Dit wordt de nieuwe Volvo XC90

Auteur: , 31 Reacties

Bij de onthulling van de Volvo Concept Coupé bleven de Zweden er op hameren dat het een haast kleinere versie van de XC90 was. Die SUV is namelijk aan vernieuwing toe, en de tweedeurs concept was alvast een voorbode van de designrichting. Geen woord aan gelogen, zo bleek tijdens een persevent in Gothenburg waar Volvo de gloedjenieuwe XC90 in stukjes liet zien.

Vooral de T-vormige DRL (Daytime Running Lights) in de koplampen en voorbumper zouden 1-op-1 worden overgenomen, en die claim lijken ze waar te maken. Feber.se was bij het Volvo-feestje aanwezig en schoot deze set platen waarop de gelijkenissen tussen de SUV en de bloedgëïle cøupé goed zijn te zien.

De nieuwe XC90 wordt dus een SUV met fancy verlichting, en we zien dat de achterlichten een soortgelijke vorm als in het huidige model krijgt. Ook werd een shot van het interieur getoond, waarop het enorme touchscreen uit de Volvo Concept Coupé werd aangehaald en doorgeplaatst naar de XC90. Duidelijk, de nieuwe XC90 krijgt een staand scherm van iPad-formaat.

Wat we verder over de XC90 weten is dat ‘ie op Volvo’s Scalable Product Architecture (SPA) komt te staan, en het het eerste model is dat volledig onder de vlag van het Chinese Geely is gebouwd. De onthulling is in 2014.31 reacties

-edit: check!-
O.t. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe producten. Het concept en deze eerste plaatjes zijn veel belovend.
Volvo gaat lekker, als ik dat zo zie worden dat 2 knallers in 2015. Als de huidige c30 ook nog in die lijn wordt aangepast hebben ze een mooi gamma
@nickds: ben bang van niet, de C30 staat namelijk al niet meer op hun website. die is er echt uit. Daarvoor heb je nu de V40 he. Wel jammer, ik vond die C30 altijd wel leuk en tof. Die moeten ze er wat mij betreft gewoon inhouden, net zoals de C70
@screamer: inderdaad de productie ligt stil. Het moet echter niet al te moeilijk zijn om op basis van de V40 een mooie C40 te maken, iets ander front, iet schuinere achterkant, 2 grote deuren.
Ik snap alleen niet waarom ze zo een ophef maken van die DLR’s zo innovatief is het niet. Tenzij die DLR’s achter spiegel glas / chroom zit, maar dan nog
Moet het dan niet DRL zijn? ;-)

Anyway, mooi ding, voor zover er iets te onderscheiden valt. Apart overigens dat men zo steevast vergelijkingen maakt tussen die coupé (beetje p1800 achtig) en een SUV…
Ik kan niet wennen aan die grille… Symetrie is het belangrijkste om iets mooi te vinden, bij elke vorm van design.
@Svenska_Aeroplan_AB: Dat, maar hetgeen waar ik me nog meer aan kan storen is dat de hellingshoek van de schuine lijn in de grille net iets kleiner is als de hellingshoek van de schuine lijn in het ondergrilletje. Loopt niet mooi in elkaar door, dat zijn juist de details die het hem doen.
@Svenska_Aeroplan_AB: dat gevoel van symmetrie heb ik zelfs al bij uitlaten. Veel Volvo’s, maar ook BMW’s, hebben dubbele uitlaten aan 1 zijde. Ik vind het dan mooier om aan beide zijden 1 uitlaat te plaatsen.
(Waarschijnlijk een Nadal-afwijking, ik weet ‘t).
@rovalo: juist veel volvo’s hebben twee aan elke.zijde, in.tegenstekling tot bmw inderdaad die heel vaak twee aan 1 zijde hebben
Dat ziet er zeer zeker niet verkeerd uit! Je zou ‘m zowaar stoer kunnen noemen, iets wat ik van Volvo nog nooit heb gezien. Laat maar komen!
Ziet er toch best aardig uit. Zeker voor een Volvo. Beetje jammer van het touchscreen. Begrijp niet dat de touchscreen steeds meer en meer in auto’s te vinden is. Ik blijf toch meer fan van een draaiknop
Prima auto voor het net niet volk.. zo kun je ze beter herkennen in het dagelijks verkeer.
Voor de rest ziet het er aardig uit, toch wel geinig dat ze die ‘kerst-verlichting” van Audi hebben overgenomen, zo zie je maar weer wat voor trendsetter Audi toch eigenlijk is!
@2800cc: waarom verdenk jij deze auto prima te zijn voor de Palestijnen en Koerden? Want dat zijn toch de “net niet” volken, duidelijk en evident aanwijsbaar als samenhangend volk, maar toch geen erkenning.
@mashell: Palestijnen en Koerden? Israel en Turkije jonguh!
@2800cc: Net niet volk, beter dan die proleten uit de Duitse 3.
@bsxc2: Waarom heb je dan een Ster in je avatar, of ben jij ook een proleet?
@2800cc: Ja, want mensen die Audi rijden zijn beter dan de rest. Hou toch op zeg…
@motoragent: Beter, gezonder en gelukkiger!
@2800cc: Ik snap niet wat jij zo fundamenteel tegen Volvo hebt? Vroeger gepest door een Volvo? In een ander topic gaf je als argument dat er tegenwoordig Volvo rijders zijn met een zuinige/kleine motor en R-design pakket en andere luxe en dat vond jij niet kunnen en daarnaast was Audi veel beter.

Bij Audi zie ik juist heel veel net niet volk. Mensen die koste wat het kost een Audi willen rijden en daardoor een zuinige/kleine motor nemen en daarnaast helemaal geen opties. Dus 16 inch wieldoppen, ouderwetse handraai airco en geen andere luxe, maarja…. wel Audi he?

Dan vraag ik me af wat nou “net niet” is.
@RudyV: Wieldoppen? kijk daar val je door de mand; daarnaast heb ik al aangeven dat ik niets zo zeer iets tegen Volvo heb, maar meer de lui achter het stuur.
Bovendien laat ik gewoon even zien hoe mega irritant het is als mensen continu en ongefundeerd een merk lopen te bashen.. zoals Audi, VW etc..
@2800cc: Dus wat doe je zelf?
@RudyV: aantonen hoe irritant het kan zijn.. of was dat nog niet duidelijk dan?
@2800cc: Wat doe je hier 11:40, 11:52, 12:32 (2x), 14:03, 15:53… Ik heef het op, in welk deel van het land zijn de scholen nog niet begonnen?
@piebepost: zeg piepo; welkom in de moderne wereld met email alerts..
@RudyV: Als ie al gepest is geweest door een volvomeneer, geef ik die volvomeneer geen ongelijk. Groepjes mensen over 1 kam scheren omwille van een merk is PO-niveau.
Red B.. ehh Volvo geeft je vleugels. En spleet ogen.
Ik dacht dat Volvo een aantal jaar geleden had gezegd dat er geen opvolger zou komen..
@pinda koning: Klopt, voorheen was er ook geen geld om wen nieuwe XC90 te ontwikkelen. En toen kwam er opeens een nieuwe eigenaar. Zo slecht is dat dus nog niet, die Chinezen.
Volvo dóét het gewoon! Dit ziet er toch prachtig uit mensen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).