Dit rijden 11 Nederlandse YouTube sterren

Auteur: , 88 Reacties

Met het maken van filmpjes kun je een leuke boterham verdienen. Ook in Nederland hebben sommige YouTubers niets te klagen.

M4

De lijst met bekende Nederlandse YouTubers lijkt maandelijks groter te worden. Op allerlei gebieden zijn videomakers actief. Sommigen vloggen de hele dag door en doen eigenlijk weinig boeiends, een ander is make-up artiest of zangeres en weer een ander maakt entertainmentprogramma’s op het videoplatform.

Het maakt niet zozeer uit wat je doet, als men veel views pakt en dit bijvoorbeeld combineert met merchandise of andere vormen om de inkomsten te boosten, dan kan het ‘salaris’ behoorlijk oplopen. Dat valt ook zeker af te lezen aan de auto’s die YouTube-sterren rijden. Daarom geven we je vandaag een overzicht van hetgeen wat 10 Nederlandse YouTubers zoal rijden. Let wel: niet elke YouTuber heeft zijn auto cash money afbetaald. In sommige gevallen is er sprake van een gesponsorde deal, bijvoorbeeld met een lokale verkoper.

Bibi Breijman – 228.000 abonnees – MINI Cooper
Koos na een korte televisiecarrière voor de wereld van YouTube. Rolt nu in een MINI Cooper.

Kaj van der Ree – 250.000 abonnees – Abarth 124 Spider/Giulia Quadrifoglio
Deze YouTuber heeft een voorliefde voor Italiaans spul, gezien zijn wagenpark.

Famke Louise – 301.000 abonnees – Mercedes A-klasse
Jaja, de zingende autocue rolt in een dikke Merc.

Giovanni Latooy (Gio) – 900.000 abonnees – Range Rover Velar
Voor als de Evoque te goedkoop is en een Range Rover Sport te duur. Deze Velar is een prima middenweg. Zeker als je weet dat deze jongen pas 19 jaar oud is!

Don Plevier (Gamemeneer) – 955.000 abonnees – BMW M4
Een black on black M4 voor deze YouTuber.

M4

Dylan Haegens – 1,3 miljoen abonnees – Toyota Proace
Dylan maakt voornamelijk comedy sketches en haalde vorig jaar een gloednieuwe Toyota PROACE bus op..

Dylan en Marit

Giel de Winter (StukTV) – 1,7 miljoen abonnees – Volvo XC90
Op YouTube video’s lijkt het een puberale vent, maar stiekem is het gewoon een keiharde zakenman. Wat dat betreft is zo’n XC90 een prima keuze.

Dit rijden 10 Nederlandse YouTube sterren

Thomas van der Vlugt (StukTV) – 1,7 miljoen abonnees – Jaguar E-Pace
De collega van van de Winter heeft ook iets met SUV’s. Ditmaal in de vorm van een Jaguar E-Pace.

E-Pace

Enzo Knol – 1,8 miljoen abonnees – Porsche Panamera 4S
Eén van de bekendste Nederlandse YouTubers. Richt zich compleet op Hollands publiek en weet hier een leuk centje aan over te houden.

Jelle van Vucht (Jelly) – 8,3 miljoen abonnees – Porsche Panamera Turbo
Maak je video’s in het Engels en dan kun je in plaats van een 4s een Turbo rijden.

Jordi van den Bussche (Kwebbelkop) – 8,4 miljoen abonnees – McLaren 720S?
Deze Nederlander is een pure ondernemer. Hij vlogt, maakt gamevideo’s en doet dit op internationaal vlak. Gebruikt zijn toenemende vermogen onder meer voor het vastgoed en heeft op jonge leeftijd al het Zwitserleven gevoel. Het lijkt echter dat hij geen McLaren heeft gekocht, wel reed hij in de Uber daarachter:)

720S88 reacties

Hartstikke mooi voor die gasten. Goed rolmodel ook! (ohnee wacht)
Net even gekeken op het Instagram account van Jordi (Kwebbelkop), ik denk dat je de post even opnieuw moet lezen @RubenPriest ;) De 720s is namelijk niet van hem.
@dutchstylez: heb de tekst wat aangepast;) thanks!
@autoblogger: kwebbelkop heeft nog geen rijbewij haha, wel 10 huizen in amsterdam
Wie zijn toch al die miljoenen mensen die er naar kijken?
@mashell: ik heb drie van die mensen op de wereld gezet
@hehe: maar het kunnen toch niet alleen kinderen zijn die hier naar kijken (ik ken het overigens ook alleen van kinderen)?
@mashell: er lopen best veel van die kleine motherfuckers rond
@hehe: en ik maar denken dat er alleen mannen op autoblog zitten.
@hplh: je zult er vast niet ver naast zitten, ook ik ben man. Heb ik daarom niet mijn kinderen op de wereld gezet? Ik was onmisbaar in het proces, heb de helft van de bouwplannen geleverd. Ja, het uitbroeden heb ik uitbesteed.
@hehe: hehe
@mashell: onbenullen die nog nooit niks bewezen hebben in hun zielige leventje
@jannemaneke: hey gast, ze zitten nog op de basisschool.
@jannemaneke: dat dit nog 12 likes krijgt. Het feit dat ze voldoende volgers hebben om er een goed centje mee te verdienen toont aan dat ze een behoefte invullen die jij niet snapt.
@sjonniedeluxe: excuus, je doelt natuurlijk op degenen die hen volgen
@sjonniedeluxe: ik ben gewoon geen meeloper en al zeker geen volger. Laat het mij zo stellen: hoe meer volgers iemand heeft, hoe kleiner het individuele belang van elke volger. Denk daar maar eens goed over na
@mashell: Dezelfde maffe mensen die “rapper” Boef goed, leuk en tof vinden.
@venividivici: Nee de musicquiz op RTL4 is een stukje kwaliteit wil je zeggenz
@mashell: kids.
@mashell: het heeft ook een domino-achtig effect. Mensen gaan dingen volgen van mensen die al veel abonnees hebben. Vragen zich dan niet af of het goed is maar willen vooral kunnen meepraten over wat de rest ook lijkt te kijken. Als ze dan zien dat iemand al 900.000 abonnees heeft, klikken ze nog sneller op abonneren. Zo worden de grote jongens ineens heel snel heel groot.
@ghost: koe —> horens. Je ziet ook dat er nu minder snel van die “succesverhalen” ontstaan. First mover advantage 🧐
En waar is Dylan Haegens dan.? Die heeft 1,3 miljoen volgers op YouTube. Die rijd een dikke Toyota proace.
@toyotavenray: check, heb em erbij gezet. Thanks!
behalve die enzo knol die hier wel is eerder langs is gekomen op autoblog ken ik er geen 1. Maar goed, leuk voor hen dat je met video’s maken geld kan verdienen. Doen ze in Hollywood ook al een tijdje.
Ik ben een sukkel… hard werkend bij de overheid ipv gamen, dom lullen, opnemen op kijkbuis pleppen en geld vangen.
@maferick74: hahahaha hard werkend bij de overheid, goeie :’)
@maferick74: Mede dankzij mensen zoals jij blijft onze samenleving wel draaien. Deze vloggers voegen in mijn ogen niks, maar dan ook niks toe aan de maatschappij. Helaas geldt dat voor wel meer beroepen.
@berlinetta: Je haalt de worden uit me mond. Ik werk liever 10 uur per dag. Met het gevoel ik iets nuttigs heb gedaan en alles heb kunnen oplossen. Liever dan dom lullen op youtube voor eem stel andere nietsnutten. Hou me hart vast wat er van de huidige generatie terecht gaat komen.
@raym: Ik houd mijn hart ook vast, vooral wat betreft de mensen die me / m’n / mijn niet eens op een correcte manier kunnen toepassen.
@raym: Nou hartstikke fijn voor je, blijf jij lekker werken en je belangrijke en nuttig job vervullen, doen zij hun ding en verdienen ze daar (verdiend ook) een leuk centje mee. Hemeltje…
@prototypezero: zo is dat! Ik vind er ook geen moer aan, maar als er markt voor is en mensen willen het zien, wat maakt mij dat dan uit. Ik gun het ze wel. Voetbal vind ik ook stom en geen moer aan, maar ik ga niet voetballers en de mensen die het kijken lopen afzeiken.
@povel: ik zou van dat laatste maar al te graag een fulltime job maken
@joost1990_2: voetbal kijken?
@2wheeler: “voetballers en mensen die het kijken lopen afzeiken.”
@berlinetta: van jou hoeft vermaak/entertainment in de samenleving dus niet?
@dampu020: Even los van het feit wat entertainment inhoudt, zeg ik niet dat entertainment niet hoeft. Ik ben alleen van mening dat de inkomsten van mensen eerlijker mogen worden verdeeld.
@berlinetta: Geld hoort niet verdeeld te worden. Geld verdien of erf je.
@crashingduke: Ja en welke mensen verdienen meer volgens jou? Mensen die daadwerkelijk iets nuttigs doen of mensen die filmpjes van zichzelf online zetten?
@berlinetta: Dat ligt eraan wat je onder nuttig schaart, de mensen die filmpjes online zetten maken soms meer uren dan de mensen met een kantoorbaan. Maar het leuke is dat jij ook de keuze hebt om die ‘onnutige’ dingen te gaan doen, net als DJ (meer producer tegenwoordig maar goed) wat je hier ook vaak langs ziet komen. Allemaal ‘dood simpel’, dus ga het vooral doen want het kan lekker verdienen. De keuze om ‘nuttig’ werk te gaan doen is prijzenswaardig, maar dan heb je toch al genoeg aan de intrinsieke beloning?
@prototypezero: De hoeveelheid uren die iemand maakt, bepaalt in mijn ogen niet of iets nuttig is. En het is ook niet zo dat ik het die mensen niet gun. Laat ze vooral lekker doen wat ze leuk vinden en kinderen blij maken met filmpjes. Daar heb ik niks op tegen. Ik vind het alleen krom dat dat soort werk zoveel meer oplevert dan beroepen die we veel harder nodig hebben. Helaas is dat nou eenmaal hoe de wereld in elkaar zit.
@berlinetta: Al ben ik het met je eens dat ik vloggen niet de meest “eerlijke” manier vind van geld verdienen, de maatschappij tekent het wel af als “elke hansworst kan een camera op zijn smoel richten en de miljoenen stromen binnen”. Je moet je wel realiseren dat er een weg daarnaartoe is. Enzo Knol bijvoorbeeld, hoe misselijk ventje hij ook is, hij begon in Nederland met “dagelijks vloggen”. Waardeloze format, maar wel uniek en voor zijn volgers supertof. Dus hij werd groot.

Maar ik ben het in elke situatie met je eens dat het op het randje zit van belachelijk. Dat je van YouTube genoeg verdient voor een auto als je origineel bent is tot daar aan toe. Maar als jij na twee/drie jaar YouTuben een Porsche voor je deur kan parkeren dan vraag ik me toch inderdaad af of het niet veel te commercieel wordt. Want laten we eerlijk zijn, haal die inkomsten eens weg. Kijken of elke vlogger het dan nog steeds doet onder het mom “ik hou van mijn kijkers”.
@720s: Je hebt ook helemaal gelijk dat het niet zomaar simpel een filmpje opnemen is en het geld stroomt binnen. Het is hard werken en hopen dat je bekend wordt. Maar die mensen hebben enkel bestaansrecht omdat er bedrijven geld inpompen voor hun eigen gewin. Niemand die dit doet als hij er niet flink aan kan verdienen zoals jij zegt.
@berlinetta: aldus iedere talentloze gozer.

Men krijgt evenredig betaald voor de waarde die men brengt. Doe jij iets waarvoor veel talent en heel hard werken nodig is, dan krijg je daar ook naar betaald.

Wil je meer verdienen? Ontwikkel jezelf en werk je ass of, klaar. Men wilt rustig weekendjes hebben en zo min mogelijk hun hersens gebruiken, maar wel “eerlijker” betaald krijgen. Zo werkt deze wereld niet, of je zorgt dat je eet of je wordt gegeten.

@berlinetta: als je een bekende youtuber bent word je vanzelf een influencer. Dit betekent dat ze dan gepromoot worden door bedrijven. En in ruil daarvoor krijgt dat bedrijf een shoutout en word bekender en waardoor meer mensen naar het desbetreffende bedrijf gaan. Dus de maatschappij heeft er wel onder te leiden.
@toyotavenray: Influencers… Wat een hekel heb ik aan dat woord. Ik merk echt dat ik te oud begin te worden.
@berlinetta: Influencer, MakeUp-Artist, Traveler, Lifestyle-Blogger, TrendWatcher.

Zo. Komt de stoom al uit je oren? (Bij mij wel.)
@theblazerunner: je vergeet de fashion vlogger nog.
@berlinetta: fashionista?
@maferick74: een hard werkende ambtenaar! Geloof je het zelf?
@wildewesten: ik weet zeker dat deze hardwerkende ambtenaar het fysiek niet 1 dag volhoudt op mijn werk. (zwaar fysiek distributie werk 50uur per week)
YouTube “STERREN”!!?? Ben ik nu weer in mijn slaap geteleporteerd naar een andere aardse dimensie? Laatste keer dat het gebeurde was ik poker aan het spelen met 3 minions… Ik won 15 kilo bananen en ze waren echt wel pissed.
@iphonistvongates: Hahahahahaha. BANANA!
@iphonistvongates: hoe kut je het ook vind. De kijkcijfers van die youtube videos zijn hoger dan alles van de npo bij elkaar. Onder veel (jongeren) dus bekender dan menigeen die met zijn al dan noet getalenteerde kop op tv komt..
Tip voor jullie; ga NIET de filmpjes kijken. Niet te geloven wat ik gezien heb…
@viezefreddyw: Verdorie, net toch even gedaan. Maar bij het horen van Enzo “Haaaallooo lieve mensen daar ben ik weeeer” heb ik direct YouTube weer afgesloten!
@viezefreddyw: ik klikte op die kerel met die Fiat 124. Hield het precies 30 sec vol.
@viezefreddyw: echt opvallend hoe contentbehoefte per generatie verschilt. Ik voel me ook echt heel oud als ik ernaar kijk…
@viezefreddyw: Ik volg je tip zonder meer. Youtube is eigenlijk soort “onschuldig” kinderlokkerspodium geworden. Mijn verdienmodel is het niet, maar ieder zijn meug uiteraard.
@tge1: is Sesamstraat ook bedacht door kinderlokkers? Wat wil je nou eigenlijk zeggen?
@2wheeler: Daar waar Sesamstraat nog enige educatieve waarde heeft (had?) is deze youtube meuk natuurlijk gewoon hersenloze flauwekul. Wat heeft een puber of kind er nu aan dat een of ander youtubesterretje een Fiat 124 koopt? Ach, misschien begrijp ik het ook gewoon niet. Ik kom nog van de tiktak, Plons en Sesamstraat generatie.
@tge1: wat is (of was) Plons dan?
Voor de kinderen niet, maar voor het merk dat hem sponsort een hoop jonge potentiele klantjes. En hij 2 dikke autos die idd gespnsord zijn..
@viezefreddyw: vroeger spendeerde de mensen die nu die youtube troep kijken hun tijd aan het luisiteren van Thunderdome en YabbaDaddbaDance. Wat een ongelofelijke bagger muziek dat er op die cd’s stond. Ik kan begrijpen dan mijn pa wijgerde dat te draaien (en hij had toch een cd-speler in zijn Citroen AX).
De jeugd keek ook naar hele lelijke tekenfilms (Johny Bravo etc) die ook totaal niet grappig waren.
Kortom: de jeugd blijkt naar troep kijken en luisteren. Het medium verandert alleen een beetje.

maar dank voor de tip. Ik heb er op geeneen geclickt. Ik kijk wel even hoe 11 van 185miljoen Nigerian 11 van 350duzend Ijslanders elkaar bedwingen.
@gregorius: Die tekenfilms werden wel gemaakt door bedrijven waardoor een hoop mensen een baan hadden. Verder ben ik het met je eens dat het allebei hersenloze onzin was.
@viezefreddyw: paar jaar geleden zat ik nog in de doelgroep van de meeste van deze personen en vond ik het nog leuk om naar te kijken. Ik ben er mee gestopt omdat ik ze steeds kinderachtiger begon te vinden. Maar volgens mij is het andersom: ik groei naar buiten de doelgroep. In mijn inziens hebben die mensen zoveel kinders als volgers dat ze zelf ook als kinders gaan doen. Maar dan met een bankrekening, dus kijk mij stoer zijn met mijn Panamera Diesel met tron wrap en neon eronder.
Toch knap. Ik was die Bibi alweer vergeten, vind het wel een leuke meid.
Giel rijdt ook af en toe in een XC60 T8 in de plaats van zijn XC90 D5
Zo, die Dylan Haegens doet het goed.
oei irritante lui, sommige hebben wel smaak, dat dan wel weer
Ik ken op Famke Louise na niemand van deze mensen. Ik twijfel nog wat het ergste is:
Dat ik ze vrijwel allemaal niet ken, dat miljoenen mensen ze wel kennen, of dat de enige die ik ken Famke Louise is.
Anyway, ze zijn zo te zien (terecht) allemaal dolgelukkig met hun auto en dat gun ik ze van harte! Ga zo door!
Die auto’s van Kaj van der Ree.. Wat een grap, die zijn van de importeur in Lijnden.
Kunnen we ook een top tien krijgen van wat rijden Nederlandse Auto vloggers?

Ik meen dat daar ook leuke wagens tussen zitten.
Tja toch is er een hele berg (goede) autocontent op YouTube het moet je smaak zijn natuurlijk maar niet alles is zoals van de hier getoonde youtubers 8-16jaar content
Wat een bullshit….
Ik leef onder een steen, ken werkelijk geen één van deze mensen. Maar leuk voor ze! Werk 12 uur per dag gemiddeld, helaas geen Zwitser leven gevoel voor mij.
@maxidyne: we zijn gewoon te oud om de Youtube-generatie te snappen.
Ze doen allemaal hetzelfde. Alles in hoofdletters, zelfs de prijs benoemen van de auto (erg Amerikaans)..
“sterren”
Ken er geen één, ben niet snel jaloers maar zulk niks zeggend volk gunnik het echt niet
Trap City, 10,5 million abonnees. De Nederlandse eigenaar rijdt in een nieuwe Audi S5.
@renaulthater: Gabriel?
@shadowbroker: Nope, de andere mede-eigenaar Idmon Yildiz.
@renaulthater: Woon zelf in Enschede, maar heb Idmon al een paar keer zien rijden door het centrum. Ik geloof dat het de Audi S5 Sportback (B9) is van bouwjaar 2017 / 2018. Best een dikke wagen!
Dat die lui veel geld verdienen met een stom filmpje van zichzelf, vind ik nog tot daar aan toe. Maar dat ze dat geld verdienen door gigantisch domme teksten na autotune nog steeds gigantisch vals in te zingen (Famke-Louise), dát vind ik het allerergste. De meeste filmpjes zijn inhoudsloos, nep/gescript en bestaan voor 90 procent uit externe commercie.

Vroeger (zo’n 10 jaar geleden in mijn geval) had je als bandje niet eens bestaansrecht als je je eerste optreden verknalde door in 1 liedje een akkoord aansloeg, nu maakt het door onder andere Kanye West geen f*ck uit hoe goed je ergens in bent, als je er maar een marktwaarde uit weet te halen.

Neemt dus niet weg dat ik het knap vind dat ze er flinke bakken met geld mee weten te verdienen.

Betaald voetbal en de me/is-generatie komen een volgende keer wel aan bod….

Fijne vrijdagavond iedereen!
Ik ken er geen één en dat wil ik graag zo houden. Onvoorstelbaar dat mensen hun tijd besteden aan dit soort bullshit. Maar goed dat is dan ook mijn mening, want een ander ervan vindt moet hij of zij zelf weten.
Die kaj is ook een 3fm dj hey.
Alle tv sterren van destijds reden ook dikke auto’s. Zaten alle oude van dagen hier daar toen ook zo op te haten? Dit zijn gewoon de nieuwe media-bekendheden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).