Mercedes-Maybach S600: het nieuwe sierpaard van Daimler!

Auteur: , 31 Reacties

De Duitsers doorbreken eindelijk het stilzwijgen. Na een desastreus verlopen revival die in 2011 eindigde met het afschieten van Maybach, gaat het luxemerk het opnieuw proberen in de Daimler-familie. Dit keer niet als apart merk, maar als een submerk onder Mercedes.

Mercedes-Maybach S600

Mercedes-Maybach S 600

Het eerste wapenfeit van Het Nieuwe Maybach wordt een kneiterluxe en verlengde variant van de Mercedes S 600, die op de aanstaande autoshows van Los Angeles En Guangzhou later deze maand zijn debuut maakt. Specificaties geeft Mercedes nog niet. Wel omschrijven ze de Maybach-variant als een limousine met ‘meer ruimte, speciale zitplaatsen en uiterst representatieve en geïndividualiseerde interieurs’. Het puissant rijke Mercedes-volk dat hier op af komt kan dus helemaal losgaan op de optielijst. Onder de kap ligt Mercedes’ 530 pk sterke twin-turbo V12, later komt er waarschijnlijk een snellere S-variant beschikbaar, maar daarover laat Mercedes nog weinig los.

Wel gaf het merk een belangrijk detail vrij:

“Mercedes-Maybach is geen uitrustingslijn maar een submerk dat in de toekomst nog exclusievere voertuigen zal aanbieden.”

Kortom; Mercedes gaat in de toekomst meer modellen de Maybach-treatment geven. Een gerucht dat trouwens al even de ronde deed. Mercedes-Maybach moet je daarmee eigenlijk zien als een submerk dat analoog wordt gepositioneerd aan AMG. Wel jammer dat roemruchte sloepen als de 57, de 62 en de Landaulet daarmee geen opvolger meer krijgen.

Bovenstaande foto en de uitsnede hieronder is voorlopig het enige officiële beeldmateriaal van de Mercedes-Maybach S 600. Gelukkig hebben we het spyshotmateriaal nog.

Mercedes-Maybach S600

UPDATE 18-11-2014: de laatste teaser hieronder, die onthult dat we het Maybach-logo niet verliezen. Hij staat alleen niet prominent achterop, maar op de achterstijl.

UPDATE 91-11-2014: de auto is nu officieel, allee info en pics HIER!

Mercedes-Maybach S60031 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Welk nieuws volgt er nu uit dit artikel dan?
@berlinetta: dat Mercedes luxe actiemodellen gaat maken onder de naam ‘Maybach’ ;-)
@berlinetta: Voornamelijk de bevestiging van Mercedes, aangevuld met de eerste twee foto’s van de Mercedes-Maybach S600.
@ricardo:
Nu de milliondollar question, heeft Sacha er al eentje besteld of wacht hij op een AMG variant..
@berlinetta: 2 pica’s: ‘Bovenstaande foto en de uitsnede hieronder is voorlopig het enige officiële beeldmateriaal van de Mercedes-Maybach S 600.’
Binnenkort dus een B180 cdi Maybach?
@exotic: lijkt me een goed idee een B voor een tonnetje of 2 haha
Meer varianten? Misschien een Maybach-variant van de S-klasse Coupé?
Komt er dan toch eindelijk een productieversie van die Zenatec Coupé :)

Ik kijk uit naar de onthulling van deze 3e lengte van de S-klasse, onderstaande link geeft wel een goede impressie denk ik (eerder door Autoblog gegeven):
http://autoweek.com/article/car-news/mercedes-maybach-debut-la-auto-show
Een “gewoon” Mercedes logo zo te zien… jammer dat het logo van Maybach niet terugkeert.
@carreza: helemaal eens. En als het koetswerk niet eens anders is dan vind ik het helemaal waardeloos.
@nvn1993: eens, ik hoop ook dat ze de dubbele m erop gaan plakken, een ster is geweldig maar zo’n dubbele m zou er 10x luxer en beter uitzien, en ik hoop ook stiekem dat ze die pullman een special koetswerk ooit nog gaan geven + natuurlijk een landaulet want dat was gewoon de top, beter kan niet.
Waarom niet Pullman hiervoor gebruiken? Lijkt me historisch gezien logischer… En sowieso ruiger, mercedes Pullmann. 600… De natte droom voor iedere dictator!!
@michiel1: goed blijven opletten.
Ze zouden er goed aan doen om de typering s-klasse dan ook gelijk te skippen aangezien je dan toch weer een s-klasse rijdt…. En dat wilde juist niet, toch?
Dus Mercedes Maybach 600 en Maybach 600s
Als je in zo een interieur mag vertoeven, lul je ook niet meer. Toch veel stijlvoller dan dat van een Rolls. Minder ruim, dat dan weer wel.
Sow hej jonge, wat ene dure taxi is dit.
Ziet er kek uit dat interieur, kan er best aan wennen.
Mercedes-Maybach S 65 AMG S, blijft toch ‘goedkoop’ klinken. Kan niet op tegen: Rolls-Royce Phantom
@trustmeiamanengineer: Deze Mercedes-Maybach zal anderzijds wel veel aandacht krijgen vanuit de zakenwereld, vooral Sheikh’s zullen deze Mercedes-Maybach smullen, en er vermoedelijk veel goud en diamanten in laten verwerken, net zoals met de W Motors Lykan: http://www.wmotors.ae , alsook voor High sosiety party’s zal hij vermoedelijk veel gebruikt worden om niet te opvallend te arriveren, en vooral ook om niet te opvallend een festijn te verlaten als de eigenaar of zijn kinderen en dergelijke zich niet wel voelen.
@trustmeiamanengineer: er zal nooit een mercedes maybach s65 amg s komen, maybach wordt netzoals amg een submerk van mercedes-benz, alleen op luxe. kans dat er een amg motor in komt te liggen lijkt me ook aardig klein. en hoezo kan niet tegen een rolls royce op? ik zit toch liever hier in dan zo’n uberlelijke britse blokkendoos die al meer dan een decennium mee gaat. zit niks op afwerking ziet er ook niet uit en kom op het is bijna 2015 en nog steeds geen verandering. ondanks dat ze er meer verkopen vindt ik dat bmw er flink mee gefaalt hebt ze hadden er het 5 voudige meer uit kunnen halen inplaats van alleen zo’n simpel idrive systeempje erin te pleuren. deze merc ziet er geweldig uit en ik vermoed dat het alleen maar beter gaat worden
@henkhupelschoten: Is je roze bril inmiddels al beslagen van opwinding?
@henkhupelschoten:
BMW heeft ermee gefaald? Hoezo? MB heeft juist met de Maybach gefaald!
Verder is ’t ook ’n kwestie van smaak. ’n Rolls heeft ’t niet nodig om vaak van model te veranderen. MB verandert vaker, omdat hun klanten dat nou eenmaal willen. Dat maakt ’t verschil.
Verder moet je, als iemand je vraagt welke auto je rijdt, wel altijd die hele letanie van het type erbij noemen, omdat alleen het noemen van het merk Mercedes ook zou kunnen betekenen, dat je ’n B-klasse rijdt. Bij ’t noemen van het merk Rolls-Royce weet je automatisch, dat het om ’n exclusieve auto gaat.
@9000cse:
Tja, een Mercedes kan zelfs een Vito of Actros zijn. Zal je met een Rolls-Royce niet overkomen :-)
Op het eerste gezicht ziet het interieur er min of meer uit als een Bespoke Rolls-Royce Phantom en Ghost, en een Bentley Mulsanne en Flying Spur.
“Mercedes-Maybach is geen uitrustingslijn maar een submerk dat in de toekomst nog exclusievere voertuigen zal aanbieden.”

Met andere woorden: Wèl een uitrustingslijn…
Zo te zien alleen te herkennen aan de letters MAYBACH op de achterkant… Ik voorspel een run op die badges voor elke S350 bluetec Hybrid…
Doe mij maar een winnend Staatslot. En dan een G-klasse Maybach :)
En waarom zou ik niet naar brabus gaan? meer power kan je zo luxe krijgen als je zelf wilt. Die dikke bumper is eigen keuze. Ik ging nog wel even na denken. Maar dan kan je ook een dikke Bentley kopen. Die andere Engelse is oud en niet mooi om over de lelijke lagonda maar niet te spreken.
Dus gewoon een S-Class LWB :)
@lexussubarugtr:
Nope, die is er al, daarboven komt de Pullmann aka VLWB en dit is dan de S VVLWB.
Het ruitjesmotief in de stoelen is niet mijn ding.
En ik vrees dat die hele Maybach-lijn -of uberhaupt een S-klasse- nooit mijn ding gaat worden ook….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).