Dit is Peugeot’s nieuwste rallykanon

Auteur: , 18 Reacties

Standaard is de kersverse 208 al niet verkeerd, maar het kan natuurlijk altijd leuker.

Terwijl Peugeot de introductie van de nieuwe 208 voorbereide, was de Sport-afdeling intussen druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw rallybommetje. Het resultaat van hun inspanningen is de 208 Rally 4. Dit model treedt in de bandensporen van de 208 R2.

Uiteraard hebben de Fransozen de straatversie van de 208 stevig onderhanden genomen. Hoewel er nog steeds een 1,2 liter driecilinder onder de motorkap ligt, is het vermogen opgeschroefd door middel van een grotere turbo en een ander motormanagement. Het vermogen komt nu (stomtoevallig) uit op 208 pk. Verder is de Rally voorzien van speciale Speedline-velgen, grotere remschijven en een gelimiteerd slipdifferentieel. En een rallyauto is natuurlijk niet compleet zonder een ruime hoeveelheid stickers.

De nieuwste creatie van Peugeot Sport zal eind deze week al voor het eerst op het strijdtoneel verschijnen. Dan vindt namelijk zowel de Madrid Rally als de Rallye du Var plaats. Het duurt nog iets langer voordat de 208 Rally 4 daadwerkelijk besteld kan worden. Dit kan pas vanaf het tweede kwartaal volgend jaar. De geïnteresseerden mogen vanaf januari een som van € 66.000 overmaken naar Peugeot.

Wie vol smart zit te wachten op een nieuwe 208 GTI, zal nog wat langer geduld moeten hebben. Om geen verkeerde verwachtingen te scheppen: reken erop dat het een volledig elektrische auto wordt, of op z’n minst een hybride. Dat is ten minste wat de projectmanager van de 208 heeft laten doorschemeren. De puristische Peugeot-liefhebbers kunnen zich daarom misschien beter naar Marktplaats begeven.18 reacties

Ik spot op de foto’s een kenteken. Gewoon dit ding kopen dus als je een spannende hot hatch wil. Al wil ik niet weten wat ze er in dit land nog voor BPM bij zouden willen tellen
Fiesta ST kost €30K minder heeft ook een drie cilinder alsook 200pk (chipje erop 240pk) dus waarom dit ding kopen?
@focusrs1: Omdat deze wél cool is.
@denniss00: Franse troep hoef ik gratis nog niet
@focusrs1: S. Loeb wel. De vraag is wie er meer kijk heeft op rallyauto’s, hij of jij.

Je pappa had vroeger zeker een Capri 1.6?
@karaya: nee 2.9. De jouwe zeker een blauwe Opel kadett?
@focusrs1: Daar kan geen Franse auto tegenop. Starre achteras en een prehistorische zescilinder met COPD.
@focusrs1: Dit is een rally auto slimmerik
@langejohn: strip je de fiesta en voila een rally bakkie
@focusrs1: gast..
Wel een toffe livery op het exemplaar van de eerste drie foto’s.
Top!

Hoopte al dat ze met een Rally-versie zouden komen. Nu nog een mooie straatversie. En even wachten tot Dimma met een mooi uitbouwsetje komt.
De 1.2 is wat lullig. Maar verder wel een leuk speeltje toch?
Wat een gaaf ding om te zien!
Wat een gave bak!!
Een 1,2 ltr 3 cilinder voor 66000,- Sorry hoor, maar hahahaha
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@bozothenutter: Dat viel mij ook op…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).