Dit kost de Honda NSX (573 pk)

Auteur: , 36 Reacties

Goedkoper dan zijn Europese tegenstrevers, maar de helft duurder dan een bijna net zo krachtige Nissan GT-R...

Honda NSX

Zelden smeerde een merk het nieuws over één model over zo’n lange periode uit als Honda met de tweede generatie NSX. Zelfs Alfa Romeo brengt het nieuws over de Giulia nog in sneltreinvaart als je het met de sportwagen van de Japanners vergelijkt. Al sinds de eerste generatie uit productie is, gonsde het van geruchten over een opvolger, maar in september 2011 verschijnt er plots een conceptcar op de set van The Avengers die een hint was naar de nieuwe NSX. Eind van dat jaar wordt een conceptcar voorgesteld die, zo blijkt in januari 2015, amper afwijkt van het productiemodel. Pas in oktober kregen we uitsluitsel over het vermogen van de NSX (500 pk uit de twinturbo V6, gecombineerd vermogen van de hybride-aandrijflijn: 573 pk) en nu komen ze eindelijk met de prijs.

Dat wil zeggen, de prijs voor de Acura NSX, de naam waaronder de sportwagen verkocht wordt in de Verenigde Staten. Daar kun je instappen vanaf 156.000 dollar. Om even wat duiding te geven, de Nissan GT-R start in de VS bij 101.770 dollar, de 650 pk-sterke Corvette ZO6 staat al voor deur voor 79.400 dollar. Europese concurrentie is duurder, zowel de McLaren 650S, Ferrari 488 GTB en Lamborghini Huracan kosten rond de 250 mille.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat nog in 2015 de eerste exemplaren uitgeleverd zouden gaan worden, maar ook dat lijkt allemaal iets langer te duren. Het allereerste exemplaar, chassisnummer #001 zal tijdens de Scottsdale-veiling van 23 tot 31 januari afgehamerd worden, de opbrengst gaat naar een tweetal goede doelen, waaronder een fonds voor kinderen met hersentumoren.36 reacties

Schiet nou eens op Honda….
Saai ding is het geworden, de naam NSX niet waardig. En zeker de prijs niet waard.
@Mairsil: idd, met elke concept en design ontwikkeling hebben ze vakkundig wat spanning ontnomen uit he design
@Mairsil: als de prijs goed was had je hem gelijk gekocht. Heb jij weer.
@Mairsil: heb je er al mee gereden? Vertel, hoe was het?
@mickkok: hij heeft het ook niet over de performance.
@mickkok: ik vind het ook een teleurstelling. Heb de review van motor trend channel bekeken…
Heb hem op de ring zien knallen van de zomer naast de Giulia. maar vraag me af of hij zijn prijs waar maakt
Ik ben toch wel benieuwd.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Lastig te beoordelen design. Zo op de foto vond ik ‘em eigenlijk niet zo bijzonder. Wat gek is, want als je naar de verschillende elementen kijkt dan zijn die op zich juist wel gaaf. Ik denk (hoop?) dat dit een auto is die het op de plaatjes gewoon niet zo goed. Hetzelfde heb ik met de (oude) Audi R8. Op de plaatjes klopt ‘ie niet maar in het echt vind die wagen echt supercar.

Verder is dit natuurlijk een auto voor Amerika en Japan. Daar zal vast genoeg vraag zijn naar de nieuwe NSX. In Europa niet. In China en Rusland denk ik ook niet.
Pff… Wat een prijsverschil….

Maar toch: Sowieso liever de NSX dan de niet-Japanse en niet-Amerikaanse concurrentie.

En dan: de nieuwe NSX? De GT-R? Of toch de oude NSX? Met genoeg geld zou ik ze alle 3 doen. Welke van de 3 ik MOEST verkiezen boven de ander zou ik atm echt niet weten..
@toyotafortuner: Met genoeg geld zou ik niet eens over die drie nadenken
@toyotafortuner: Zal ik je helpen :D

ttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Nissan_GT-R_03.JPG
Wat ben ik benieuwd naar deze auto. Ik ben een beetje bang dat mensen er teveel van gaan verwachten, de oude NSX is toch een legendarische auto. Verder heb ik er iets meer vertrouwen in als Honda iets uitstelt dan Alfa. Maar goed ik ben dan ook een enorme Honda fanboy.

Bij Motor Trend vonden ze hem te synthetisch sturen, wat ik mij kan voorstellen als de voorwielen aan torque vectoring doen. Hoewel ze in de video ook zeggen dat die 6 maanden terug is opgenomen.
Wat een kanon, dubbele aantal pks als de eerste versie. En Honda dus lekker betrouwbaar. Laat maar snel komen.
Heb hem in het echt gezien, zwaar onder de indruk. Houd wel van nerdy sportwagens (12C, Evora, originele NSX). Als ik het geld had kwam ie er.
Ik denk dat de meeste klanten die in de markt zijn voor zo’n NSX, deze vooral ‘erbij’ nemen, dus naast die Ferrari, Lamborghini of Corvette in de parkeergarage zetten als deze niet wordt gebruikt. Maar het zal me ook niet verbazen als de meeste eigenaren dit stiekem dan vervolgens nog eens de fijnst sturende auto gaan vinden uit het rijtje supercars…
Ik vind hem tof :)
Als de NSX dat doet wat de Civic type R doet (anderen declasseren), dan is hij het geld en het wachten meer dan waard. Honda gaat nimmer over een nacht ijs bij zijn sportwagens.
Wat een heerlijke vergelijkingstest zou het worden Nissan GT-R vs Honda NSX, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar de Nissan.
Ook de NSX vind ik zeer bruut alleen wel een behoorlijke prijsverschil t.o.v. de GT-R.

Een minpuntje vind ik dat de gehele productie van de NSX in de USA plaatsvindt.
Zou deze blindelings verkiezen boven de R8. Maar vind de originele NSX veel gaver.
Ik weet niet of ik dit wel zo gaaf moet vinden. Het uiterlijk had in ieder geval wat uitdagender mogen zijn van mij.
Honda doet hier dingen met die electro motoren die ook met insturen extra apart van elkaar meewerken en ding is echt mega handeling in track mode…

Synthetische sturing was enkel een opmerking in een modus voor de weg omdat het eigenlijk een auto is die knetterhard kan zijn maar ook heel comfortabel. Men zei ook dat zelden een auto zo verschillend kan zijn.

De elektronica in deze auto is ook zeer vooruitstrevend te noemen…

Dit is weer een stap voorwaarts in autoland net als een p1 en 918 etc…maar op een ander gebied en men was verder lyrisch…simpelweg vergelijken met een GTR is denk ik lastig…
Maarja op autoblog…wanneer was laatste Honda review van een nieuw model? Dus rijtest etc

Precies van de laatste Civic type R dat is 8 jaar geleden

Wel beetje beschamend autoblog om in 8 jaar tijd 1 Honda rijtest te maken…niet echt professioneel. Begrijp best dat de modellen de laatste jaren wat minder was maar er is meer dan een type r
Ik vind het gewoon een heerlijke wagen totnu toe! Laat naar komen
Ik vind hem echt prachtig! Stuk mooier dan de GRR
@tievdz: haha sukkel! Je bedoelt GTR
@tievdz: Goed man, echt scherp, sukkel!
Nou, als jullie hem niet willen, neem ik hem wel. No problemo. Uh, doen jullie ff storten? Giro 911, alvast dank!
Doe mij maar een Corvette
Vergeleken met een i8 vind ik de nieuwe nsx toch wat teleurstellen, qua techniek en vooruitgang. Al blijft ie een stuk interessanter dan de geijkte cliche keuzes in dat segment. En ziet er goed uit
Een Honda ia altijd duurder dan de rest, maar op lange termijn krijg je daar betrouwbaarheid voor terug.

Mooie auto mooie prijs,
deze auto is puur voor de Amerikaanse markt ..

Mag hopen voor Honda dat de nieuwe Ford GT een flink stuk duurder wordt ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).