Dit nieuwe preventiebord moet dode honden voorkomen

Auteur: , 30 Reacties

Het eerste bord is te spotten in Emmen.

Dit nieuwe preventiebord moet dode honden voorkomen

De Dierenbescherming heeft een nieuw waarschuwingsbord gemaakt. Het eerste bord werd geplaatst in Emmen. Nog zo’n 100 borden zullen in de rest van Nederland worden geplaatst. Het is een variant op het bekende Auto op slot – Buit eruit!-bord. Het woordje ‘buit’ is in dit geval vervangen voor ‘hond’.

Nog steeds komt het jaarlijks voor dat er honden sterven door nalatigheid van de eigenaar. Op een warme zomerdag loopt de temperatuur in de auto rap op. De Dierenbescherming hoopt met dit nieuwe bord hondenbezitters alert te maken. ‘Hond eruit‘ kun je overigens ook vervangen voor ‘Baby eruit’. Er zijn tevens ouders die hun kleine kroost achterlaten in de auto met soms fatale gevolgen.

Bij een temperatuur van 21 graden is het binnen 10 minuten zo’n 31 graden in een auto. Na een halfuur is de temperatuur opgelopen tot circa 40 graden. Bij een buitentemperatuur van 27 graden is het in een auto binnen 10 minuten een benauwde 37 graden.30 reacties

Belangrijk detail waarom het zo gevaarlijk is om een hond achter te laten in een hete auto is dat het bloed van een hond begint te stollen bij een lichaamstemperatuur van 42 graden Celsius.

Of zo’n bord ook iets helpt zal de tijd moeten uitwijzen. Ik denk dat de vooruitgang vooralsnog geboekt moet worden door oplettende burgers in combinatie met strenge handhaving.
@Edge: Precies, als baasje ga je niet door enkel zo’n bord denken van Hey, ik moet m’n hond niet vergeten! Zulke mensen zijn bijvoorbaat al niet snugger genoeg
@edge: oplettende burgers met name. Ik tik zo een ruitje in als ik een hond in een auto zie zitten met de ramen dicht op een 28gr+ dag. Is gewoon verzekeringswerk en die mensen zijn hun hond, laat staan hun ruitje niet waard.
@Edge: niet alleen het bloed van ’n hond stolt bij 42 graden. Van alle zoogdieren, dus ook mensen en in ’t bijzonder baby’s. Kleine kinderen kunnen hun lichaamstemperatuur niet regelen door bijv te zweten. Honden zweten overigens ook nauwelijks, die controleren hun lichaamstemperatuur door te hijgen en via hun voetzolen.
@henk_he: het zijn overigens de eiwitten in ’t bloed die stollen, voor de volledigheid.
via Android app
Logisch, waarom zou je er ook een voor baby’s en kinderen invoeren, gaat immers nooit fout…
@carlogeenen: Gezien het een initiatief is vanuit de dierenbescherming om die bordjes te maken kan ik me voorstellen dat ze het beperkt houden tot honden.
via Android app
@torsen: klopt, maar het feit dat de gemeente dit bord daadwerkelijk plaatst geeft wat mij betreft aan waar bij hun de prioriteiten liggen.
@carlogeenen: Knap dat je een initiatief vanuit de dierenbescherming zo kunt verdraaien naar een gebrek aan prioriteiten bij een gemeente. Alsof ze daar een morele keuze gemaakt hebben en daarbij honden belangrijker vonden dan kinderen in tegenstelling tot het verwerken van een verzoek voor plaatsing van een bordje.
@carlogeenen: dit is gemeente Emmen, die hele gemeente draait economisch op dieren. De bezoekers gaan s’avonds naar huis, de dieren blijven. Geen wonder dat ze dieren belangrijker vinden dan mensen. Zeker kinderen jonger dan 3 vinden ze niet belangrijk, daar verdienen ze immers geen entreegeld aan.
@carlogeenen: Enige verbeterpuntje dat ik zie is de volgorde. Ik zou eerst de hond eruit halen en dan de auto op slot doen…
Of we geven gezond verstand een kans! Zo’n bord helpt niets.
Leuk bedacht, maar gaat niet werken! Mensen die hun kind of hond in een oven laten zitten en het een braadkip laten worden die zijn met hun hersens in een compleet ander dromerig universum! Laat staan dat ze dat bord gaan zien… en zo wel dan valt het kwartje van de afbeelding niet eens!
Paar jaar geleden hadden we een buurvrouw: type te weinig te doen, te veel make up en parfum en alles beter weten.
Mijn hond vindt onbekende mensen niet zo leuk, dus blaft.
Buurvrouw had een vriendin: hondenfluisteraar noemde ze zichzelf.
Goed, vrouwtje kwam langs met haar 3 honden en een 15 jaar oude 3-touring. Zoals verwacht deed onze hond opeens alsof ze perfect was. Zal je altijd zien. Snel klaar.
Vrouwtje gaat even wat drinken bij de buurvrouw, stopt haar honden in de auto. Graadje of 15, raampjes half open. Kan dus wel.
2 uur later kom ik zelf buiten om mijn hond uit te laten: zitten die beesten NOG in de 3-serie. Beesten vonden het niet leuk en het interieur heeft het geweten, was weinig van over. Goed, die twee ouwe wijfen naar beneden gehaald, allebei helemaal over de toeren.
De opmerking van mijn vrouw tegen die zweefteef: “als die honden de afgelopen 2 uur nou hadden gefluisterd ipv geblaft, was je je honden dan niet vergeten”, werd niet in dank afgenomen. Goede humor mijn vrouw!
Goeie reden voor mij om geen hond te nemen, die dingen mogen nergens naar binnen en je kunt ze niet alleen thuis achterlaten. Je zit dus altijd met ze opgescheept. Om dezelfde reden hoef ik geen kinderen :D
@Gulli: je kan prima een hond alleen thuislaten. Als je hem tenminste kan opvoeden. Meeste mensen kunnen dat gewoon niet. Tuurlijk geen nacht weg ofzo maar oppas is makkelijk te regelen. Zo moeilijk is het niet.
Het gaat ook net Amerika worden hier…
Man man man, mensen die zo’n bord nodig hebben hebben zouden nog een hond nog een auto moeten bezitten….
Die betutteling van al die achterlijke instanties, mensen moeten zelf leren denken.. Ik las vanochtend dat een of andere verkeersbond de mannenfiets met stang wil afschaffen! Omdat mensen kunnen vallen…
@trustmeiamanengineer: Gewoon al het asfalt vervangen door rubbertegels en bij ieder stoepje afzetlinten plaatsen. Ooit wordt het nog wel veilig in deze grote enge gevaarlijke wereld! Ik stel trouwens ook voor om een helm en back-protector te gaan dragen als je van je auto naar je voordeur loopt. Je weet het NOOIT!
Toch was het beter geweest, om het bord compleet te maken, met “Deur Op Slot, Alles Eruit”, en dan een hond, kind en navigatie/telefoon ernaast.
@orichy: https://www.mupload.nl/img/k8ygpzarlwafb.png
@Orichy: jij bent snel met illustrator/photoshop! Plus1
Rot op met die borden. Maak een bord Op slot/ KIND eruit. Je leest ieder jaar weer dat er van die zombies hun kind in de auto laten zitten.
Volgens mij zit de bordenmaffia hier achter. Je ziet soms door de borden de boodschap niet meer, maar bordenhandelaren weten altijd weer iets nieuw te verzinnen om hun omzet op peil te houden.
Ik moest twee keer kijken voordat ik het woordje hond zag. Het bord is zo bekend met het woordje buit, dat je het als pictogram ziet en niet leest. Dus lijkt mij dat het niet gaat werken (ik ben notabene in Emmen geboren, goed referentievarken dus)
Ik ga kijken of ik dat bord kan spotten, kom er morgen weer
Ik denk dat dit bord absoluut geldverspilling is en NIEMAND ook maar iéts interesseert.

Reden hiervoor:
Dit bord is een regelrechte kopij van het bord dat waarschuwt voor diefstal op parkeerplaatsen uit auto’s. Niemand die sinds de introductie ook maar iets daar op uit doet. Mensen zijn veelal bezig met hun telefoon, eventueel kinderen of lading tijdens het uitstappen. Geen hond die naar dit soort borden kraait.
Het is daarnaast ook verspilling van belastinggeld. Het is bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Eén zo’n bord kost al gauw 800 euro.

Elke mooie zomerdag, tegenwoordig ver te zoeken in Nederland, lees je in vrijwel elke lokale krant dat er weer zoveel auto-inbraken zijn geweest. Gisteren was het mooi weer in Hengelo. Resultaat: 12 inbraken in auto’s in amper drie uur tijd).
@realracing3: Ga je ‘m dan ook meenemen naar huis ?
Ik denk dat dit bord absoluut geldverspilling is en NIEMAND ook maar iéts interesseert.

Reden hiervoor:
Dit bord is een regelrechte kopij van het bord dat waarschuwt voor diefstal op parkeerplaatsen uit auto’s. Niemand die sinds de introductie ook maar iets daar op uit doet. Mensen zijn veelal bezig met hun telefoon, eventueel kinderen of lading tijdens het uitstappen. Geen hond die naar dit soort borden kraait.
Het is daarnaast ook verspilling van belastinggeld. Het is bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Eén zo’n bord kost al gauw 800 euro.

Elke mooie zomerdag, tegenwoordig ver te zoeken in Nederland, lees je in vrijwel elke lokale krant dat er weer zoveel auto-inbraken zijn geweest. Gisteren was het mooi weer in Hengelo. Resultaat: 12 inbraken in auto’s in amper drie uur tijd).
Dit voorkomt helemaal niks. Mensen zijn zo laks als de pest dat ze naast hun huisdieren zelf hun eigen kinderen in de auto laten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).