Dit is Volkswagens “high tech” SUV conceptcar

Auteur: , 24 Reacties

Naar verluidt komt dit ding qua uiterlijk behoorlijk in de buurt bij de uiteindelijke SUV, oftewel de nieuwe Touareg.

Dat de bijgaande teasers een duidelijk beeld geven van het productiemodel van de nog te introduceren SUV is op zich ook niet zo heel vreemd, want heel “conceptcar-achtig” oogt het design vooralsnog niet. Tenminste, niet als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de T-Cross Breeze.

Vooral de verlichting springt in het oog, niet in de laatste plaats dankzij C-vormige LED-strips en mogelijke OLEDS aan de achterzijde. Verder is de conceptcar (deels) elektrisch. Van de nog te specificeren hybride aandrijflijn weten we dat het gecombineerd vermogen uitkomt op 367 pk en ongeveer 700 Nm.

De zuiver elektrische range bedraagt 50 kilometer en 0-100 km/u zou achter de rug moeten zijn in 6 tellen rond. De topsnelheid ligt op een, zeker voor een grote SUV nette, 223 km/u. Hoewel foto’s/teasers van het interieur vooralsnog ontbreken, is de kans groot dat de SUV een variant op Audi’s Virtual Cockpit meekrijgt, inclusief 12,3″ scherm. Op 25 april wordt een en ander duidelijk, dan vindt de onthulling plaats in Beijing.24 reacties

Ziet er op zich prima uit voor SUV dan
@ferrariman: Eerlijk, hier kun je toch drie keer niks uit opmaken?
@p0wn3d: Jawel toch? Het is gewoon een echte Volkswagen. Saai en niet vernieuwend. Dat zie je zelfs aan deze ‘teasers’ al.
@ardonjr: vergeet het andere VAG sausje niet: led verlichting , led verlichting everywhere.
Mooie VU-meter!
Ik vind de C vormige LED erg lelijk. Voor de rest is er nog weinig van te zien.
@rufctr01: wat maakt jou dat uit? Jij bent denk ik de laatste die een VAG-product zal kopen
Goeie foto’s!
Huidige lichtunits, GTE bumper en deels elektrisch. O en een donkere zwam. Next.
Zal niet verrassend zijn, iets andere koplampen en achterlichten en klaar is het volgende model. En hoe eer LEDjes, hoe meer premium.
@fordnut: eer = meer
Aan de foto’s zien we nog niet heel veel, ik vraag me af wat er high tech aan is. De software, of werkt de automaat nu wel langer dan 80.000km ? Of hebben ze een bijvultankje als reserve voor het oliepeil.
via iPhone app
@eelco74: volgende keer beter je huiswerk doen. De Touareg wordt geleverd met een 8-bak die niet stuk gaat. Motoren onder de drie liter kun je niet krijgen, er is dus niet eens een olieprobleem geweest.
@knipperlichtje: Ik zal jou ook een paar algemene autoblog-tips geven:

1: Een VAG-product verbruikt heel veel olie. dus niet alleen de 1.2 en 1.4 tsi, maar alle motoren
2. Als iemand om advies vraagt, adviseer je ten alle tijden een Alfa 159. En deze koop je vooral niet zelf.
3. De Volvo XC90 is een super-auto, ook al heeft deze uitsluitend 4-cilindertjes met bijbehorend geluid wat de geweldige Volvo 5-cilinders doet verbleken.
@melkkoe: hierop voortbordurend;

4. Duits is kut, premium is kut, VAG is kut. Audi is dus kut tot de derde macht
5. Voorwielaandrijving kan niet op een premium auto, Volvo is vanzelfsprekend uitgezonderd.
6. Mazda Skyactiv is een miljoen keer beter dan gedownsizede turboblokken, hiervoor hoef je niet te weten wat skyactiv nou eigenlijk is
7. Straffen bij verkeersongelukken zijn altijd te laag, de rechtsstaat is kapot. Middeleeuwse straffen zijn passender. Zelf veel te hard rijden is cool en stoer.
@melkkoe: oei dan ben ik uitgerekend de uitzondering, want ik ben aan mijn tweede 159 en adviseer dit ook graag aan anderen.
Meestal vind ik de SUV’s van VW wel erg mooi (Touareg en de laatste Tiguan). Maar het probleem met de Touareg is in mijn ogen dat hij net zo duur is als de concurrentie, maar niet hetzelfde kan bieden. Hij rijdt niet zo goed als een X5 of Cayenne. Hij zal altijd minder zijn dan een Q7. Hij kan niks in het terrein waar een RR Sport dat wel kan. Al met al is het gewoon een goede SUV die er degelijk uit ziet, maar als je een degelijke SUV wil dan koop je een Volvo of een Lexus.
@berlinetta: Eens, koop een Range Rover Sport, G-klasse of XC90.
Het is en blijft een volkswagen
Nieuwe Touareg?
@dutchdriftking:
Quote uit het artikel:
“..oftewel de nieuwe Touareg.”
Je ziet nog niet veel…… maar genoeg om te zien dat ie wederom teveel op zijn voorganger lijkt. …..
@alstmaarrolt: never change a winning team.
@mashell: stilstand is achteruitgang….. Dus je moet zeker verandering aanbrengen aan een “winning team”….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).