Dit is pas een dikke Mercedes-Benz X-Klasse

Auteur: , 20 Reacties

Voor de hovenier die (te) graag wil opvallen.

Geef toe, een pick-up van Mercedes-Benz had niemand zien aankomen. Dat ‘ie vervolgens naar Latijns-Amerika zou komen hadden we nog enigszins verwacht, maar niet dat de X-Klasse in de Nederlandse prijslijsten zou belanden.

Of hij bij ons aanslaat is nog even afwachten, al weten we één ding 100% zeker: deze X-Klasse Exy Off-road van Carlex Design zullen we nooit tegenkomen. Desondanks is hij het vermelden waard: dit exemplaar showt hoe een X-Klasse echt hoort te zijn. Gewoon blubberdik!

Wat maakt de door Carlex Design aangepakte pick-up zo bijzonder? Kijk maar eens goed naar de aangepaste wielophanging, skidplates, lichtbalk op het dak en de ruige terreinbanden. Het interieur is voorzien van een agressieve look, te danken aan het patroon op de stoelbekleding, koolstofvezelafwerking en het afgevlakte stuurwiel. Alles oogt behoorlijk donker, maar waarschijnlijk is dat een stukje photoshop geweest. Als optie biedt het tuningmerk een elektronische geluidsbooster aan. Hierdoor brult je X-Klasse als een V8. Wij zeggen niet doen, puur natuur of anders niet!

Naast de Exy Off-road heeft Carlex Design een tweede optie. Je kunt je X-Klasse tevens laten ombouwen als ‘Urban’. De ophanging is verlaagd en de voorwielen hebben afwijkende velgen/banden dan die op de achteras. Je vindt het geweldig of afschuwelijk, voor mij geldt het laatste!

Prijzen zijn 13.995 euro voor de Off-road, de Urban kost je 16.995 euro. Dit komt bovenop het geldbedrag dat je bij Mercedes hebt achtergelaten voor de standaard X-Klasse. Haast je vooral niet, er zijn in totaal 999 stuks beschikbaar. Meer dan genoeg!20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Welkom @fastfreek ! (Of heb ik niet op zitten letten de laatste tijd?) Je mening schuif je in ieder geval niet onder banken of stoelen, top! OT: waar ik de standaard X-klasse niet echt kan waarderen vind ik dit echt heel gaaf, lekker over de top.
@2wheeler: Thanks je compliment, dat waardeer ik! Je hebt uitstekend opgelet, ik ben nieuw bij Autoblog.
@fastfreek: Vertel eens iets over jezelf misschien:)?
@shadowbroker: Yep tuurlijk, mijn naam is Freek Horst en van bouwjaar ’98. Sindsdien pompt mijn hart alleen Euro 98, oftewel: ik heb een onbeschrijfelijke autopassie. Heb veel kennis opgebouwd die ik heel graag met jullie AB-lezers deel. Laat zeker weten wat je van m’n topics vindt. Ik lees alles en verbeter mezelf graag. Tot m’n volgende post! ;)
@fastfreek: Oke nice! Jonge vent ook nog
Dikke Navara*
Zal extreem vaak te bewonderen zijn in de aanstaande film; Jurassic World: Fallen Kingdom
Ik blijf de Nissan Navara mooier vinden dan de X. Zo’n op-leuk pakketje veranderd daar niets aan.
Enig. Doe toch maar een Raptor
Mooie X- en maar dat C-klasse interieur (de rode) mogen ze achterwege laten.
Best wel gaaf eigenlijk
Ja gaaf! Mocht je in de Emiraten wonen en de gehele straat heeft al een G63, dan is dit toch een mooi opvallertje!
Walgelijk.
Duits vlaggetje op de deur en mg3 in de bak en gaan
Gaaf ding ..

Maar ehhhh .. verschillende wielmaten op een 4X4 ..
Rij je dan je tussenbak niet helemaal aan gort ??
Ik ben hovenier maar aan zulke auto’s heb niks. Je wilt een goede bus hebben met beetje ruimte en die 3,5 ton mag trekken. Ik kocht voor dit geld liever een leuke 2de handse G klasse.
@gerjan: precies, nergens plek voor je gereedschap
In ‘pick-up’ versie vindt ‘k ‘m niks, wel als SUV . . .
De opwarming van de aarde heeft duidelijk al zijn invloed want deze Mercedes lijkt al een beetje gesmolten.
Nooit tegenkomen? Zag er pas een op Schiphol 😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).