Dit is niet de rug van een supercar

Auteur: , 21 Reacties

Schijn bedriegt.

Werd je daar even voor de gek gehouden. De thumbnail lijkt één of andere supercar voor te stellen, maar je zit gewoon naar een freakin’ Fiat 500 te kijken. Nou, zo gewoon is deze Fiat niet.

Waar we naar kijken is een 500e, een elektrische variant van het Italiaanse stadskarretje, omgebouwd door Harman International. Het concept is gepresenteerd op CES in Las Vegas en je kunt al raden dat dit een technologiebom op wielen moet voorstellen. De auto is flink verbouwd. Er is zelfs geen dak meer aanwezig. In plaats daarvan werd voor een soort speedster-look gekozen.

Zoals gezegd komt deze 500e met de nodige technische snufjes. Er zijn slimme speakers en microfoons geïnstalleerd, die de auto in staat stelt om de omgeving te monitoren door middel van beeld en geluid. Er zijn bijvoorbeeld drie camera’s aan de achterkant te vinden. Mede aan de hand van sensoren kunnen ze het verkeer in de gaten houden, ingrijpen als de auto een obstakel van achteren nadert en dode hoeken wegnemen.

Er zitten tevens camera’s en sensoren aan de voorzijde. Via software is het systeem in staat objecten of situaties te herkennen zoals onder meer verkeersborden en kruispunten. Een ander puntje is het Cabin Monitoring System. De bestuurder wordt in de gaten gehouden. De computer kijkt onder meer naar de zitpositie en het oog. Ook van de passagier maakt het systeem een constante analyse van de ademhaling en hartritme.

Technisch tof dat Harman International op CES dit laat zien. Aan de andere kant klinkt het allemaal erg creepy. Harman zegt de technologie te willen gebruiken voor semi-autonome ritten in de toekomst. De computer moet kunnen beslissen of een bestuurder capabel genoeg is om zelf te kunnen rijden als de persoon dit wilt.21 reacties

10 voor de wielen.
@dutchdriftking: 9 voor het interieur.
@sleepyj: 8 voor de kleur
@sleepyj: 8 voor de iPad
@bierbuik: 7 voor het geluid
@dutchdriftking: wel als je er een BMW M1 omheen denkt ;-)
Een Fiat 500 met Flux Capacitor?

Heerlijke cruiser voor de zomer!
@slowland: Eens! Zo had de 500c eigenlijk moeten zijn imo. Ja ik begrijp de link met vroeger, maar eerlijk gezegd kun je de 500c geen echte cabrio noemen.
Kekke ding, vind hem leuk! Heeft wel wat weg van de Daihatsu Copen.
@viezefreddyw: kun je net zo goed die Copen
@2wheeler: haha “Copen”
@mcaa: ik baalde een beetje van mezelf toen ik het grapje maakte, maar kon het niet laten…
@2wheeler: Blijft altijd leuk, het Copen grapje!
@viezefreddyw: dan moet je er wel mee kunnen copen.
Een sierlijk schatje. Ik ben verliefd!
Speakers uitgevoerd als hoofdsteunen voor het ultieme stereo effect.
@marinepower: tinnitus effect bedoel je volgens mij
@janmetdelangeachternaam: dat volgt vanzelf inderdaad.
Verdorie, met 500E werd ik nog een keer op het verkeerde been gezet. Ik weet overigens wel voor welke ik de voorkeur heb en dat is niet de 500E van fiat
Leuk ding. FCA, kijken jullie mee?
Had Fiat gewoon zelf moeten maken. Dan niet met E en overdaad aan speakers, maar gewoon een 500 Speedster. Zou vast wel verkopen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).