Dit kunnen we verwachten van de Mercedes-AMG GLB45

Auteur: , 10 Reacties

Jazeker, de GLB AMG mist nog in jouw leven. Maar niet voor lang!

Niches zijn er om gevuld te worden. Cliché’s zijn heel erg cliché, maar ook heel erg waar. Daarom zijn het cliché’s. “Er is kennelijk vraag naar, wie zijn wij dan om daar niet aan te voldoen?”.

Zomaar wat passages die voorbijkwamen bij het nadenken over de Mercedes-Benz GLB. Waarom komt Mercedes-Benz eigenlijk met de GLB (X247)? Er komt toch ook al een GLA en er is toch óók al een GLC? Dat klopt helemaal. Zoals de naam doet vermoeden, zit de GLB er precies tussenin. Het is een beetje de praktische variant van de GLA. In principe is de auto gebouwd op hetzelfde platform als de GLA, alleen is de GLB groter en biedt ‘ie plaats aan zeven personen.

Mercedes-Benz GLB 250 AMG-Line (X247) '19

Een groot verschil met de GLC is de layout. De GLB heeft de motoren (altijd viercilinders) overdwars geplaatst. In basis is de auto voorwielaangedreven, vierwielaandrijving is mogelijk via een haldex koppeling. De grotere GLC heeft de motor in lengte en kan besteld worden met vier-, zes- of achtcilinders. De GLB zit qua naam ertussenin, maar is dus meer een soort ‘GLA Plus’ dan een ‘GLC Compact’. Dat je niet tekort hoeft te komen met ‘slechts’ viercilinders bewijst de Mercedes-Benz GLB in AMG-trim.

Mercedes-AMG GLB45S (X247) '19

Jazeker, ook van de GLB-Klasse gaan er extra snelle versies komen. Een oplettende en trouwe Autobloglezer schoof ons deze platen toe. Het gaat hier overduidelijk om de Mercedes-AMG GLB 45S, met een 2.0 viercilinder die 421 pk levert. De extra dikke voorbumper en verticale spijlen in de grille geven het weg dat het de snelste GLB is, ondanks de camouflage. De uitlaten zijn specifiek voor het testvoertuig, verwacht dezelfde stortkokers als we zagen op de A45S en CLA45S.

Wanneer de AMG-derivaten van de GLB er komen is nog niet bevestigd door Mercedes-Benz, maar er gaan diverse geruchten, gevoed door mannen in regenjassen. Als we daarvan uit gaan zal de GLB35 AMG arriveren op de IAA in september 2019 en de GLB 45 AMG op de NAIAS in januari 2020.10 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Er zal een markt voor zijn, ongetwijfeld, maar ik vind dit soort modellen garant staan voor een afwaardering van het merk AMG.
@RRRobert: 210pk per liter!!
@momo: indrukwekkend, zeker, maar niet uniek.

AMG ging er in het verleden altijd prat op dat elke motor bijvoorbeeld met de hand gebouwd werd, met een naamplaatje van de engineer die deze had geassembleerd. Dat gaf het merk het aura iets ‘unieks’ te leveren aan z’n clientèle. Maar helaas, dat adagio heeft men al een tijdje (deels) achter zich gelaten door ook voor de volumemodellen van Mercedes de snelle versies te gaan verzorgen.
@rrrobert: De motor van de “45” / “45s” versies van AMG worden gewoon met de hand gebouwd en hebben het naam plaatje. Die van de 35 versies inderdaad niet.
Snelle Tonka
Stel je voor dat je als ontwerper dit maakt en dan durft te zeggen “jep! Hij is klaar”
Ga vrezen dat de lompigheid van de wagen te zwaar gaan zijn voor die kleine viercilindertjes
@tortuga: niet overdrijven, het is geen auto van formaat GLE of G-klasse..
Ik ben niet zo van de niche opvul modellen, maar ik vind dit best een leuke wagen.
Ik was laatst op een autobeurs en zach daar de mercedes clbkadg klasse.
Echt gave auto 😂

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).