Porsche-dealer vlucht met 2,5 miljoen aan GT3-orders

Auteur: , 23 Reacties

Houdoe!

Porsche-dealer vlucht met 2,5 miljoen aan GT3-orders

Voor zij die anno 2018 nog steeds overtuigd zijn dat de praktijken van grote bedrijven op legitieme wijze verlopen, hebben we vandaag wederom een duidelijk voorbeeld om dit beeld met de grond gelijk te maken. De grootste Porsche-dealer van de Verenigde Staten is recentelijk aan het licht gekomen in een oplichingsschandaal waarbij 2,5 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) is gemoeid.

Dit blijkt uit de details van een nieuwe rechtszaak, die vorige week is aangespannen tegen de vice-president van Champion Porsche, een dealer in Pompano Beach, Florida. De desbetreffende vice-president, Shiraaz Sookralli, wordt ervan beschuldigd tenminste 24 mensen te hebben opgelicht. Althans, sinds Sookralli aan het einde van augustus spoorloos is verdwenen, kan het eigenlijk niet anders dan dat hij inderdaad het meesterbrein is achter deze operatie.

Naar verluidt heeft Sookralli de afgelopen maanden een uitgebreid plan opgezet om klanten geld afhandig te maken, nadat hijzelf te maken kreeg met geldproblemen. Sookralli liet klanten van het bedrijf die een Porsche GT3 (rijtest) of GT3 RS wilde bestellen, geld overmaken naar zijn “shell company” (een inactief bedrijf dat geen andere functie heeft dan geld te ontvangen) genaamd Champion Autosport. Om ervoor te zorgen dat geen van zijn klanten lucht kreeg van zijn illegale handelingen, bleef hij gedurende het verkoopproces bijzonder vriendelijk en wees hij ze een (nep) productieslot toe, zo ontdekten ze later. In werkelijkheid werden hun namen verbonden aan andere Porsche-modellen. Immers, de GT3 of GT3 RS die ze besteld dachten te hebben, bestond helemaal niet.

Het is momenteel niet duidelijk of de jacht wordt geopend op Sookralli. Zoals gezegd is de man momenteel nergens te bekennen, daar hij ongetwijfeld is gevlucht in het licht van zijn daden. Echter, wanneer hij gepakt wordt op basis van zijn praktijken, dan zal hij zeker een reeks straffen aan zijn broek krijgen. Mogelijk gaat hij hierdoor zelfs de gevangenis in.

Helemaal onverwachts is het overigens niet. Naar verluidt was Sookralli in 2016 ook betrokken bij eenzelfde incident, waarbij er in twee gevallen neppe productieslots werden verkocht van de gelimiteerde Porsche 911 R. (Bron: The Drive)23 reacties

Die komt vanzelf wel een keer ergens bovendrijven
Je zou van Porsche USA toch wel mogen verwachten dat na de eerste fraudezaak in 2016, ze e.e.a. in de bedrijfsvoering wel zorgvuldig zouden monitoren. Maar het tegendeel lijkt waar te zijn.
@RRRobert: ach trumpie heeft zo ook zijn praktijken dus voorbeeld doet volgen
@frietje87: het is allemaal de schuld van Trump!!!!1
@stuko: nee man, allemaal de schuld van Rutte en de VVD.
@koekwaus: Nee man, het is de schuld van de Rabobank en de vluchtelingen.
@RRRobert: Uit de tekst haal ik dat hij betrokken was bij nog een zaak. Staat niet dat Porsche ook betrokken was in 2016.
@isn1981: *deze Porsche-dealer
@rrrobert: ik zou verwachten dat hij met een rechtszaak aan zijn broek de tent zou zijn uitgeschopt?
Toch bijzonder dat iemand die al eerder in verband is gebracht met dit soort praktijken gewoon weer een dealerschap krijgt (of de mag behouden). Hoop dat de man snel gepakt wordt en een gepaste straf krijgt.
Lekker naaien en genaaid worden alsof het de normaal is, liefst letterlijk én figuurlijk..

Of zoals Einstein zei;
The fate of humanity is entirely depended on its moral devolpment.
@spylegion: De praktijk is veelal meer zoals het Duitse gezegde luidt:

Erst kommt dass Fressen, dann die Moral.
@moveyourmind: haha, mooi man.
Met 2,5 mio kan je het wel ff uitzingen in Panama.
@stefje: zelfs daar komen de Amerikanen je ophalen. Manuel Noriega weet er alles van.
Da’s the land of the free. Moet je rekening mee houden.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
0-2,5 in 60s
Pompano Beach…. Dat is een beetje het Apeldoorn van de USA op autogebied. Superveel van die schimmige bedrijfjes. Blijkbaar kunnen we daar deze Porsche dealer ook onder rekenen.
In Nederland kun je dat gerust doen. 40 uur schoffelen en daarna kun je lekker van je geld gaan genieten in Marbella.
Ik zal wel weer afgefakkeld worden als taalnazi, maar als je naam “ikschrijfookoverautos” is (waarover nog meer?), lees dan even je verhaal terug voordat je het post: de tweede zin is bijna onleesbaar door 3 grote fouten in de zinsbouw. Verderop zitten er ook nog een paar.
@560pk: denk dat de beste man bedoelt dat ook híj over auto’s schrijft, net als iedereen? En ja, bloggen is snel schrijven en dat kan niet iedereen even goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).