Dit is de vernieuwde Mercedes GLC

Auteur: , 36 Reacties

Een kleine update voor de SUV van Mercedes.

Ondanks zijn frisse uiterlijk, introduceerde Mercedes de huidige generatie GLC (X253/C253) in de herfst van 2015. Om weer mee te komen met de rest van het gamma heeft de Duitse autofabrikant de SUV van een facelift voorzien.

Juist omdat de GLC nog zo fris is, heeft Mercedes weinig gesleuteld aan het uiterlijk van de auto. Sterker nog, je moet goed kijken om de verschillen daadwerkelijk te zien. Op motorisch vlak krijgt de GLC de laatste technologie van Mercedes onder de kap. In het geval van benzinemotoren betekent dit de toevoeging van een 48v mild-hybride systeem. De facelift is op dit moment van toepassing op de GLC 200 4MATIC (197 pk), de GLC 300 4MATIC (258 pk), de GLC 200 d 4MATIC (194 pk) en de GLC 300 d 4MATIC (245 pk). Pas in een later stadium zijn ook de Mercedes-AMG varianten aan de beurt.

Een andere belangrijke vernieuwing heeft plaatsgevonden in het interieur met betrekking tot het MBUX (Mercedes-Benz User Experience) systeem. De laatste versie van het infotainmentsysteem is gekomen naar de GLC, inclusief een digitaal instrumentencluster. Omdat het hier om een facelift gaat en niet om een volledig nieuw model, is er nog geen sprake van twee doorlopende schermen. De klokken en het tablet-achtige infotainmentscherm zijn hier nog van de partij. Pas bij een nieuwe generatie GLC kunnen we een volledig schermencircus verwachten zoals bij de huidige S-klasse, E-klasse, B-klasse, A-klasse enzovoort.

De vernieuwde Mercedes GLC maakt zijn opwachting op de Autosalon van Genève. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.36 reacties

Die chromen stukken zijn echt goor. Ik had iets meer gangsta verwacht. Dat staat de GLC zo goed, omdat ‘ie niet zo lomp groot is als een GLE.
@Jochempie: goor? 😂 het is een geslaagde facelift. In Amg pakket zal hij het beste staan. Donkerblauw met wisky bruin leer interieur en shadowline niet vergeten
@tortuga: Goor ja, dit lijkt het automobiele equivalent van een dikke rokende kaasboer met oorbellen.
@Jochempie: gelukkig dat smaken verschillen. Vind dit samen met 2 anderen nog een knappe verschijning onder de SUV’s
Niet echt een verbetering. Gelukkig niet de slome grille van de GLE, maar toch lijkt de voorkant sneu en zielig; alsof je medelijden moet hebben met de auto.
Interieur nog steeds voor bejaarden. Daar liep Mercedes al enorm achter en dat is zo gebleven.
@kroon: ‘Interieur voor bejaarden’? Die moet je even uitleggen. Hoge instap ofzo?
@svenska_aeroplan_ab: Hij heeft per ongeluk beige stof met glanzend notenhout geselecteerd in de configuratie.
Wat is de GLC eigenlijk? De opvolger van de GLK? Wat weer een ML-klasse is?

Ik snap niks meer van het mercedes gamma
@baklava: Opvolger van de GLK, die daarvoor nog niet bestond. De ML was altijd een slag groter. De opvolger van de ML is de GLE. Zowel de GLC als de GLE kun je als hatchback of vierdeurs coupé krijgen.
@baklava: de SUV’s van Mercedes beginnen met GL en de laatste letter geeft het ‘formaat’ aan. GLC formaat C-klasse. GLE fornaat E-klasse en de GLS formaat S-klasse
@pordon: ah dat maakt het al weer wat duidelijker.
@pordon: GLA is er ook nog. Of is die al uit productie?
@tortuga: GLA is er inderdaad ook nog, zelfde verhaal natuurlijk.
@baklava: Grote Lompe C-klasse
Ze hadden er natuurlijk ook het EQC dashboard in kunnen zetten. Maar dan zou de C klasse misschien te verouderd lijken.
Hij is weer lekker ‘fris’ na zo’n geforceerde duik in een waterplas…
De schade is gelukkig beperkt gebleven. Geen GLE-AMG blobvis snuit.
De Baby Boom express, mogelijk gemaakt door alle bubbels.
Prima facelift. Zou deze wel met AMG-pakket bestellen. Deze ‘stoere’ neus is het net niet. Interieur is nog steeds schitterend. Juiste mix van moderniteit en elegantie om toch een sfeervol geheel te creëren in tegenstelling tot Audi’s van tegenwoordig.
Is er niet mooier opgeworden met die nors kijkende snuit.
Ik blijf het een rare fout vinden van Mercedes dat men qua modelupdates met bijv de GLC achterloopt op de goedkoopste auto in t gamma. Dat interieur van de A-klasse is toch een heel stuk beter bij de tijd dan die van de GLC die nog een flink pak duurder is dan de A-klasse. Natuurlijk beetje appels met peren vergelijken maar qua interieur is t wel echt raar en voelt t als een vergeten detail
@dakarbemo: ik vind dit er toch een stuk hoogwaardiger uitzien dan dat in de A-klasse. Qua functionaliteit hebben ze nu beide een volledig digitaal instrumentarium, touchscreen en MBUX. Daar zit dus geen verschil in.
@pordon: heb je t wel over het interieur van de nieuwe A-klasse?
@dakarbemo: Deze auto biedt toch dezelfde functies als de A-klasse? Alleen deze heeft 2 losse schermen en de A een lange tablet.
@berlinetta: t gaat wat mij betreft niet alleen om de gadgets maar ook om de materialen in t interieur en t algemene ontwerp. Tis toch raar dat goedkoopste model een moderner interieur heeft dan een “c-klasse” model
@dakarbemo: maar het is niet raar dat het nieuwste model het modernste interieur heeft. De E-klasse heeft nog niet eens MBUX.
@dakarbemo: ja zeker. Het interieur van de A-klasse is echt heel netjes maar qua materiaalgebruik en afwerkingsniveau is het interieur van de C en GLC echt nog wel wat beter.
@dakarbemo: En over een aantal jaar oogt ook de A-klasse als een ouder model en ontbreekt daarnaast ook nog een een fraaie afwerking.

Doe mij maar deze aanpak.
Niet persé mijn type auto, maar natuurlijk bijzonder geschikt om de kinderen mee naar hockey te brengen.
Ga de GLC steeds mooier vinden, zag pas een zilveren 43 AMG echt wel dik. Beetje kruising crossover en station (als de dat kan :-)
De SUV’s van Mercedes hebben mij nog nooit enthousiast gemaakt en zo ook deze niet. Niet zozeer omdat ik het niks vind, maar omdat de concurrentie in mijn ogen vrijwel altijd iets leukers heeft staan.
Dus aan de buitenkant veranderd er niet, alleen in het interieur. En dan breng je een hele serie foto’s van de buitenkant en maar 2 foto’s van het interieur naar buiten?!
Opgeplakte Ipads op de dashboard blijft een afknapper voor mij.
@appeltaartislekker: De Ipads red ik nog wel. Maar dat ze de grote zwarte randen van de Ipad 1 gebruiken: dat is het probleem!
Wat is er veranderd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).