Dit wordt de stads-SUV van Qoros [updated]

Auteur: , 19 Reacties

De portfolio van het Chinese Qoros is weer iets verder uitgedijd. Na de Qoros 3 Sedan en de Qoros 3 Hatch is het tijd om de SUV-goegemeente in te palmen, en dat moet gaan gebeuren met de 3 City SUV.

Dit derde productiemodel van de Chinese nieuwkomer, die pas in 2007 het levenslicht zag, heeft qua styling veel weg van eerdergenoemde Qoros 3, maar dan met een kunststof randje bij de wielkasten en een verhoogde bodemvrijheid. Geeft je toch een beetje het gevoel alsof je het terrein in kan.

Verwacht daar echter niet te veel van, aangezien de term ‘City’ gehanteerd wordt in de modelnaam en Qoros mikt op lieden die er een ‘premium metropolitan lifestyle’ op nahouden. Stadsdandy’s dus. Niet zo gek, want de markt voor dergelijke crossovers is booming.

Of ‘ie ook 4WD heeft horen we op 20 november, als de auto onthuld wordt op de Guangzhou International Automobile Exhibition in China.

Dit wordt de stads-SUV van Qoros

Update (17-11): Hij is officieel! Check de beelden in onderstaande gallery.19 reacties

Die achterkant ziet er gewoon érg goed uit! Voorkant prima maar beetje standaard..
@remylahaye: Ja, de kopieerdrift speelt op bij de chinezen. Ik herken een Kia Rio in die achterkant.
@drugsrunner: Ja je hebt gelijk inderdaad. Ik zie net als op de Rio ook op deze auto een bumper, een achterruit, een uitlaat en een nummerplaat. Het lijkt wel alsof ze gekeken hebben naar een Kia Rio (of een willekeurige andere auto) en gedacht hebben “shit, wij moeten ook een bumper, een achterruit, een uitlaat en een nummerplaat hebben.”

Persoonlijk ben ik er wel blij om. Ik vind zelf een achterruit, een bumper, een uitlaat en een nummerplaat wel handig. Zeker die achterruit, je ziet hem welliswaar veel, maar tijdens het achteruitrijden merk ik dat ik hem toch wel echt gebruik.
@lemster: Ik weet niet naar welk plaatje jij kijkt, maar de bumper, de achterruit, de uitlaat en de nummerplaat zitten er niet OP, maar eraan.

@drugsrunner: En een Skoda front, een hofmeister knik en wat al niet meer onder het kopieerapparaat past.
@marinepower: exact, maar lemster ziet dat blijkbaar niet.
@remylahaye: Kia / Astra achterkant bedoel je?
@stamp: exactly
En wanneer word dit allemaal leverbaar in NL? Ik zie graag een vergelijkende test met bijvoorbeeld Hyundai…
@awesome:
Ik zou hem zo verkiezen boven een Q3..
Achterkant doet me denken aan een opgehoogde Kia Cee*apostrof*D
@introductiemap: meer een kia pro*laagstreepje*cee*apostrof*d
Leuke auto :) Ziet er goed uit. Ben benieuwd hoe dit er in het echt uit ziet.
Het achterste deel een beetje porsche mac zo vanaf de zijkant. Kan slechter.. ;)
Macan*
De tekening ziet er leuk uit! Maar ja, al het leuke wordt er nog vanaf gepist zodat we een lekker duffe 50+ mobiel als resultaat krijgen
Knap ding.
Alleen jammer van de Z4 koplampen.
Ziet er een beetje raar uit.
*kuch KIA RIO *kuch
Ben vooral benieuwd hoe de vertaling van schets –> prototype –> daadwerkelijk model wordt. Daar gaat het nog wel eens fout. Tot nu toe vallen de meeste modellen van dit merk behoorlijk mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).