Dit lentespeeltje maakt bijzonder hebberig

Auteur: , 17 Reacties

Nu de temperatuur nog wat omhoog.

De leukste ‘speeltjes voor erbij’ komen vaak uit het Verenigd Koninkrijk. Het merk BAC is daar geen uitzondering op. Met de Mono bouwen ze een ontzettend gave kart voor op de openbare weg. De Britten vieren een succesje, want Chassis No. 100 is een feit.

Om te vieren dat 100 Mono’s gebouwd zijn, heeft BAC van nummer honderd iets speciaals gemaakt. De auto werd voorzien van een custom uiterlijk. Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat het bedrijf werd opgestart in het Verenigd Koninkrijk, de Mono is sinds 2012 in productie. Drie exemplaren van de Mono worden er maandelijks gebouwd.

In tegenstelling tot sommige andere auto’s in deze categorie, beschikt de Mono over een natuurlijk ademende viercilinder. De beleving is maximaal, met een mooie lineaire opbouw van het vermogen. Het ontbreken van een turbo of supercharger maakt de Mono ongetwijfeld niet minder listig, want de vierwieler sprint in maar liefst 2,8 seconden naar de honderd.

Dit honderdste exemplaar heeft Denemarken als eindbestemming. Het Strøjer Samlingen in Assens om precies te zijn. In dit museum staan naast bijzondere Koenigseggs, Ferrari’s en Porsches ook filmauto’s uit bijvoorbeeld James Bond.

Zoals het heurt met een Britse sportauto, werd dit 100ste exemplaar voorzien van de kleur British Racing Green met gouden accenten. Daarnaast kreeg de Mono een gouden plak met de opdruk ‘Chassis 100’.17 reacties

Ik weet dat dit geen volume-auto’s zijn maar 100 vind ik wel weg weinig over het totale bestaan. Wel echt een gruwelijk ding. Is gewoon een motorfiets met 4 wielen ipv 2
@janmetdelangeachternaam: zijn dat geen quad’s?
Ziet er weer supervet uit, volgens mij kun je deze auto haast niet in een foute samenstelling krijgen. Wat ik me wel afvraag is of iemand die net wat langer is dan gemiddeld hier nog normaal in kan zitten. Iemand ervaring?
@peug206: Iemand ervaring…? Haha!
@peug206: je steekt er wat verder uit lijkt me, die persoon heeft in ieder geval geen last van zijn/haar hoofd tegen het dak.
@peug206: Jeremy Clarkson.
rare foto’s, lijkt wel een speelgoed autootje
@gove: ja er zijn hier op AB mensen die het veel beter kunnen (foto’s maken)
Prachtige auto, tot in detail afgewerkt, gemaakt om hard mee te rijden, maar buiten een paar kilometers transport staat ze voor de rest stil met een aantal prachtige auto’s. Zo’n zonde.
Lullig als je klant 99 bent. Vis je achter het net.
@ghost: fout, probeer het nog eens..
In dit segment liever een Donkervoort. Desondanks een erg gaaf ding.
Dit soort auto’s lijken voor mij het summum op het gebied van autorijden; het zal ook wel een duur speeltje zijn?
@alfalfa: Er staat er eentje op NL kenteken, die heeft om precies de zijn €205.128 gekost
@mvdd: zo kostbaar dus! Bijna te kostbaar om in te raggen.
@alfalfa: wordt nochtans gewoon in gereden hoor, zelfs in de regen!
https://www.autojunk.nl/2019/04/bac-mono-237281
@gulli: Haha, stoer maar dat zal niet de bedoeling zijn geweest gok ik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).