De leukste autogerelateerde 1-April grappen van 2018

Auteur: , 27 Reacties

Ok, iedereen is op hun hoede tegenwoordig, maar er zaten weer een paar leuke grappen tussen!

Honda CR-V Roadster

Het is weer de tijd van het jaar. Dat autofabrikanten (en gelieerde bedrijven) berichten naar buiten brenger die, als het goed is, de wenkbrauwen eens goed doen fronsen. Het leukste is natuurlijk altijd dat je er net wel/net niet intrapt. In tijden van social media en supersnel delen, liken, sharen en porren is 1 April de perfecte datum om eens creatief uit de hoek te springen. De marketingbureau’s van alle automerken draaiden op volle toeren. Dit waren de acht leukste van 2018:

Aston Martin Project Sparta
De Britten van Aston Martin hebben aangekondigd mee te gaan doen met de Monster Jam Series in 2019. Hun wapen is de Project Sparta, aangedreven door een 6.5 V12 met 1.100 pk. Leuk detail zijn de vlaggetjes. Zoals het heurt.

Aston Martin Project Sparta

Honda CR-V Roadster
Ook Honda kondigde een rigoreuze auto aan, de CR-V Roadster. Net als vele andere cabrio’s lijkt het een normale auto, waarvan ze het dak af hebben gezaagd. In dit geval klopt dat ook, want de fotoserie laat zijn hoe twee heren in een schuur het dak van een CR-V afzagen. Kleine giveaway: de CR-V in kwestie was van de uitgaande generatie. Dat maakt de grap niet minder geslaagd, overigens. Bij Nissan (Murano) en Range Rover (Evoque) doen ze dit overigens daadwerkelijk in de fabriek.

Honda CR-V Roadster

MG’s op Alpaca-poep
“Honey, I bought an Alpaca, it was the last one!” Je zou het niet zeggen, maar het schijnt dat Alpaca’s dus daadwerkelijk een functie hebben. De knappe koppen van MG hebben namelijk de gave om de fecaliën van een Alpaca om te zetten in voorwaartse beweging van hun auto’s.

MG Alpaca

Skoda Karoq met noice cancelling hoofdsteunen
Soms zijn er van die grappen die eigenlijk bloedserieus zijn. Hoe prettig zou het zijn als deze hoofdsteunen daadwerkelijk een optie waren. Alle geluiden van de achterbank, inclusief Bert, Ernie, Ernst, Bobby en de rest plus al het gekrijs bij het voorbij rijden van (weer) een McDonald’s gaan compleet aan je voorbij.

Skoda Karoq

GP van België gaat dit jaar niet door
Doet er sinds lange tijd eindelijk weer een Belgische coureur mee, stopt de GP van België, zo meldt het altijd goed ingelichte fok.nl. De organisatie kan de tienduizenden Hup HollandVerstappen-fans niet meer aan. Naar het schijnt was Stoffel het wel eens met die beslissing.

Max Verstappen GP België

BMW X2 met speciale wrap
We moesten even een paar keer door het persbericht lezen. Is dit nu een grap of serieus? Uiteraard, het nieuws was bedoeld voor 1 april, dus is het een 1 april grap. Maar het zal mij niets verbazen dat we dergelijke uitdossingen in de betere wijken van Amsterdam-Oost tegen gaan komen.

BMW X2 Digital Camo

McLaren: nu wel of geen emotie?
Het is het aloude adagium. Ferrari mensen hebben karakter en temperament, McLaren-mensen zijn koelbloedige robots. De grap van McLaren dit jaar is dat ze alles opmeten en synchroon lopen. Vervolgens kun je in dit filmpje zien dat ze daadwerkelijk lol hebben in driftende McLarens. Onze gok: het eerste gedeelte van de video is daadwerkelijk hoe het is. McLaren medewerkers die lol hebben moet wel een 1 April grap zijn.

McLaren.

Theorieboek voor autonome auto
Misschien wel de leukste komt van Rijschool Pro, het vakblad voor de rijschoolbranche. In dit vakblad worden alle ins en outs in de rijschoolbranche besproken. De ontwikkelingen omtrent de autonome auto worden kennelijk op de voet gevolgd. Daarom lopen ze alvast op de zaken vooruit door een theorieboek uit te brengen over de zelfrijdende auto.

Ford Fusion

Tesla V8
De wens is de moeder van de gedachte. Een Model S met V8, de LS9 motor uit de Corvette ZR1. Nice! In de wandelgangen gaat het gerucht dat Elon hiervoor de hulp ingeroepen heeft van Christian von Koenigsegg, volgens hem dé expert op het gebied van verbrandingsmotoren. De LS9 krijgt de splinternieuwe Super Turbo Fuel Utilization (STFU)-technologie mee, die de krachtbron zowel meer pk’s geeft als efficiënter maakt. Het resultaat is 750 pk en 889 Nm. De Model S V8 wordt hiermee geacht een Model S P100D bij te houden op het sprintje van nul-naar-honderd, om vervolgens de EV in het stof te laten bijten op hogere snelheden. Meer info HIER!

Tsla27 reacties

BMW had op hun Instagram Story ook een goede met de X2. Een speciale functie op het dashboard die je op de hoogte hield van je Instagram likes + een selfie camera ingebouwd in de achteruitkijkspiegel.
@thezonda: nu is dit een grap, maar dit is er al deels en zal in 2 jaar volledig zo bestaan nu auto’s rijdende ipads worden.
Ach zo ver van de werkelijkheid zit MG niet. Als je die alpaca poep door de biovergister haalt kan je op het gas wat daaruit vrijkomt prima een auto laten rijden. Het wordt ook al gebruikt om stroom op te wekken (niet specifiek van alpaca’s, maar wel poep)
Ik mis toch echt de actie van Audi: https://www.facebook.com/audinl/videos/1869188486424606/
Audi Nederland: Zeg vaarwel tegen te krappe parkeerplekken. Audi introduceert de downsize assistent: maakt het mogelijk je auto te verkleinen met 15%. Gepland vanaf januari 2019. #downsizing

En een beetje auto-gerelateerd: Het filmpje van Maxi-Cosi met de Efteling was ook erg goed.
@remco86: die van de Efteling geloofde ik ook nog eens.
@remco86: “Audi introduceert de downsize assistent: maakt het mogelijk je auto te verkleinen met 15%. Gepland vanaf januari 2019. #downsizing”

Is dat niet gewoon je A6 inruilen voor een A4?

#inkoppertje…
De wrap van de X2 is zo slecht nog niet en het zal vast en zeker verkopen
@mistermini: ook hier daalt het niveau blijkbaar. Autoblog is ook gewoon een afspiegeling van de maatschappij geworden..
@87sandyd: Gelukkig, stel je voor dat hier alleen maar mensen komen die iets over auto’s weten…
Dus komt Tesla met een muscle car of vonden jullie die mop zelf niet leuk genoeg?
@shiva: Yes, we hebben em toegevoegd aan de lijst!
via Android app
@shiva: Elon heeft zelf een 1 april grap gemaakt maar die zien we hier niet.
En Lexus heeft een nieuwe configurator op basis van je DNA! https://youtu.be/s0Uxzh1E94U
Die tesla met een verbrandingsmotor lijkt mijn nog vet ook
Nog eentje: BMW introduceert een sportwagen van 150000€ met 1.5 liter driecilinder…
@tjorque: Las een tijdje terug ook over een Lamborghini SUV. Zou het eerder 1 april zijn in Italië?
@simonferrari: ze hebben zich gewoon gruwelijk vergist bij de tracktor afdeling en een tracktor ontworpen waar een boer geen hol mee is… das geen grap
@willeme die AM Sparta wellicht een voorbode van de eerste SUV van het merk? Kijk eens goed naar de body….
De nieuwe porsche tractor??
1 april? Da’s geen datum meer! Dat is tegenwoordig iedere dag van ’t jaar! Elke dag worden we weggezet als ’n stelletje idioten, die zich laten vangen en beïnvloeden door nepnieuws. Zelfs presidenten van belangrijke landen maken zich eraan schuldig. Kijk maar naar de USA! Bill Clinton “loog” over z’n sigaar met Monika Lowinskey. En ’t resultaat? Commotie! Maar Donaldje betaalde aan Stormy Daniels $ 130.000,- om te zwijgen over z’n avontuurtje met het boobstalent, terwijl hij net getrouwd was met z’n model: Melania Knavs. Who cares? Maar sinds zijn aantreden als president vliegt ’t nepnieuws ons om de oren en weet niemand nog wat je serieus kunt nemen. Heeft dit fenomeen de wereld verbeterd? Ik zeg: NEE!!!! Zelfs hier op AB staan al m’n alarmbellen aan! Het zorgt ervoor dat je niets meer kunt geloven of voor waar aan kunt nemen! Zelfs de waarheid niet! En daarom: Fuck the world! Ik bepaal zelf wel wat ik nog wil geloven! Maar ’t zorgt alleen maar voor steeds meer vraagtekens. Maakt ’t leven er niet gemakkelijker op. Dus: Ook hier op AB! Ben benieuwd hoe zich dat ontwikkelt. Geloven we ’t nog allemaal? Ach! Ieder z’n ding! Ik bekijk ’t wel!
via Android app
@9000cse: verder alles wel ok?
Elon Musk heeft trouwens via twitter Tesla failliet verklaart, kan wellicht ook erbij
’t Is dat die camo-paint van BMW expliciet op 1 april werd aangekondigd. Elke andere dag van het jaar zou ik meteen geloven dat het BMW menens is. Of dat dan wat zegt over het bedenkelijke designer-niveau van BMW… geen commentaar ;-)
Japanse humor uit het Brexit:

The CR-V Roadster isn’t so much a drop-top as a no-top, making it perfect for the long, dry British summer. And in an innovative move, both the B and C pillars of the car have been removed completely, creating a sleeker silhouette and upgraded power-to-weight ratio. But the biggest change? Structural rigidity has been reduced by as much as 100%.

“This is a bold new direction for the CR-V,” said Honda’s Future Opportunity Occupational Lead, Eipuri Rufūru. “Our sales target is slightly conservative, but we are confident that once the minor glitches are ironed out, the car will fly out of showrooms.”

If you ask us, Honda’s confidence is well-placed: the CR-V Roadster is half the price of the CR-V. (It is literally half the car, after all.)
Wat ik ècht leuk zou vinden: dat sommige van die 1-aprilgrappen echt zou zijn. Zoals die Aston bvb. Zou een leuke grap zijn om dat echt te doen. Gewoon, voor de lol. Is gratis reclame ook. Over geld spenderen aan “het verkeerde publiek” hoeven ze zich geen zorgen te maken, want uiteindelijk komt dat toch allemaal op het web, en raakt het zo wel bij het juiste publiek…
En dan maar zeggen dat duitsers geen grappen maken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).