Dit is de voorbode van de nieuwe Volkswagen CC

Auteur: , 26 Reacties

Coupés met vier deuren. Het blijft gek, maar boy, wat kunnen ze soms mooi zijn.

Dit is de voorbode op de nieuwe Volkswagen CC

Volkswagen maakte ooit een CC-versie van de Passat, die later een op zichzelf staand model werd, louter aangeduid als CC. In Genève wordt alvast een blik op de nieuwe CC-variant geworpen, met een 3.0 zescilinder TSI motor onder de kap + elektrotor bij de achterwielen. Het resultaat is een systeemvermogen van 279 kW/380 pk, een top van 250 km/u en een onrealistisch, niet te checken verbruik van 2,0 l/100 km. Volledig elektrisch zou de Sport Coupe Concept GTE 50 kilometer kunnen afleggen.

We hebben er even omheen gelopen en zijn bijzondere grille, bijzondere deurgrepen en bijzondere interieur vol displays begluurd, waarbij we maar één ding kunnen concluderen: dit is hoe je sexy vierdeurs coupés maakt. Kom maar door met die productieversie.
26 reacties

Wel raar dat ze daar dan een 3.0 blok voor gebruiken, terwijl de 2.0 al 310 pk levert. Niet dat ik er iets op tegen heb hoor, maar Greenpeace wel.
Dik ding dat is zeker, de eerste generatie Passat CC begint ook al lekker te zakken in prijs, blijft voor mij nog altijd een top ontwerp.
@dutchdriftking: okay, jammer dat de cc niet motorisch os meegegaan!! De 2.0 diesel is nog steeds te duur voor de lease in belgie
Ziet er leuk uit hoor, maar het verleden heeft geleerd dat leuke concepts bij Vag in de vriezer eindigen..

Dus, die zien we nooit meer terug..
Dit nieuws hebben “we” toch al lang gehad? Lijkt me een mooie en interessant auto muv eierdooier geel kleur.
Absoluut een hele mooie auto, maar denk even die bijzondere conceptdingetjes weg en ik vrees dat er niet veel spannends over blijft.BMW heeft dat met z’n 6 Gran Coupe toch beter voor elkaar.
@sydney: de 6 gc is ook een auto die je niet kunt vergelijken met deze cc. Die is immers een maatje groterz
Vind er maar weinig aan, vooral de voorkant klopt totaal niet.
Mooier dan de a7
@dirkiii: Kan me de concept van de A7 nog herinneren, was meteen verliefd. Toen het productiemodel uit kwam, werd mijn hart gebroken. Nu ben ik niet meteen verliefd op dit concept, maar van het productiemodel verwacht ik ook een stuk minder.
Erg nette concept. Wat ik vooral mooi vind, zijn de koplampen die overlopen in de grille. Zo lijkt het toch. De achterkant doet me denken aan de S-Klasse Coupe.
De bijzondere dingen die in de tekst genoemd worden zijn natuurlijk wel juist de zaken die verdwijnen bij het productiemodel, VW kennende.
@trustmeiamanengineer:
Hoe zou dit er uit zien met 15″ steelies en wieldoppen….
Hoe spannend wordt de slowmotion….
Etcetera, etcetera, kortom wat blijft er van het ontwerp over als Bob Jan de boekhouder hem onder zijn carport heeft staan….
@jrk68: eerst en vooral is de cc nooit op “steelies” geleverd en verder is het al van 2005 geleden dat er nog 15″ onder ’n passat paste. Je loopt dus al minstens tien jaar achter met dit onzinargument
@kristof_somers: Hij heeft wel een punt. Een goed voorbeeld daarvan vind ik ook de CLA. Met AMG-pakket en dikke velgen is het best een strakke wagen. Zonder al dat moois ziet ie er niet uit.
@berlinetta: klopt, maar er zitten ook verschillen in soorten concepts. De ene geeft aan waar de designtaal de aankomende jaren heengaat, de andere gaat over een model. Ik ben het met je eens over bijvoorbeeld de CLA. Maar @jrk68: zoekt alleen weer een reden om te bashen. Het moge duidelijk zijn dat hij niets heeft met VAG’s. Prima, niets ergs aan, maar om nou bij elke VAG-topic constant maar weer hetzelfde aan te halen wordt een beetje triest, meneertje heeft blijkbaar niets beters te doen in z’n leven.
Als cc zou ik hem denk ik wel zo maken
Erg fraai! De zijramen en daklijn hebben wel wat weg van een Tesla Model S, en dat is een compliment. Wat mij betreft mag ‘ie zo in productie.
VW is mijn merk totaal niet, maar ik moet zeggen dat ik de CC een hele mooi auto vind.
Zou deze serieus overwegen als ik in de markt was voor dit soort auto’s.
Mwah, niet zo mooi vind ik. Elegantie nul de botten…
Vind ik hem als enige op het prologue concept van Audi lijken?
Als ik foto 5 zie van de autoshow zou ik meteen denken dat dit een Audi is.
Maar ik zeg doen, maakt volkswagen eindelijk weer eens iets bijzonders.
achterlichten hebben een hoog tt gehalte, maar het staat ‘m wel.
Bloedmooie auto. Mercedes CLA klasse is hier niks tegen. Daar krijg je claustofobie in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).