@nicolasr: Een auto “de lelijkste” noemen is per definitie al zo subjectief als het maar kan. Ik heb zo mijn meningen over auto’s die anderen mooi vinden, en andersom ook. Zo ben ik groot liefhebber van de GLE Coupé. Gewoon, omdat ie zo lekker fout doch prominent is. Doet me ergens wel denken aan jouw verhaal met de 100 Avant.
@nicolasr: jullie begrijpen me verkeerd, ik reageerde op het eerste stukje. De droom van elke autoblogger is, niet (percé) een audi, maar ge-featured worden in een bloemlezing als deze.😄
@dionijsb: haha, sorry. Verkeerd begrepen inderdaad!
@nicolasr: en voor de duidelijkheid autoblogger = autobloglezer😅
@nicolasr:
Audi Q3 is anders ook een redelijk vormeloos gedrocht.
@super: de q2 is nog erger
@dionijsb: geen audi, maar ge-featured worden of course…
Dacht dat het Nissan Puke was, maar blijkt Juke te zijn. My bad
@lebeaunl: juke is een samentrekking van joke en puke denk ik…
Eigenlijk geeft alleen @robert110 de enige juiste reactie. Van een merk als Aston Martin heb je enige verwachtingen. Want ik bedoel, wie had 15 jaar geleden ooit kunnen bedenken dat Aston Martin een lompe en tevens krappe sedan met een gigantische muil (iets waar Peugeot jarenlang om uitgelachen is en ondertussen geaccepteerd gemeengoed is) ging uitbrengen? Niemand toch?

Dat een SsangYong Rodius geen hoogstaand stukje design is begrijpt iedereen. Prioriteit was goedkoop en ruim. En raad eens? Dat is ie. Prima gelukt ding dus.
Zoek eens op 1949 Airway…
@Original_Arnoud:
LOL, die skelterwieltjes! Thanks, ik moest lachen.

Is dat een soort voorloper van de Aixams ofzo?
Sinds 1,5 week een Dacia Lodgy meegekregen van de garage vanwege technische schade. De auto heeft ruimte genoeg, en rijd ook niet verkeerd, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Doorrijden in de bochten is er niet mee te doen, ik glijd letterlijk van m’n stoel af. Dan is er nog de vorm waar ik totaal niet aan kan wennen, alsof ze een seniorenuitje van het ontwerpen hebben gemaakt. De vering is knetterhard wat zich totaal niet leent als familie auto. En dan nog overal dat harde plastic.. Maar da’s de prijsklasse denk ik dan maar. Rijden in een Dacia een feestje..? Niet mijn fissa, vriend.
Nissan Juke, ook wel Nissan Puke of Joke genoemd…
@e1000bmw523i: helemaal eens, zo’n Juke ziet er uit als een te dikke vrouw in een te krappe bikini.
Bij alfa 159 was je af
Ik vond die Multipla jaren terug echt afschuwelijk lelijk! Echter nu vind ik hem best karaktervol, hij heeft wel wat. Het is bijna een leuke auto…bijna ;)
@cpp1:
‘Tis een raar ding, maar qua verhoudingen en lijnen etc zit het best goed in elkaar, en schijnt kwalitatief nog best goede auto te zijn ook. Als ik in de markt was voor een dergelijk type wagen kocht ik er zo een.
Persoonlijk vind ik de Fiat Multipla noemen een beetje te makkelijk eigenlijk.
@Donstil: beetje hetzelfde als Jessica Alba een lekker wijf noemen en Emiel Ratelband irritant vinden
De Prius model 2016!
Ik moet toegeven dat ik de “midlife chrysler”, de PT-cruiser steeds meer ben gaan waarderen. Vind het nog geen prachtmodel, maar wel een geinig bakkie wat ook nog eens best ruim is.
En, beste optie die je kunt vinden bij een auto, is de hangtafelfunctie van de hoedenplank. Ideaal!
@jack_abarth:
Mijn oom heeft er eentje gehad. Zwart met chromen wielen. Heel erg markant ding.

Je zat er comfortabel in en het reed comfortabel. En ruim, inderdaad zeg. De koffer van dat ding slikt meer liters dan een BMW 5-touring uit die tijd! Nee, een heel aangenaam ding die PT Cruiser…
-klein, zeer klein geschreven-
ik vind die eerste Multipla fantastisch om te zien, daarenboven rijden ze nog bijzonder plezierig.
Ik kan het niet helpen, ik kom uit de tijd van no-nonsense.
De Austin Se7en of Morris Mini Minor met schuiframen en een trekkoord om de portieren te openen, de Renault vier met een achterklep als utilitair vehikel, de 2CV, gewoon als parapluie op wielen, de Kever die extra binnenruimte moest verschaffen en stroomlijn omdat alles achter zat. De FIAT 500 die zo goedkoop werd gemaakt en zo goedkoop werd afgewerkt dat het linnen dakje er uit kostenbesparing inzat, dat was goedkoper dan een stukje plaatstaal.
Dus waar lullen we over, als we het over lelijk hebben, weescht eerlijk, alle door mij aangehaalde auto’s zijn koddig, iconen, aaibaar en hebben een hoog ‘vorm volgt functie’ gehalte.
Maar geen van allen is mooi, mooi als in een E-type Jaguar, mooi als in een Citroën DS, mooi als in een Lancia Aurelia Spyder, mooi als in een Iso Grifo of mooi als in een Facel Vega.
Maar o, o o wat was ik blij met mijn R4’tje en later met mijn Innocenti Mini Cooper.
Dus hoedt u : Ik durf, incognito, in een Multipla te rijden en op feestjes te bluffen dat’ie zo ontieglijk functioneel is en lekker rijdt !
Tesla model X, BMW I3/8
Het valt me nu pas op dat ik bij mooi niets Duitsch heb aangehaald, dus : mooi als in een 300SL, mooi als in een R0 80, mooi als in een Amerikaanse Riviera (1965) mooi als een 60-tiger Impala……………(by chevrolet)
Waar is de 1e gen. Cayenne gebleven? :(
@timjowan: Heb meer problemen met de 2e generatie, en dan die Panamera….. Loop nog liever met driekwart broeken en hoog opgetrokken sokken rond dan dat ik in een Panamera gezien word…
@henkhupelschoten: Juist, de Panamera krijgt mij ook niet heel warm.. Ik vind die 2016 Cayenne in een dikke-sjaak uitvoering nog wel spannend :)
@henkhupelschoten: Een goeie deal dan, de broeken en sokken voor jou, de Panamera voor mij. Vind die namelijk prachtig!
@timjowan: dat is juist de mooiste Cayenne. Prachtig die achterlichten. Panamera daarentegen: ziet er dik uit, maar klopt gewoon niet.

Overigens ben ik de ultieme lelijke auto vergeten te nomineren en die nog niet is genoemd: Isuzu Crossover.
Die eerste generatie Multipla nu voor een habbekrats kopen, AB-vrienden. Straks übercool en dus duurder. Ik vind hem met de dag fraaier worden.
En omdat het altijd een tandje erger kan: Chrysler PT Cruiser Cabrio. Getverdemme.
LOL @koeckenbacker, de flosser tot tweemaal toe een Japanner noemen. Dan kan ik je niet helemaal serieus meer nemen. Zuid-Korea is dus niet Japan.
@AutomotiveDesigner: sorry, ik had het idee dat het misschien gekocht japans blok was. Google leerde mij net het tegendeel. Maar het blinkt niet uit van de pk’s ofwel?

Het dashboard lijkt dus op een japanse plastic speeltuin, of wilde je zeggen dat de jappen vroeger van die hoogstandjes hadden?

Mijn interesse ligt absoluut niet bij de koreanen, misschien was dit al duidelijk.

Maar als jij dit als “automotivedesigner” een mooie wagen vindt, kan ik het ook niet meer serieus nemen, dat begrijp je dan zeker wel.

;)
@AutomotiveDesigner: hij doet z’n nickname wel eer aan
De Mercedes-Benz Vaneo is voor mij de aller lelijkste auto aller tijden. Omdat het ansich nog best wat lijkt, ook qua practische gebruiksgemak, maar het is een complete rampen bak. Mercedes-Benz onwaardig, in doen en laten.
http://i.wheelsage.org/image/format/picture/picture-gallery-full/m/mercedes-benz/vaneo/mercedes-benz_vaneo_1.jpeg
@Orichy: En ze breien er nu een vervolg aan met die opgewarmde Kangoo…
@Orichy: ja die is ook echt heel lelijk en rijdt ook bagger..
@nicolasr, hoe verleidelijk ook, maar mijn nickname heeft niks met Opel te maken, is ‘gewoon’ astra ;-)
Gelukkig noemde eindelijk iemand de yaris verso…zeker de eerste…pijn aan mijn ogen
Renault Aventime (of hoe dat ding ook mag heten?)

Citroen C6

Peugeot 1007

Ford B-max

Naast het design heb ik de achterliggende gedachte bij het ontwikkelen van deze auto’s nooit echt kunnen begrijpen, nouja de C6 dan voor stevig bochtenwerk icm een lekker hard onderstel

Ben ik even blij dat we ze niet echt hoeven te aanschouwen…

Anders had ik echt vannacht niet kunnen slapen😅
De e53 x5 vind ik juist steeds mooier worden. Het is toch een auto die een segement herdefinieerde ( suv die gewoon rijdt als een station op de weg, dat off road een rr beter is is voor veel mensen niet relevant) hij straalt wel iets uit, zonder gelijk zo schreeuwerig te zijn als de nieuweren. Hij wordt steeds mooier net als de e34 een paar jaar geleden en de e36 de laatste tijd vind ik. Toch kan ik niet geloven dat ik ooit iets van de BMW e6x reeksen echy mooi ga vinden, waarbij de e61 de minst lelijke is.
Ik mis een hele hoop auto’s van Chinese makelij in deze lijst…
Zouden we een poll kunnen doen op basis van deze shortlist? (Nou ja, short…🤔)
Misschien omdat ik er zelf een heb, maar het laatste model carisma vind ik stiekem best wel leuk. Staat wel echt ongelooflijk hof op z’n poten, bijna een crossover dat ding.
De nieuwste prius, ik vind het echt knap dat ze m nóg lelijker hebben kunnen maken. Hij was al zo lelijk!
@allesmetturbo: idd… heel toepasselijk dat ik bij dit topic ook nog een add te zien krijg van die lelijkers…

behalve heel lelijk trekt het ook nog het meest foute saaie irritante birkenstock sandalen volk aan.. dat maakt hem nog lelijker…
Veel lelijke auto’s genoemd, maar velen hebben nog wel iets van inspiratie gehad en gewoon een vorm van smaak (wansmaak is ook smaak).

Maar de Dacia Logan: men neme een schoenendoos, knalt er 4 wielen onder en neme hem in productie.

Wat een inspiratieloos lelijk saai rothok!
Heh, bedankt voor de eervolle vermelding van mijn reactie :’)

Ik kwam er gisteren nog eentje tegen. Een Juke met Audi velgen. WTF ?
En die gast glunderde helemaal toen hij uitstapte. Ik kon het niet laten, vergezeld door mijn eega, door te zeggen ‘Ach ja, de een wordt politieman, de ander wordt DJ. Gelukkig heb ik smaak en rijd ik Peugeot :P’. Vond ie niet leuk.
Wie een Multipla, Prius, Avantime of Juke lelijk noemt heeft niets begrepen van design…
Porsche Panamera. VW Scirocco.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).