Politie tikt autoruit in, Dordtse moeder boos. Terecht?

Auteur: , 115 Reacties

De vraag is natuurlijk: zou dat snoertje bij het oor van de agente daadwerkelijk ergens aan bevestigd zijn?

kind-schade

Zomermageddon heeft weer toegeslagen. Hoewel de echte hitte alweer voorbij lijkt te zijn in ons land (persoonlijk hoop ik dat er nog een hoge druk gebiedje deze kant op waait) zijn de temperaturen buiten nog steeds aangenaam. Dat heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Kinderen en beesten worden niet zelden gebraden in een afgesloten, hete auto.

Nissan heeft daar nu een oplossing voor bedacht, maar het duurt nog even voordat die in alle auto’s zit. Daarbij werkt het niet in alle gevallen, bijvoorbeeld als een volwassene bewust besluit het wezen waar zorg voor moet worden gedragen in de auto te laten zitten.

Dat was bijvoorbeeld zojuist het geval in Dordrecht, waar de politie een ruitje intikte van een geparkeerde auto om een baby eruit te halen. De baby werd gecheckt op schade door ambulancemedewerkers, maar bleek oké te zijn. De dreumes lag lekker te slapen.

De moeder die zich even later bij het voertuig meldde, was volgens het AD absoluut niet te spreken over de sterke arm van de sterke arm die haar autoruit heeft vernaggeld. Ze claimt dat ze alleen even naar de winkel wilde om een cadeautje te kopen en zag dat haar kind lag te slapen, dus besloot ze de kleine niet wakker te maken:

“Je leest weleens dat iemand zijn kind in een snikhete auto achterlaat en dan weggaat. ‘Wat een idioten’, denk je dan. Het was zeker niet heet binnen. Volgens de agenten was het 40 graden in de auto, maar dat is absoluut niet waar. Ik vind dit absoluut niet leuk en ben best wel een beetje boos, want de reparatie van deze ruit kost een hoop geld.”

De politie claimt echter uit voorzorg gehandeld te hebben:

“Welzijn van kinderen gaat boven alles. Kinderen kunnen niet voor zichzelf opkomen, dus dan doen wij het. Zo’n kapot ruitje kan wel weer geplakt worden.”

De ouders van het kind moeten trouwens niet alleen de ruit vervangen, maar zich binnenkort ook melden bij de instanties die hun gaan vertellen hoe je een kind moet opvoeden. De politie heeft namelijk een zogenaamde ‘zorgmelding’ gedaan.

Op de sociale media geven de meesten de politie gelijk, maar het lijkt er toch op dat ze hier een tikje overijverig zijn geweest. Of is dat scorebordjournalistiek? Laat je licht schijnen over de kwestie, in de comments.115 reacties

Een kind laat je sowieso niet alleen in de auto achter, ongeacht het seizoen.
@johnwaters: Wat een onzin. Een kind wordt er echt niet minder van als het 5 minuten alleen in een auto zit terwijl mama een pak melk haalt. Zeker niet als het slaapt.
@piebepost: hoe moet de politie weten of er een pak melk gehaald wordt, of dat er lekker gewinkeld wordt…
@suheyl: 5 minuten wachten voor ze het raam open tikken.
@piebepost: en als ze dat al gedaan hebben en de moeder is inmiddels al een uur aan het shoppen?
@suheyl: Uit het verhaal maak ik niet op dat dat het geval is. Jij ook niet.

Maar ja, zodra een kind verschijnselen begint te vertonen last te gaan krijgen van de warmte dan moet er idd actie ondernomen worden.
@piebepost: exact de reden waarom ze het ruitje intikken. 😉 better safe than sorry
@suheyl: Volgens mevrouw lag het kind anders gewoon rustig te slapen. Meer info hebben we niet dus tot zover kunnen we volgend mij alleen concluderen dat er niks aan de hand was.
@piebepost: volgens de vrouw ja… Politie ziet er een baby liggen, misschien buiten bewustzijn, misschien niet. Als het kind dood was gegaan, en de politie stond er bij, was het ook niet goed. Die vrouw moet niet zeuren maar accepteren dat de politie haar ruitje intikte. En überhaupt geen kind alleen in de auto laten
@piebepost: Nee, als je niet genoeg informatie hebt kun je gewoon geen conclusie trekken. Ook niet in het voordeel van de vrouw.
@piebepost:
Uit het verhaal maak ik op dat de baby al gecontroleerd is door ambulancepersoneel voor de moeder terug is.
Dan is het zéker meer dan 5 minuten!
@pa045: Ik niet persé, dat is net hoe je interpreteert ten opzichte van wanneer “even later” is.
@piebepost: hoe lang denk je dat het duurt voordat ambulance op locatie is?
Precies.
@bonyuri: Lees even wat ik zeg. “even later” kan ook even later zijn nadat het ruitje is ingetikt. Dan kan de moeder onderwijlens terug zijn terwijl de ambulance onderweg is.
@piebepost: dikke bullshit.
Makkelijk als het kind slaapt, maar wat als het wakker word? Totale paniek, want helemaal alleen.

In mijn ogen ben je een dikke faalhaas als je je kind alleen achter laat, waar dan ook.

Zelfs met tanken kies ik nog voor een onbemande pomp met de pin automaat vlak naast mijn auto.
@awesome: En zo hoort het. Het lijkt wel uit veel reacties te lezen dat de kinderen zomaar als een pak melk ze zijn gegeven. Ik ben elke dag dankbaar dat ik vader heb mogen worden. Nu hebben wij het na 3 jaar en ivf pas mogen ontvangen. Misschien ook wel eens goed om wat zuiniger met een kind om te gaan. Denk dat velen voor een pak ijsjes die aan t smelten is eerder een reden is niet even achter te laten dan een hulpbehoevend kind wat compleet afhankelijk is van jou
@piebepost: Jij behoort tot de categorie die zich beter niet voortplant. Als je het meervoudige gevaar nog niet ziet van kinderen alleen in de auto achter te laten, dan verdien je het niet om kinderen te hebben.
@johnwaters: Ale noorderling zal ik hier wel te nuchter voor zijn. Als ik een pak melk haal uit de buurtsuper, parkeer ik de auto voor de deur en ben ik binnen 2 minuten terug. In 2 minuten kan een baby hypothetisch gezien iets overkomen ja. Maar als ik ga poepen ben ik langer weg. Of neem jij de babyfoon mee naar de pot? Waar stopt de paranoia?
@piebepost: de paranoia stopt als er iets misloopt. Dan wordt het plots bikkelharde realiteit, en is het alles en iedereen zijn schuld dat het is misgelopen.
@johnwaters: Tsja, er kan overal en altijd zo waanzinnig veel misgaan maar 99% daarvan is allemaal puur hypothetisch. Ik vind het allemaal wat overdadig. Tuurlijk geef ik veel om een kind maar als je alles wil uitsluiten, moet je je baan opzeggen, 24/7 binnen een straal van 2 meter van je kind zijn en met je partner om de beurt slapen.

Mij gaan dit soort gedachten veel te ver. Je kunt niet alles uitsluiten en de kans dat er tijdens de 2 minuten die ik nodig heb om een pak melk te halen iets gebeurd met mijn kind in de auto is alleen uit te drukken met 8 cijfers na de komma. Tsja…
@piebepost: politiedordrechtUPDATE: 
Naar aanleiding van een door ons eerder geplaatst bericht over een baby in een auto aan de Grote Markt zagen wij vandaag een artikel in de media waar de moeder van de baby haar verhaal deed. In dit artikel worden de feiten behoorlijk genuanceerd waardoor het lijkt alsof wij te impulsief gehandeld hebben. 
Normaliter reageren wij niet op reacties uit de media maar in dit geval willen wij toch het een en ander duidelijk maken. Bij aankomst wordt altijd geprobeerd om contact te krijgen met de tenaamgestelde van het voertuig. Dit was echter niet mogelijk omdat de bij ons bekende telefoonnummers van diegene niet werden beantwoord. Op dat moment, ook al staat een auto wel of niet in de schaduw, gaat de baby hoe dan ook uit de auto. Dit is zowel gedaan op aanwijzen van de ambulancedienst als naar ons eigen inzicht. Wij kregen geen duidelijk contact middels aanroepen en aankloppen van de baby waarop wij de beslissing hebben gemaakt om voor het welzijn van de baby te gaan. 
Tevens wordt er beweerd door de moeder dat zij “slechts enkele ogenblikken” is weggeweest om een cadeautje te kopen. De werkelijkheid is dat de moeder op z’n minst 50 tot 55 minuten is weggeweest en terug kwam met een grote hoeveelheid boodschappen. 
Wij bedoelen dit niet om de moeder een hak te zetten en/of een discussie uit te lokken. Wij willen hiermee aantonen dat wij een dergelijk besluit om een baby uit een auto te halen niet zomaar doen. Wij zullen dit altijd doen voor het welzijn van het kind! 
Een verhaal heeft altijd twee kanten maar gezien de commotie wilden wij toch de juiste feiten op tafel leggen. ^ja

@henk_he: Oké, dat zou het verhaal anders maken. In dat geval heeft de politie inderdaad helemssl het goede gedaan.
@henk_he: kijk! hier kunnen we iets mee! dan ben je gewoon het spoor bijster, als je je kind willens en wetens een uur lang in de auto laat zitten.
@piebepost: een pak melk halen is niks. Tot je in een lange wachtrij terechtkomt, en niemand je voorlaat.
@nasty: Maar dat is nooit zo waar ik woon, hooguit staat er 1 iemand voor me in de rij. En anders: Ik woon in een dorpje waar we elkaar allemaal bij de voornaam noemen en waar we nog gewend zijn om iemand die slechts een pak melk heeft aan te bieden toch vooral voor je plaats te laten nemen.
@piebepost: blijf jij met 25 graden buiten maar eens in je auto zitten als je hem van het contact hebt gehaald. Binnen een minuut is het al niet meer te doen. Een baby of huisdier laat je gewoon nooit achter in de auto. Punt.
@stefje: Tsjonge jonge, als ik jullie allemaal mag geloven wacht er voor mij een bestaan in het eeuwig brandende hellevuur.

Ik heb zo’n auto waarvan de ramen open kunnen. Hartstikke handig. Of mag je met 25 graden je kind niet blootstellen aan buitenlucht?
@piebepost: neem aan je zelf geen kinderen hebt. Want dan zo hopelijk beter weten. Maar zou zeggen test het eens ga zelf eens 5 ninuten in een auto zitten in volle zo’n met ramen dicht dan piep je wel anders.
@raym: Ja ja ja, dan wel ja. Pfff, zo zijn er altijd rampscenario’s te bedenken. Nou beste raym, ik hoop dat ik je gerust kan stellen door te zeggen dat ik ze er dan wel uit haal of de airco aan laat.
Mijn dochtertje is mijn kostbaarste bezit waar ik alles voor over zou hebben. En die zou ik nooit even in de auto hebben achtergelaten. Voor hetzelfde geld denk je even snel wat te kopen en staat er een rij. En weet nooit wat er gebeurd op straat en of in de auto. Zorg gewoon voor je kind zou ik zeggen. En dan nog niet erkennen dat je iets ernstig fout doet. Ook al slaapt het, neem gewoon mee volgende keer. Of doe geen “snelle” boodschap.
@johnwaters: heb jij kinderen? Want dit is echt onzin. Een slapende baby kan prima in een auto blijven liggen als je maar kort weg bent en de temperatuur goed is.
@lekbak: -edit, de discussie over het correcte aantal kinderen mag ergens anders gevoerd worden. Het is niet iedereen gegeven makkelijk uberhaupt één of meer kinderen te krijgen.-
@piebepost: “wel een fatsoenlijk aantal”


En wie bepaald dat?
@ablogjunk: Ieder voor zich zelf. Helaas, als je het mij vraagt.
@piebepost: Jammer dat jij er zo over denkt wat een nogal kortzichtig beeld geeft. Kinderen neem je niet, die krijg je. Het proberen te krijgen van kinderen is wel een keuze. Ik kan mij best goed voorstellen dat er mensen zijn die ervoor kiezen om het bij een kind te houden vanuit een sociaal, financieel en/of medisch oogpunt. Andere mensen maken een andere keuze of zien dit zelfs niet als keuze vanuit hun geloofsovertuiging.
@lekbak: hier 2 koters met een 3e op komst, geen haar op ons hoofd om een kind in de auto achter te laten. Er blijft sowieso altijd van ons 2 bij als de ander een pak melk moet gaan halen.
@blo3to3t: Waar ben je dan zo bang voor?
@piebepost: nergens voor. Maar ik laat m’n kinderen niet onbeheerd achter, als ouder heb je een plicht naar je kinderen toe. Ik zie ze niet als modeaccesoire;)
@lekbak: quatsch lekbak, je meest waardevolle bezit laat je NOOIT onbeheerd op de achterbank achter
@lekbak: een baby laat je niet in de auto mits je kort weg bent als in binnen enkele minuten
‘Wat een idioten’, denk je dan. Ja mevrouw, dan denken nu ook veel mensen van u.
Het feit dat je een kind/huisdier sowieso achterlaat is hoe dan ook onverantwoord.
dat kan je gewoon niet recht praten. Al is het een minuut.

Tenslotte: in de ogen van een normale leek, die niet veder kijkt dan zijn neus lang is, doet de politie altijd iets fout als ze in actie komen.

politie heeft hier gewoon juist gehandeld, en de veiligheid van het kind gewaarborgd.
Een leven is niet zomaar te vervangen, een ruitje wel
@kimhung: onze hond houd van hitte (afrikaans ras en als je met een hittegolf de kachel aanzet gaat hij er voor liggen met een kleed overzich heen)
@dirkiii: Waarom neem je zo’n hond hier in Nederland?
@rrvliet: Afrikaanse soorten gedijen uitstekend in Nederland…
@davelepeef: nou ja, daar verschillen de meningen ook nog wel over ;-)
@dirkiii: wtf begin je over een hond?
@blo3to3t: stukje kind/huisdier niet gelezen waar ik op reageerde?

Oke ik heb misschien iets overdreven.

Niet elke situatie is gelijk wua dieren. Maar als een baby in de auto ligt waar het minimaal 25-35 graden is dan juich ik het toe om een ruit in te tikken.
@dirkiii: Huh?
Zekere voor het onzeker. Prima handelen van de politie. Geen risico, niet met mensen, niet met dieren. Succes met de zorgmelding.
ff een cadeautje kopen, och nu ik er toch ben, kan ik ook wel… na een uur ipv van 5 minuten komt mevrouw de winkel uit.
@doublechevron65: of er gebeurt iets onverwachts zoals een beroerte, overval of aanrijding…
Kinderen die in een dorpsstraat op kijkafstand met open raampjes in de auto blijven zitten (en dus kunnen roepen) is één ding (alhoewel, als ze ergens in stikken of bepaalde knopjes ontdekken).
Dieren of baby’s echter… Als de zon net even wat anders draait dan verwacht en 10 minuten worden er 20 of een zieke geest die toeslaat..
@defl8: wat een paranoide gedoe zeg
Zomer of niet, je bent echt een idioot om je kind in een auto achter te laten. En in de zomer dubbel idioot. En welke seizoen is het nu? Juist…
In de gevallen dat het slecht afloopt krijg je standaard als smoesje: het was maar 5min, het was echt niet zo heet etc etc. En als het te laat is, is een kind de dupe. Hulde voor de politie. Geen enkel risico nemen.
Kan je je echt serieus voorstellen dat de politie langs een afgesloten, geparkeerde auto met een kind erin zou lopen, in de zomer, en dan door zou lopen en het kind er in laten??? Nah. Goed gehandeld.
Is het nou een dreumes of een baby? hier zit namelijk aardig verschil in.
@bmwfreak038:
Aan de foto te zien eerder een dreumes dan een baby, lijkt me. Hoewel ik soms wel wat wee wordt van de rubbertegelmentaliteit, die NL strak in de greep heeft, kan ik me in dit geval voorstellen, dat de Hermandad even doorgepakt heeft. Niet in de laatste plaats vanwege de zo op ’t oog vrij dikke trui, die ’t kind aan heeft.
@amghans: oeh pas op, aah gaat het wel goed? Fluwelen handschoenen.
@bmwfreak038: valt mee. Scheelt maximaal een jaar.
mooi discussie punt, wanneer noem je het achterlaten en waar ligt er een grens? Stel je moet afrekenen bij een tankstation met 4 kids trek je ze dan voor dat minuutje allemaal uit de auto? Probeer het eens zou ik zeggen.
@bmwfreak038: In dat geval kun je ook eventjes de ramen opzetten zodat er frisse lucht binnen komt. De agenten zullen de auto van deze vrouw heus niet zomaar hebben ingetikt.
@berlinetta: ja inderdaad, maar menigeen is nogal voorzien van een dosis bevooroordeeldheid.
@bmwfreak038: dat is een andere situatie. Geen goede vergelijking.
@stephane8200: het is geen vergelijking. ik noemde een voorbeeld van waar er een streep getrokken word. Bovendien weten we het verhaal niet eens.
@bmwfreak038: dan is de oudste vast in staat het portier te openen, te roepen of hoe dan ook kenbaar te maken als iets niet goed is… althans als het 4 kinderen van 1 moeder zijn ;)
@bmwfreak038: Precies daar ligt de grens.
Een auto met kinderen en, of dieren achterlaten om te betalen bij een tankstation, kan gewoon mits je minimaal één raam gedeeltelijk open laat. De plaats bepaald de situatie.
De overige situaties is gewoon kinderen en, of dieren eruit, gewoon omdat dat jouw verantwoording is. Dan maar even een ongemakkelijke situatie en “veel” werk. Daar moet je anders een andere oplossing voor zoeken, eventueel een oppas regelen.

In deze situatie, ook al ken ik niet alle details, heeft de politie goed gehandeld. Boodschappen doen, kinderen en, of dieren mee. Is dat lastig? Ja, als zij niet meer leven, heb je het lastiger met dat uit te leggen.
@Orichy: zeer zeker waar, nou moet ik wel zeggen 40 graden en achterlaten is onacceptabel laten we dat voorop stellen.
@bmwfreak038: ligt eraan of je gelijk een kopje koffie drinkt. Op een tankstation staat je auto meestal in de schaduw en is het normaal dat je direct weer terug komt na het afrekenen.
@flutterby: normaliter reken je alleen af
Ja, terecht!. Repatriëren die mama: Dijken ophogen met schep voor 6 maanden met volledige ski kleding aan in de volle zon.
Wat moet je dan ook met kinderen..
Wat een domme koe. Kinderen en dieren laat je niet achter in een auto. Punt. Zou ze weten hoe snel de temperatuur oploopt? Als het buiten 25 graden is, is het in een auto binnen een halfuur al meer dan 40 graden.
Prima actie van de politie dus. Altijd het zekere voor het onzekere nemen en dat ruitje intikken.
@edge: als het 20 graden is in de auto als je deze parkeert dan kan de wagen door de warmte van de motor en vooral door het broeikasje wat de auto is ontzettend snel opwarmen. Dat realiseer je je niet tot je dat eens uitgeprobeerd hebt.
Vroegahh toen ik klein was wou ik nooit mee naar de super, mocht ik blijven zitten.. Dus om gelijk te zeggen dat ze een idioot is vind ik te ver gaan.
@vtechlover: je hebt gelijk, het is een idiote domme koe die vrouw
@vtechlover: Bijzondere baby was jij zeg.
@flutterby: en hij kon al tüteren toen hij 7 maanden was..
Ik heb 2 koters van 6 en 5; als ik ergens vandaan kom en nog naar de bakker/slager/whatever wil vraag ik altijd: willen jullie mee? 9 van de 10 x is het antwoord Nee! Ze blijven liever zitten K3 luisteren😉 anyhow: ik vindt het een tikje overdreven op het eerste gezicht al ken ik de details natuurlijk niet (raampje beetje open / veel of weinig wind / veel of weinig bewolking etc.)
@baserace: Dat je beslist om jouw kinderen in de auto te laten kan ik begrijpen, maar ze dan K3 voorschotelen is je reinste mishandeling.
@johnwaters: 😂👍
@baserace:

Het verschil is wel dat kinderen die aan kunnen geven dat ze in de auto willen blijven, ook de deur kunnen openen als het te warm wordt.
@baserace: waarschijnlijk laat jij dan ook de sleutel in de auto achter zodat ze zelf alsnog eruit kunnen. In ieder geval dag deden mijn ouders altijd. Daarnaast was ik toen ook op een leeftijd dat ik zelf ook wel doorhad dat het te warm werd en ik uit de auto moest. Kan je van dat ventje op de foto niet zeggen dat ie uitstapt en netjes op mama wacht zonder in paniek te raken
In de schaduw lees ik… Hermandat: bedankt👍
Als het een auto is met de ramen op een kier wat vinden we dan? Ik heb het wel gedaan .. nooit oververhitting want nooit lang en raampjes op een kier van een cm of 2 en je moet de auto kunnen zien lijkt me. Wel moet je er op hopen dat niemand met zijn poten aan je auto/kinderen komt…
In m’n Tesla kan je instellen dat ie airco aanzet als er iemand toch nog in zit maar dan nog zou ik er een briefje bij leggen.

Los daarvan kan het ook met deze temperaturen erg heet worden in de auto. Zie de auto temp. namelijk ook op m’n app en soms geeft ie met dit weer al ruim boven de 30 graden aan. Vrouw heeft het dus fout.
Ik heb als kind vroeger ook vaak zat in de auto gewacht, en meestal nog vrijwillig ook. Het ligt eraan hoelang mevrouw weg was, maar een verse afgekoelde auto die je stil zet is echt niet binnen 10 min snikheet van binnen, zeker niet op een dag als vandaag.
@trustmeiamanengineer: vertrouw nooit zo maar een ingenieur blijkt wederom.. een verse afgekoelde auto kan prima, wat dacht je van een lekker wild en sportief ritje met de temperatuur van het koelwater strak op 90° Celcius, waar gaat die warmte radiatie heen? Juist, óók naar je kachel.

*knapzuur spreekt uit ervaring: Je doosje Cornetto’s knapt er niet van op, ondanks dat ik hem toch echt niet in de zon zette en daarvoor de temperatuur gewoon op 19° Celcius stond. De geleerde les was duidelijk: Als je al een doos Cornetto’s vervoerd rij dan sportief door naar de dichtsbijzijnde vriezer en maak geen tussenstop bij de bloemist.
Feit is natuurlijk wel dat de politie er langs kwam.. en heeft besloten het raam in te tikken EN een ambulance kon aanrijden VOOR de moeder weer terug was… Dat klinkt als zeker een 20 minuten van de auto weggeweest. Dat kan natuurlijk niet.
Die agenten weten natuurlijk niet hoe lang die auto daar al staat. Verder kun je aan de buitenkant ook moeilijk zien hoe warm het binnen is. Wat mij betreft dus prima dat ze ingegrepen hebben.
Lekker boeiend allemaal als ze die ruit vergoeden is het prima toch? Zullen ze misschien niet willen maar daar hebben we het ruitenhammetje voor, dik gewoon een ruitje terug en zeg dat je dacht dat daar een baby zat hahah
Ach de kleine van vrienden van ons vraagt zelf of ie in de auto mag slapen als ie moe is. Is een jaar of 3, 4 ofzo. Raam 10cm open. Niks aan de hand. Uiteraard alleen bij acceptabele buitentemperature. En auto uit de zon en in t zicht. Wat mij betreft gheel situatie afhankelijk. En dat de politie anders inschat dan jij heb je maar te accepteren. Opvoedingscursus lijkt me lichtelijk overdreven en meer ellende opleveren dan dit waard was
[quote]De werkelijkheid is dat de moeder op z’n minst 50 tot 55 minuten is weggeweest en terug kwam met een grote hoeveelheid boodschappen.[/quote]

Ongeacht of de auto in de schaduw staat, zo’n kleintje laat je niet bijna een uur alleen achter in de auto.
De kleinste van ons valt altijd in slaap in de auto en wil daarna niet meer in haar eigen bed. Resultaat is dat ze bijna elke week wel in de auto ligt te slapen voor onze deur. Uiteraard zit ik dan op het bankje voor ons huis, of bij warm of koud weer zelf ook in de auto met draaiende motor (foei!).

Uiteraard zou ik dit nooit doen bij een winkel of ergens anders..
@kareljansen: en natuurlijk helemaal terecht dat de politie dit doet! Zij kunnen niet inschatten hoe lang een kind daar zit..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Een hogedrukgebied kan nooit deze kant op waaien… En betreft het nou een baby, of een dreumes… Sorry, ik ben vervelend. Negeer dit maar, want het is WEEKEND!
Jeetje zeg, wat een stel moraalridders hier. Je kind uit de auto pakken en wakker maken voor elk wissewasje is goed zeker. Ik ben de hele dag buiten geweest en ik heb de zon nauwelijks gezien. Uiteraard kan je vanaf je telefoon de omstandigheden ter plekke niet inschatten maar om nou te beweren dat je kinderen of honden nooit in de auto achter mag laten gaat veel te ver natuurlijk.
@lekbak: Dat jij er een andere manier op nahoudt prima, maar om de rest dan maar als moraalridders te bestempelen vind ik echt onzin. Je zegt zelf al dat je het hele verhaal niet weet. Laat andere meningen dan ook in hun waarde.
@e34m5touring: ik noem het moraalridders als ze lopen te verkondigen dat “je ongeacht de weersomstandigheden nooit je kind of dier in een auto achter mag laten”. Die reacties begint mijn bloed van te koken. Hou toch eens op met dat gepamper en die aanstellerij.
@lekbak: Joh, doe lekker wat je wil met jouw kind. En laat een ander dat lekker zelf uit maken.
@E34M5Touring: dat is dus ook precies wat ik zeg. Bemoei je met je eigen zaken en ga niet gelijk roepen hoe slecht een ouder je bent zonder na te denken over de omstandigheden.
@lekbak:
Hoi. Hier een moraalridder.

Want ik hoor liever over kapotte autoruiten in het nieuws, dan over dooie kinderen in auto’s.
Want ik heb zorgzame politieagenten hoger in het vaandel staan dan verongelijkte trutjes.

Maar laat vooral je kind alleen in de auto zitten. Kan ook best hoor, daar niet van. Hou er dan alleen wel even rekening mee dat eventueel je autoruit kan sneuvelen. Als dat je dat niet waard is, haal dan alsjeblieft gewoon je kind uit de auto. Dank u.
@Rob: je hoort mij over de actie van deze agenten maar over de reacties hier op autoblog. Kijk eerst eens naar de omstandigheden voordat je gaat roepen hoe schandalig het is. Of voordat je een ruit in gaat tikken.
@lekbak:
“Of voordat je een ruit gaat intikken.”
Nee. Als jij je baby alleen in de auto achterlaat, dan heb je maar te accepteren dat eventueel je autoruit sneuvelt. Kun je boos om worden, kun je die gene een moraalridder noemen, maar jij blijft de gene die je baby alleen achterlaat in de auto.

Want die moraalridder kan niet ruiken dat jij even 10 minuten boodschappen aan doen bent. Die moraalridder kan niet ruiken hoe lang die baby er al zit. Die moraalridder kan niet ruiken in welke winkel jij bent. Die moraalridder kan niet ruiken wat jou mobiele nummer is. Die moraalridder kan niet ruiken dat jij een autoruit veel geld vind. Die moraalridders kan niet ruiken dat jij de omstandigheden als prima inschat.

Die moraalridder ziet een baby. In een auto. Alleen. Zonder vader of moeder. En dat is vreemd, dan niet zorgwekkend. Zeker als de situatie ongewijzigd blijft na een tijdje (en 10-15 minuten kan dan best als ‘erg lang’ worden ingeschat). En sommige moraalridders vinden het dan nodig om een ruitje in te tikken. Om dat ze zich zorgen maken om JOUW baby. Niet de hunne, nee, het jouwe.

Dus nogmaals, als je zuinig bent op je autoruiten, haal dan gewoon je baby uit de auto. Zo ingewikkeld is het niet. Je weet immers maar nooit waar die Autobloggende moraalridders rondlopen…..
@Rob: mensen moeten zich eens met zichzelf bemoeien. Als het buiten niet heet is en het kind niet in paniek is dan is er helemaal geen reden om met je gore poten aan dat kind te zitten. Het is niet per definitie gevaarlijk en een baby kan echt het middagslaapje daar doen hoor. En als jij denkt dan mijn raam in te moeten slaan mag je dat zelf betalen. En anders zie ik je wel bij de rechter want dat is pure vandalisme.
@lekbak:
http://www.independent.ie/irish-news/family-tragedy-after-baby-dies-after-being-left-in-car-on-hottest-day-35757623.html

Hoeveel linkjes moet ik je geven? Allemaal kleine kindertjes, allemaal ouders die afgeleid waren, allemaal doodnormale gezinnetjes, allemaal even tragisch.

Maar ik betaal dat klote autoruitje wel voor je hoor. Graag zelfs.
@Rob: ik kan je helaas geen linkjes geven van mensen die wel kijken naar de omstandigheden zodat het goed gaat want daar hoor je niks over.

Ik kan je wel linkjes geven van baby’s overleden in bed. Ook zo tragisch allemaal. Zullen we daar dan ook maar mee stoppen? Of gaan we gewoon die hersenen gebruiken en bedenken of het wel of niet kan om daar vervolgens naar te handelen?
@lekbak:
Juist ja.
Misschien moet je even bedenken dat persoon A een situatie anders kan inschatten dan persoon B. Want persoon A weet misschien wel meer dan persoon B. Meer wil ik eigenlijk niet zeggen.

Overigens zie ik persoonlijk liever dat men 5x mijn ruit inslaat (dat doet men overigens echt niet zomaar hoor, wees gerust….) wat achteraf onnodig bleek, dan dat men 1x te vaak dacht ‘Och, dat zit wel goed joh’. Want we hebben het over een autoruit versus een baby.
En uitgerekend om dat lullige stukje glas wou je een rechtszaak beginnen? Ik zou die bemoeizuchtige moraalridder met zijn gore poten juist hartelijk danken voor zijn oprechte bezorgdheid voor mijn (niet het zijne!) baby …..
De politie heeft ook officieel gereageerd op het voorval (check AD Link in bericht) UPDATE: Naar aanleiding van een door ons eerder geplaatst bericht over een baby in een auto aan de Grote Markt zagen wij vandaag een artikel in de media waar de moeder van de baby haar verhaal deed. In dit artikel worden de feiten behoorlijk genuanceerd waardoor het lijkt alsof wij te impulsief gehandeld hebben. Normaliter reageren wij niet op reacties uit de media maar in dit geval willen wij toch het een en ander duidelijk maken. Bij aankomst wordt altijd geprobeerd om contact te krijgen met de tenaamgestelde van het voertuig. Dit was echter niet mogelijk omdat de bij ons bekende telefoonnummers van diegene niet werden beantwoord. Op dat moment, ook al staat een auto wel of niet in de schaduw, gaat de baby hoe dan ook uit de auto. Dit is zowel gedaan op aanwijzen van de ambulancedienst als naar ons eigen inzicht. Wij kregen geen duidelijk contact middels aanroepen en aankloppen van de baby waarop wij de beslissing hebben gemaakt om voor het welzijn van de baby te gaan. Tevens wordt er beweerd door de moeder dat zij “slechts enkele ogenblikken” is weggeweest om een cadeautje te kopen. De werkelijkheid is dat de moeder op z’n minst 50 tot 55 minuten is weggeweest en terug kwam met een grote hoeveelheid boodschappen. Wij bedoelen dit niet om de moeder een hak te zetten en/of een discussie uit te lokken. Wij willen hiermee aantonen dat wij een dergelijk besluit om een baby uit een auto te halen niet zomaar doen. Wij zullen dit altijd doen voor het welzijn van het kind! Een verhaal heeft altijd twee kanten maar gezien de commotie wilden wij toch de juiste feiten op tafel leggen. ^ja
Uiteraard in oliebollen- & frikandellenkrant AD. Misschien wel de kutste krant van Nederland. Maar dat terzijde.

Hoe kom je er überhaupt op om na zo’n voorval naar de krant te stappen, als moeder zijnde? Ik zou met schaamrood op de kaken die fijne politiemannen bedanken. Dat ze zich zó druk maken over de gezondheid van mijn kind.

Nee, dan deze ‘zorgzame’ moeder. Die besluit maar naar het AD te gaan. Lekker verongelijkt lopen doen. Die ‘best wel een beetje boos’ omdat haar autoruit stuk is. Die voor het gemak even verzwijgt dat ze een uur weg is. Jup, een trutje die nogal voor lul staat.

Trouwens, zou ze ook haar verhaal doen in de kutste krant van Nederland als geen gratis boodschappen bij de Jumbo krijgt of zou ze ook ‘best wel een beetje boos’ zijn als ze niks-nada-noppes wint in de Staatsloterij? Met der ‘Ik vind dit absoluut niet leuk’… Ik blijf erbij: gewoon een trutje.
Waar autofreaks zich nieg druk over kunnen maken
Niemand van jullie was erbij
@desjonnies: Iets met zomer en komkommers.


Desondanks wel een sociaal relevant artikel.
Zomer of geen zomer, een kind laat je niet “onbeheerd” in een auto terwijl je zelf ‘even wat gaat halen’. Wat is de moeite om je kind uit de auto te halen en mee te nemen in de winkel. Ik geef de politie groot gelijk!! Better safe than sorry
Een zorgmelding….nou daar ben je klaar mee. Flut instanties. Geld weggooien voor zaken als dit. Ga toch verkeershufters zoeken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).