Dit is/was de laatste geborgen ‘sinkhole’ Corvette

Auteur: , 18 Reacties

Damn son....

Corvette Mallard-wrak

Dit was ooit een stoere glanzende 2001 Corvette Z06 ‘Mallett Hammer’, totdat de grond onder zijn banden weggespoeld werd en hij pardoes, samen met 7 andere unieke Corvettes, in een metersdiep gat viel. Gisteren werd hij als nummer 8 van de 8 uit zijn modderige positie bevrijd. Of wat er van over is althans.

Zoals je kunt zien is de versnellingspook zo ongeveer het enige dat nog overeind staat aan de auto, dit exemplaar kwam er bijzonder bekaaid van af. Hij lag dan ook diep begraven onder een dikke laag puin. Het Corvette Museum is echter voornemens hem gewoon weer in zijn oude glorie te herstellen, al gaat dat wel wat tijd kosten.

Z06 Mallard berging

De Road Hammer was een door Chuck Mallett tot 700 pk getunede rode C5 Corvette Z06 met een heerlijk geluid, die niet al te lang geleden aan het museum gedoneerd werd.

Er gaan trouwens ook stemmen op om de geborgen auto’s te laten zoals ze zijn, als soort van herdenking, maar vooralsnog blijft het museum bij het eerdergenoemde restauratieplan. Tot augustus kan het publiek de beschadigde modellen bezichtigen, daarna mogen de restaurateurs hun magie laten werken. We kunnen in ieder geval stellen dat deze hele situatie voor de Amerikanen een geluk bij een ongeluk is geweest.

Bron: Facebook National Corvette Museum [video]
18 reacties

Pakt chassis nummer plaatje en schroeft het op een andere getjoende vette, klaar. 15 minuten?
@norge: Ja en in 15 minuten je waarde gelijk verdwenen. Die auto’s zijn niets waard als het nummer opnieuw is aangebracht en de motor niet met het frame (oid) klopt.
@Donstil: Over het algemeen zijn Corvettes sowieso niet veel waard.Ze schrijven sneller af dan ze optrekken.
@sydney: Deze is heel erg in prijs GEZAKT heb ik vernomen ;)
@sydney:
De Corvette C1 en C2 zijn best waardevol en stijgen enkel in waarde een C3 zal ook wel zijn waarde behouden, alles daarbuiten is inderdaad troep. Misschien dat een ZR1 binnen 40 jaar iets van waarde nog heeft, hoe wel ik dat betwijfel aangezien ik niet denk dat een auto van nu 40 jaar kan blijven rond rijden.
@shiva: Ik zou eerst een beginnen om het gebouw te restaureren .. Mega beton vloer storten.is toch gewoon slecht. Stel dat dit overdag was gebeurd met een hoop mensen erin. 911 taferelen.
Zeau die is kapot! Wel zonde.
Dit mensen, is dus kunst…
@marikoelolo: helemaal mee eens.. Over vele jaren zal het verhaal van een verpulverde corvette uit een sinkhole meer aanspreken dan een gerestaureerd exemplaar waar er meerdere van rondrijden.
Wat is de voorkant?
@reset:

Volgens mij kijk je op de foto bovenaan tegen de achterkant aan.
Het massieve spul rechts lijkt meer op een motorblok
en het stuk wat boven het wiel uitsteekt lijkt op een raamsponning van die grote ronde achterruiten
Hier valt toch niks aan te restaureren? Dat wordt een reconstructie, waar misschien nog 5% originele onderdelen voor gebruikt kan worden.

Lekker zo laten. Foto erbij van hoe ie was en uitleg over wat er mee gebeurd is. Dan heb je een interessanter museumobject dan als ie gerestaureerd wordt.
Die Corvette C6 ZR1 ziet er eigenlijk praktisch volledig in orde uit..
Niet veel werk aan als ik dat zo zie..
Nu wil die helemaal de bocht niet om…
@MARS:
Volgens mij is hij zo krom dat hij alleen nog maar de hoek om wil.
@tupperware: Dat zou dan de eerste Amerikaanse muscle car zijn die meer kan dan alleen hard rechtuit rijden ;)
Er is vast wel een Pool die er nog brood in ziet…. of niet soms
Als je een Road Hammer in je kamer zet, moet je er niet gek van opkijken als ie een gat in de vloer slaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).