Dit is hoe een Range Rover er in 2030 uitziet

Auteur: , 17 Reacties

Weten we dat ook weer.

Dit is hoe een Range Rover er in 2030 uitziet

Met enkele regelmaat slaan filmstudio’s de handen ineen met autofabrikanten. In dit geval is het Range Rover dat samenwerkt met de Amerikaanse streamingservice Hulu om een unieke auto te produceren voor een nieuwe serie van de dienst. Voor het programma The First, dat overigens vandaag voor het eerst op de service verschijnt, maakten de Britten de Range Rover Sport (rijtest) zoals deze er in 2030 uit moet komen te zien.

Hoewel de auto aan de buitenkant tamelijk veel overeenkomsten vertoont met de huidige Range Rover Sport, kunnen we hetzelfde niet zeggen over de techniek, evenals de binnenzijde van de SUV.

Hoewel Jaguar Land Rover geen concrete informatie over de aandrijflijn van de fictieve auto heeft bekendgemaakt, weten we in ieder geval dat de Range Rover Sport autonoom kan rijden op het hoogte niveau (Level 5). Schijnbaar heeft de auto wel een (vrij onnodig) stuur, maar deze kan op zijn beurt weer in het dashboard verdwijnen. De auto is voorzien van een zogenaamde Smart Light Bar. In plaats van enkel als verlichting te dienen, fungeert deze ook als 360 graden sensor. Hiermee kan de auto weer met andere voertuigen op de weg communiceren, evenals specifieke tekens of borden aan of langs de weg lezen.

Hoewel het allesbehalve zeker is of de Range Rover Sport er in de toekomst daadwerkelijk zo uit moet gaan zien, past het redelijk in het ietwat futuristische beeld dat de serie probeert te schetsen. In het drama worden namelijk een aantal astronauten gevolgd die proberen de eersten te worden om Mars te bereiken.

Hieronder bekijk je de trailer van de serie:

Met dank aan Maurice voor de tip!17 reacties

Doe maar niet.
De designer heeft een vast contract zo te zien.
Ik heb ‘m in m’n agenda gezet. Krijgen jullie over 12 jaar een reminder.
In de toekomst ga ik zeggen dat vroeger alles beter was.
@ghengiskhan: dan zeg je nog, och wist je nog in 2009 hé, die S8 en RS6 met die V10, of die M5 E60. “Kan je, je nu toch niet meer voorstellen”
@ghengiskhan: In de toekomst…

Vroeger, toen ik nog zo oud was als jou, vroeger was zelfs de toekomst nog veel en veel beter…
@moveyourmind: dat bedoel ik.
Dan ben ik bang dat ik mijn Range Rover ga inruilen voor een andere spiegel.
Hele grote velgen want futuristisch
Hier meer bewegende beelden van de auto:

https://youtu.be/rl3eqMefdPM
Hoe ie eruitziet? Niet! ;-)
Flinke dosis creativiteit zeg!….
Velar….
2019 belde, ze willen hun ontwerp terug
De auto moet wel herkenbaar zijn voor de massa uiteraard, anders hebben ze er geen reet aan. En om nou een compleet nieuwe designtaal te gaan ontwikkelen voor een serie…
Ik wilde nog zeggen; ja daaag in 2030 vliegt alles en is Land Rover allang een andere weg ingeslagen. Toen dacht ik; fuck we zitten alweer ruim in de tweede helft van 2018, het is nog maar 12 jaar of 2 modelgeneraties te gaan!
Oei wat een ongeïnspireerd ontwerp. Nu zijn de “futuristische” vehikels die in dit soort film worden gebruikt altijd zwaar onderhevig aan de stijl van de tijd waarin ze werkelijk zijn ontworpen – daarom vind ik het leuk om SF-films van de jaren ’60 en ’70 te bekijken, gewoon voor de auto’s en gebouwen – maar dit is wel een dieptepunt. Er was veel meer mogelijk!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).