Dit is het nieuwste speeltje van The Glick

Auteur: , 13 Reacties

Niet The Tick, maar The Glick.

Onlangs trok James Glickenhaus het doek af van de SCG006. En wat komt er na zes? Juist ja, zeven. Drie keer raden wat je op bovenstaande plaatjes ziet. Inderdaad, het is de SCG007. Waar de SCG006 een soort retro-sportwagen voor de straat is, heeft de SCG007 een heel andere missie. Met deze auto wil James Glickenhaus zich meten aan andere hypercars op het circuit. Nou wil het toeval dat de organisatie van Le Mans graag ziet dat er in 2020 een zwik hypercars meedoen aan de race. Komt dat even mooi uit!

In het verleden deed de Scuderia Cameron Glickenhaus onder andere al mee aan de 24 uur van de Nürburgring, maar (terecht of onterecht) wordt die race toch een wat lager niveau toegedicht dan de 24 uur van Le Mans. In Frankrijk kan James zijn ultieme droom nastreven, namelijk het opnemen tegen de gevestigde namen in de autowereld en eindelijk voor vol aangezien worden. Mits de andere fabrikanten ook mee willen doen tenminste.

Over de specificaties van de SCG007 is nog niks bekend. Wel weet James Glickenhaus al dat hij 25 exemplaren voor de straat wil verkopen voor 1 miljoen Dollar per stuk. Dit niet alleen om de auto te homologeren, maar ook om zijn racefeestje te financieren. Persoonlijk word ik niet echt warm van de auto’s van Glickenhaus. Noem me een merksnob, maar sinds er geen Ferrari meer opstaat vind ik het maar generieke dingen. De SCG007 vormt daarop geen uitzondering. Maar goed, over smaak valt niet te twisten.13 reacties

Ford GT meets Maserati MC12?
Ik vind je een merksnob. En over jou smaak ben ik nog heel erg aan het twisten!
@duckmefaddy: *jouw
@str8six: ik sgaam me! niemant speld so slegt as ik! dit iz neit ens n tiepvaut mer, mar een een groote sgandde
Mein eksuus!
@duckmefaddy: eksuus is geen woord. 🤔
@duckmefaddy: je kan commentaar geven maar niet ontvangen. Typisch.
De gehele auto is op en top gestroomlijnd, behalve de staanders van de achter vleugel, die zijn er zo op gepleurd, zo van, “oja, die moesten er ook nog op”, totaal niet passen bij de kleur en de vorm van de auto, misschien dat die alleen op de raceversie voldoende is en heeft de straatversie die niet nodig? Dat zou nog enigszins een verklaring zijn.
Verder ziet het goed uit, ook in proportie, geheel voor deze tijd, zonder extreem veel lijnen en vouwen, alleen het nodige voor de luchtverplaatsing optimaal te begeleiden.
@Orichy: zouden ze niet gewoon recht zijn net als de endplates op f1 / andere spoilers?
Beetje ford gt meets lmp2 auto
Ieder z’n ding, maar dit is toch alles behalve generiek? De voorkant kan ik nog in komen maar alles daarna zie je niet bepaald bij elk merk terug..
Ach die man heeft een hobby, laat ‘m lekker zijn gang gaan. Zei zijn vrouw.
Uitsluitend voor mensen of mensachtigen die een lengte hebben korter dan 172 cm?
Zit er ook een autonome rijmodus in van George Hotz?
‘Over smaak valt wel te twisten, maar niet te discussiëren’
— Immanuel Kant

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).