De bijzondere Volkswagen T-cross Breeze concept

Auteur: , 19 Reacties

Leuke autootjes maken, Volkswagen is er groot mee geworden, maar dit is een wel erg apart model.

Volkswagen is de laatste tijd alleen over “wat serieuzere” zaken in het nieuws geweest. Miljarden claim hier, uitstootschandaal daar. Dat het merk ook nog leuke, positieve auto’s kan bouwen laat het momenteel in Genève zien. Daar staat momenteel een concept om aandacht te vragen dat we al kenden van de foto’s.

Maar hoe moeten we deze dan precies plaatsen? Nou, het is een soort SUV-cabrio crossover. Zegt je nog niet veel? Zie het dan als een opgehoogde Polo waar het dak vervolgens van af gehaald is. Meestal worden modellen eerst verlaagd alvorens het dak er af gehaald wordt, maar hier niet. Dit model staat op het platform van de volgende Polo en is op de toekomst gericht. Het is overigens niet heel gek als dit model je een beetje aan de Nissan Murano CrossCabriolet doet denken.

Van binnen zit ie vol met modern communicatie- en informatiespul. De knoppen zijn beperkt tot een minimum en het dashboard is een soort automotive touchscreen. Ook schijn je veel met gebaren te kunnen doen. Geen idee of een middelvinger toeteren is, maar het belangrijkste is dat Volkswagen weer eens wat leuks aan ons toont. Wat denk je, moeten ze deze opgehoogde Polo cabrio gaan produceren?19 reacties

Best leuk voor een volkswagen,

De LaRo Evoques zonder dak, gaan ook als warme broodjes over de toonbank ondanks de meerprijs van > €20K
Range Rover Evocue??
@ritchie: Ik neem aan dat je de Evoque bedoeld, maar daar is hij inderdaad behoorlijk van genept.
@dutchdriftking: ik neem aan dat je bedoelt bedoelt 🙈
@jmeverts: Hmm, zegt veel over dit model, als de meeste plusjes in de reacties naar een taalcorrectie gaan…
@ritchie: Ach je komt natuurlijk al snel op die basisvorm uit als je een crossover cabrio maakt.
Mooi .. Kunnen bejaarden voortaan ook aan de cabrio ..
Als dit ook een voorbode is voor de volgende polo qua designtaal geeft het wel hoop. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat Volkswagen dit toch nooit op de markt gaat brengen. Ik geef ze ook weinig kans als ze dat wel doen.
@audi18: Is wss idd gewoon een proefballonnetje voor de Polo, die er natuurlijk ook in ZwarteBumper-versie komt. Maar waarom zouden ze niet ook zo’n cabrio-geval maken ervan? Bestaat vast wel markt voor hoor…
@Esprit_de_Flandre: Zal wel een voorproefje zijn voor de SUV variant van de Polo. Wat wel eens een enorme Golf killer zou kunnen blijken te zijn.
@Esprit_de_Flandre: Ik denk dat de gemiddelde polo/golf koper daar niet op zit te wachten. Voor het publiek dat de Evoque cabrio of Mini zal kopen heeft Volkswagen niet genoeg status denk ik. Allemaal maar gedachtes hoor, ik kan het zomaar mis hebben.
Is wel humor. Een VW die voor een frisse breeze zorgt. Waar vind je die nog?
@glashelder: In het verleden?
Zo saai mogelijk iets nieuws neerzetten…Je moet het maar kunnen.
Dacht al, wie heeft de gril van mijn Doblo gejat?
@gamma81: Haha nu je het zegt
Wat zou ik dat geniaal vinden. Dat als je, je middelvinger opsteekt dat de auto dan toetert. Haha.

Toch denk ik niet dat de auto dingen laten doen op basis van handgebaren een goed idee is in veel landen. Ik weet niet of je wel is een Italiaan heb zien praten bijvoorbeeld. Dat wordt een ramp. :-D
@kilum: gewoon goede draai-en drukknopen zijn imo ook gewoon het beste. VAG is daar trouwens nog best goed in ook.
Mooi concept voor een niche markt maar niet die van mij. Zie ook vrijwel niemand met zo’n ding openrijden. Dus het is meer voor de “heb”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).