Helmut Marko’s liefde voor Sebastian Vettel sterft nooit

Auteur: , 15 Reacties

De Oostenrijker gelooft nog in zijn verloren zoon.

Sebbie

Helmut Marko gelooft in Sebastian Vettel. Helmut Marko ziet toekomst in zowel Sebastian Vettel als in hemzelf. Helmut Marko is een aparte snuiter. Hij staat erom bekend dat hij keihard kan zijn naar zijn ‘pupillen’ in het opleidingsteam van Red Bull, maar tegelijkertijd heeft hij ook zo zijn favorieten die niks fout kunnen doen. Max Verstappen heeft de mazzel dat hij de belangrijkste man is die momenteel in de laatste categorie valt, maar zoals we weten was Seb Max voordat Max bestond.

Aan het eind van het seizoen 2014 verliet Vettel het (voor hem) warme nest van Red Bull voor de uitdaging en de Euro’s die hij kon krijgen bij Ferrari. Je zou zeggen dat dit een relatie zoals die tussen Marko en Seb doet bekoelen, maar niks is minder waar. Helmut is nog steeds net zo loyaal aan Vettel als in zijn Red Bull dagen. Misschien zelfs loyaler dan aan sommige van zijn ‘eigen’ coureurs, zo ondervond Daniil Kvyat toen hij Vettel twee tikkies gaf in Rusland.

Marko weet het dan ook zeker: ondanks zijn faux pas in Duitsland wordt Vettel dit jaar ‘gewoon’ kampioen, zo vertelt hij aan Autobild. Volgens Der Helmut had Vettel simpelweg pech in Duitsland. Maar, Ferrari heeft nu de beste auto en Mercedes kan zodoende alleen met geluk races winnen:

Mercedes heeft dit seizoen altijd geluk nodig om te winnen, net als in Hockenheim. Als alles normaal verloopt wint Ferrari en dat gaat aan het eind van het seizoen de doorslag geven.

Oké, maar het ligt dus alleen auto dat Vettel wint dan? Nou ja, ja en nee. Volgens Marko heeft Ferrari nu inderdaad de snelste auto en motor, maar hij schuift een groot deel van de credits daarvoor op het bord van Vettel zelf:

We weten wat Vettel kan, ook qua motorontwikkeling. Híj heeft ervoor gezorgd dat Ferrari Mercedes ingehaald heeft.

Wie had dat gedacht, Vettel blijkt naast coureur dus ook een expert te zijn op het gebied van motoren. Tenslotte heeft Marko nog een sneertje in petto voor Mercedes, dat volgens hem moet ophouden continu de legaliteit van de Ferrari-motor in twijfel te trekken bij de FIA:

Mercedes heeft vier jaar lang de dominante motor gehad. Nu heeft Ferrari die. Ze moeten dat gewoon accepteren en niet met modder gooien.

Waarvan akte! Maar, denk je dat Helmut gelijk heeft en Vettel de titel pakt, of gaat er toch nog iemand anders mee aan de haal?

Image-Credit: Seb Vettel News via Twitter15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hij had gewild dat Red bull die Mercedes motor had gehad.
@thomasthomas: *ferrari-motor
@theblazerunner: nee dan snap je me niet
Van mij ook! 10 x beter dan Max
@fmgarcia: hey kleuter, waar vind je de energie om deze comment te plaatsen, ga eens op het strand zitten potlood
@soundgarden: Zieke tosti hahahahahaahahhaa dat je hier nog in kan trappen! smelt tijdens het rukken vanavond!
@soundgarden: Snap je nou echt niet dat Max nog zeker 5 jaar nodig heeft om op zijn niveau te komen? Nederland is gek man!
@fmgarcia: Nee hoor, Max zit allang op het niveau van Vettel van vorig jaar; dus duurt geen 5 jaar meer hoor …
“Mercedes heeft vier jaar lang de dominante motor gehad. Nu heeft Ferrari die. Ze moeten dat gewoon accepteren en niet met modder gooien.”

Even ter herinnering, dat deed Ferrari ook toen Mercedes dominant was. Is trouwens iets wat al zo oud is als de weg naar Rome dat de zwakkere teams twijfelen aan het snelste team.

@erik2907:
Vertellll… wanneer heeft Ferrari de legaliteit van de Mercedes powerunit in twijfel getrokken?
@hape: daar heb je Google voor, zoek en gij zult vinden.
Vettel is ook een goede coureur die ik dit seizoen ook zn 5de kampioenschap gun
Voor het seizoen hoopte ik dat Vettel kampioen zou worden. Maar nu hij voor het 2de seizoen op rij zoveel fouten maakt, hoop en denk ik dat Hamilton kampioen gaat worden. Is op dit moment gewoon de beste
Het is niet dat ik het Vettel gun, maar Hamilton gun ik t helemaal niet, dus laat VET dan maar kampioen worden!
Ik hoop het, kampioenschap zal Ferrari goed doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).