Ford Mustang 2018: rijtest en video

Auteur: , 42 Reacties

De nieuwe Ford Mustang is een succes in Europa, maar moet je er een Duitse coupé voor laten staan? We zochten het uit met de onlangs gefacelifte versie.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER ]

Toegegeven: het is niet de eerste auto die in mijn gedachten opkomt, als je me vraagt wat ik een gave coupé vind. Maar nu ik zo naar de nieuwe Mustang sta te kijken, vraag ik me af waarom dat eigenlijk zo is. Het is zeker geen lelijke verschijning. Een langgerekt silhouet met sinds de facelift een iets lagere motorkap, bredere sideskirts en een licht gewijzigde neus en achterzijde. Het is geen superingrijpende facelift, maar het échte nieuws vinden we dan ook onder al dat fraaie plaatwerk.

Ford Mustang 2018

Natuurlijk zijn de motoren opgefrist, maar daarover later meer. Het interieur is iets aangepast, met wat andere stiksels op de middenconsole, een nieuw infotainmentsysteem en een volledig (12 inch groot) instrumentenpaneel voor je neus, dat volledig digitaal is. In dat instrumentenpaneel kan je kiezen uit een flinke set weergaven, al dan niet passend bij de op dat moment actieve rijmodus. Je kan bovendien de twee basiskleuren van de weergave naar wens wijzigen. Ook is het mogelijk te bepalen welke meters je wil zien in bepaalde schermen. Daarbij kan je denken aan informatie over de turbodruk, de motortemperatuur, de oliedruk, etc. Bovendien is het nieuwe Sync 3 van Ford geïnstalleerd, met daarin onder andere Apple CarPlay geïntegreerd. Ik denk niet dat ik ooit goede vrienden ga worden met dat systeem, maar goed.

Ford Mustang 2018

In de middenconsole prijkt een automaathendel. Dat betekent dat we te maken hebben met de nieuwe tientraps automaat, in dit geval gekoppeld aan de 2.3 EcoBoost motor. Het is in feite een licht teruggetunede versie van het blok dat we kennen uit de Focus RS. In de vorige Mustang was dat blok goed voor meer pk’s, maar door installatie van een benzinepartikelfilter (eco all the way, yay!) is dat teruggebracht naar 290 pk’s en 440 Nm koppel. We bewaren de vernieuwde V8 voor later, eerst de viercilinder even uitproberen. De 2.3 werd overigens niet langzamer, met de automaat is de sprinttijd naar 100 nog altijd 5,8 seconden.

Ford Mustang 2018

Een koude start is altijd mooi, maar deze 2.3 klinkt wel erg braaf bij het starten. Cameraman Martijn komt enigszins beteuterd vanaf de achterkant van de auto teruglopen. Sorry jongen, hier moet je het voor nu even mee doen. We rijden weg bij het vliegveld van Nice en belanden al vrij snel op de snelweg richting het begin van de Route Napoleon. De auto in Comfort-stand, lekker rustig allemaal. Misschien dat dat ook wel voor die brave start zorgde. Als het eerste tolpoortje in zicht komt schakelen we de auto echter naar Sport+, zodat we aan de andere kant van het poortje vol weg kunnen blaffen. We schakelen vast terug naar de tweede versnelling, en vanaf een kleine 30 kilometer per uur kan het gaspedaal naar beneden. De sensatie, eh, die blijft uit.

Het is niet dat de Mustang traag is, zeker niet. Maar de tientraps automaat acteert in het optimale koppelgebied en door de enorme rits versnellingen lijkt het erop dat de auto steeds maar 300 – 400 toeren terugvalt. Dat is echt heel weinig en het geeft niet het gevoel dat je lekker aan het doorhalen bent. Sterker nog, het voelt een beetje CVT-achtig: alsof er bijna geen versnellingen zijn. Vanaf dat moment besluit ik dat ik in ieder geval zelf met de flippers wil bepalen hoe ik schakel.

Ford Mustang 2018

Na enkele tientallen kilometers op de snelweg draaien we de snelweg af, op weg naar het eerste deel van de Route Napoleon. Bij het eerste grote bord dat we zien wil Martijn even een beeld schieten van de auto bij het bord. Op dat moment komt een andere journalist voorbij die wél meteen voor de V8 is gegaan en die even goed doorhaalt. Martijn en ik kijken elkaar in stilte en met een klein pruillipje aan: dat is in ieder geval de betere soundtrack, maar onze tijd komt nog wel. Het eerste stuk dat we rijden is vrij ruim, een aaneenschakeling van bochten die voornamelijk in de 5e, 6e en 7e versnelling genomen worden. Het blok heeft redelijk koppel, maar je moet echt zelf de controle nemen over deze versnellingsbak met de flippers achter het stuur, want anders schakelt het blok bizar vaak heen en weer en dat doet ‘ie bepaald niet altijd even snel.

Nadat we door een dorpje gerold zijn, komen we uit op een deel van Route Napoleon dat wat krappere bochten en slingers kent. Het mooie is dat de Mustang hier allesbehalve tegenvalt: de neus stuurt gretig in, geholpen door het herziene onderstel dat bovendien is voorzien van MagneRide (optie: 2.000 euro), eens systeem dat met behulp van magnetische velden bepaalt hoe hard de dempers aanvoelen. Bovendien is het een bijzonder eenvoudig kunstje om de kont om te laten komen, wat ervoor zorgt dat ik me in moet houden niet elke bocht dwars uit te komen en de achterbanden volledig te slopen.

En over achterbanden slopen gesproken: de 2.3 EcoBoost heeft voortaan ook standaard Linelock. Dat betekent dat je via de stuurbediening in het menu kunt kiezen om alleen de voorremmen vast te zetten. Vervolgens kun je maximaal vijftien seconden het gas intrappen om de achterbanden te laten opwarmen. Het idee is dat je dan met optimale grip kunt vertrekken bij een dragrace, iets waarvoor de Mustang nu ook een speciale rijmodus heeft. En uiteraard is er ook Launch Control voor een optimale start.

Ford Mustang 2018

Na een tijdje sturen ga ik de EcoBoost steeds meer waarderen, voornamelijk om z’n motor en z’n gewillig insturende neus die door een vrolijk kwispelend staartje gevolgd wordt. Maar die automaat zit me toch een beetje in de weg en bovendien wil ik die V8 soundtrack horen. Tijd om de auto om te gaan ruilen.

Ford Mustang 2018

De V8 staat voor ons klaar in Orange Fury. Wat een geile kleur is dit, zeker in combinatie met de zwarte wielen. De 5.0 badges en de diffuser met geïntegreerde uitlaatpijpen zijn de grootste weggevers dat we hier met de beul te maken hebben. Met het beest. Martijn staat weer achter de auto en na het starten kan ik in de buitenspiegel al zien dat hij een grote grijns op zijn gezicht heeft. Zo hoort het verdomme, brullen! Terwijl Martijn instapt geniet ik van de licht rommelende V8. De trilling via de versnellingspook van de handgeschakelde zesbak. Dit is het ultieme pretpakket, laat je niets anders wijsmaken. Dit is wat je wil. Als je een 2.3 EcoBoost kan betalen en geen V8, maak dan niet de fout om toch een ritje in een 5.0 V8 te maken: je huilt jezelf ’s avonds in slaap om dat wat je niet kan betalen. En we huilen met je mee.

Ford Mustang 2018

We beginnen op wat krappere weggetjes en voorzichtig probeer ik of de billen van deze Mustang net zo gewillig willen schudden als die van de Ecoboost. Niks. Een klein piepje van het binnenste achterwiel. De 5.0 staat op Michelin PilotSport 4S’en, die zijn een stukje plakkeriger dan de Pirelli’s van de EcoBoost, wellicht dat dat verschil maakt. Meer toeren bij de haarspeld die volgt, maar weer geen gekwispel. Wat is dit nu weer? Het lijkt wel of de tractiecontrole ingrijpt terwijl ik die toch echt heb uitgeschakeld. Na wat klooien met de verschillende rijsystemen en na het uitschakelen van de MyMode probeer ik het bij de eerstvolgende krappe bocht weer. Nu gaat het wel wat beter, maar we hebben inmiddels het grootste deel van de wat krappere bochten achter ons liggen, weinig tijd en het komende stuk is ruimer.

Ford Mustang 2018

Hier kunnen we de teugels even laten vieren.* De atmosferische 5.0 V8 is herzien en heeft 29 pk meer: 450 stuks nu. Bovendien is er een ruim afdoende koppel van 592 Nm beschikbaar, dus je kan redelijk schakellui versnellen. Maar schakel je terug en vloer je het gaspedaal, dan breekt de hel pas goed los. De tractiecontrole is nog uit en het is oprecht oppassen geblazen. De achterbanden moeten hun best doen de de pk’s op de weg te brengen, wakker blijven dus. Ik haal inmiddels aardig door in de vierde versnelling, maar de redline van 7500 toeren ga ik niet halen want we gaan aanremmen voor de volgende bocht.

Ford Mustang 2018

De V8 ramt en klapt en roffelt dat het een lieve lust is. Geen getructe uitlaatsound overigens, gewoon een brullende V8 voor je en een uitlaat die middels een kleppensysteem in vier settings in te stellen is: standje ‘enigszins aanvaardbaar voor de buren’, standje ‘luid’, standje ‘erg luid’ en standje ‘jullie oren bloeden maar het kan me niet schelen want ik moet elke keer heel hard lachen als ik het hoor’. Die vier standen zijn overigens programmeerbaar met tijdstippen. Stel dat je elke ochtend rond 7:00 naar je werk gaat, dan kan je voorprogrammeren in een voorkeursmenu dat je de uitlaat op de stilste stand hebt staan op dat moment. Ford denkt graag met je mee.

Ford Mustang 2018

Hard remmend geef ik geen tussengas bij het terugschakelen omdat ik er vanuit ga dat de auto dat zelf doet. De auto doet echter niks, en dus pak ik een klein beetje shiftlock bij het op laten komen van de koppeling. De achterkant stapt een klein beetje uit maar het is goed op te vangen. Ik ben verrast, navraag achteraf leert me dat modeljaar 2018 wél de facelift maar nog niet het automatisch tussengas krijgt. Dat volgt bij modeljaar 2019 voor alle handbakken, dus ook voor de EcoBoost. De rest van de rit regel ik zelf het tussengas dus maar, wat gelukkig prima kan dankzij de goedgeplaatste pedalen. De V8 stuurt overigens prima, maar wel iets minder gewillig dan de EcoBoost door de extra kilo’s in de neus. Niet dat het ineens een lomp hok wordt, absoluut niet, de Mustang stuurt eigenlijk veel beter dan ik had verwacht.

Ford Mustang 2018

En terwijl ik m’n laatste kilometers maak op weg naar de plek waar ik de Mustang weer in moet leveren, vraag ik me af of ik ‘m zou willen. De 2.3 EcoBoost is lastig. Het is zeker geen slechte auto, maar voor €69.620 euro koop je ook heel veel andere mooie spullen die sneller en beter zijn. Er is misschien nog wel moeilijker een directe concurrent voor aan te wijzen, dan voor de 5.0 V8. Waarom zijn de CO2-straffen toch zo lomp in ons boomknuffellandje, in de VS kost een Mustang net zoveel als een Golf GTI, dan zou ik blind voor een Mustang gaan.

Ford Mustang 2018

Als V8 met handbak is het een beestachtig leuke auto om te rijden. Elke keer dat je die V8 hoort huil je tranen van plezier en geluk door elkaar. Maar voor dit geld koop je ook hele mooie andere spullen. Het is misschien verleidelijk om dan voor een 5.000 euro een duurdere maar veilige keuze als een BMW M4 of Mercedes-AMG C63 te gaan. Die auto’s zijn iets sneller, een tikkeltje scherper qua weggedrag, beter afgewerkt maar wel echt minder speciaal. Maar de Mustang wordt overal nagewezen en kinderen gebaren dat je gas moet geven. Dat gebeurt je niet met een Duitse bazencoupé. Een atmosferische V8 blijft toch een magisch ding, vraag is hoeveel mensen het nog durven. Ik word er in ieder geval verdomd hebberig van. Mocht je in de luxe positie zitten je deze auto te kunnen veroorloven: ga er eens mee rijden. En rijd dan even over de Veluwe. Maakt niet uit waar op de Veluwe, ik hoor je sowieso wel. Bedankt he. Filmpje!

*Niet zeuren, in een Mustang-artikel mag een paardengrap zitten42 reacties

Ik vind hem er niet mooier op geworden eigenlijk. Een camaro/challenger kan ik dan toch meer waarderen.
@raceface: absoluut mee eens. Jammer alleen (voor de verkoopcijfers op de Nederlandse markt) dat met hiervan geen ‘eco-friendly’ uitvoeringen van levert. Of misschien: gelukkig maar. Net hoe je het bekijkt.
@rrrobert: Camaro is er inmiddels ook als 2.0l 4pitter (275pk). Die kun je in Amersfoort gewoon bestellen(GM Dealer). Maar goed, zo’n ding koop je voor de V8 vind ik.
@raceface: Challenger dan Mustang dan Camaro imo Camaro is echt te europees geworden en achterkant is echt slecht en geluid van Mustang wint sowieso.
Technisch erg fraai. De nieuwe 5.0 klinkt beter dan de LS vind ik. Feller en ook meer rpm dus wat meer speelruimte. Maar het uiterlijk vind ik echt niks meer. Hij is te Europees geworden. Heeft niet meer dat imponerende van de 2012 Mustang. De pre facelift vond ik ook niet super maar wel beter dan dit front. Interieur is wel weer opgeknapt maar ook een beetje generiek geworden.
@Autoblog: Het valt me op dat jullie filmpjes echt stukken langer wordt (deze ook weer bijna 20 min) zonder echte meerwaarde. Hierdoor verzwakt mijn aandacht omdat ik ‘even’ en rijtest wil kijken.
@breinstein: Zoutzuur gedronken vandaag ? Ze behandelden 2 verschillende motoren in een icoon van een auto met het ( in de 5.0) beste geluid wat er te koop is in een auto die qua exclusiviteit boven Porsche 911 uitstijgt. Topfilmpje dus @Autoblog ! En ook nog eens de vid niet begonnen met USA cars kunnen geen bochten om … wat al minstens 5/10 jaar al niet meer het geval is daarvoor dank.
@RobUSA: zoutzuur gedronken? Beetje overdreven lijkt me.
@pietertjep85d: Nope azijn schijnt goed voor je te zijn dus vond dat te mild :)
@RobUSA: de eerste Mustang is inderdaad een icoon…deze is een modeaccessoire die nog niet half in de schaduw van zijn voorouder mag staan.
@rhellema: Nope blijft een icoon alleen om hoelang die al meedraait en met een naam die nooit meer vergeten word in auto history. Zeker met de huidige rijkwaliteiten in de 5.0 een M4 moeilijk maken of overtreffen ( althans dat deed de vorige al en deze heeft meer pk’s dus ) en dat deze iets minder oogt dan de vorige so what de volgende zal weer oogstrelend zijn. De Mustang 2 is iedereen ook al vergeten gelukkig maar de naam Mustang is voor eeuwig.
@RobUSA: dat jij het een mooie auto vind is uiteraard geen probleem maar als ik het woord Mustang hoor dan denk ik toch echt aan het eerste type. Ik vind het bij lange na geen mooie auto zoals ik ook de m4 en de c63 geen mooie auto’s vind. Al deze auto’s halen het gewoon niet bij de eerste types zoals de e30 m3 en de 190 2.3-16. Dat soort wagens zijn in mijn ogen de ware iconen. Zij maakten van een suffe sedan een iets te scherpe op het randje zeer listige wagen maar waren zo onnoemelijk gaaf om in te rijden. Al die steriele meuk die er nu gemaakt wordt het zal me worst wezen.
@RobUSA: je hoeft de auto niet te verdedigen, daar had ik geen commentaar op. Daarnaast is het leuk dat je een semi-grappige opmerking maakt, maar verder totaal geen inhoudelijke reactie geeft op mijn punt.
@breinstein: Mijn reactie op jou bericht staat netjes onder die van jou toch ?
@breinstein: Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar ik ben het niet met je eens. Ik vind zo’n lange rijtest wel degelijk wat toevoegen. Dit geeft een goede indicatie hoe testdagen verlopen. Ook zijn de 2.3 en de 5.0 behoorlijk andere auto’s. De 5.0 is natuurlijk het feestnummer. Echter, door de bizarre prijsverschillen is de 2.3 de meest relevante voor NL. Je krijgt dus, volkomen gratis, eigenlijk twee rijtesten in één. Uiteraard is kritiek altijd welkom, de input van de lezers en kijkers zijn zeer belangrijk en dus relevant. In dit geval denk ik dat de langere speeltijd echt van toegevoegde waarde is. Ik heb het met plezier bekeken. Net als de test met de Lexus LC500 heb ik een beetje het gevoel ‘erbij te zijn geweest’. En dat is juist de bedoeling van zo’n rijtest.
@willeme: bevooroordeeld zijn mag, als de discussie maar goed is. Ik heb 20 minuten naar een rijtest gekeken en weet niks van de ruimte in de auto, of het interieur. Wel zie ik een Casper 2/3 min op verschillende wijze hetzelfde punt maken (in een warrig verhaal). Dan denk ik, leuk die 20 min maar het is wel heel langdradig. Ik wil niet bij de testdag zijn, ik wil zoveel mogelijk weten van een auto in strakke conclusies.
Mooie auto en goed verhaal Casper chapeau. Beste standaard geluid wat er te koop is trouwens.
Niks over het interieur ? Dat was best aardig opgeknapt las ik al eerder.
Maar nog iets om niet te vergeten deze 5.0 kan zich idd meten met een M4/C63/RS5 maar boven deze Mustang zitten ook nog de Mustang GT350/GT350R en snel de GT500/GT500R ? Dat is toch wel een hele fraaie line-up boven alle duitse “suffe” (zijn Casper’s woorden :) “top”modellen die van oudsher dit segement domineerde en dachten te blijven kunnen domineren….. NOT.
@robusa: Ik houd van Amerikaanse auto’s, maar om nu te zeggen dat de 5.0 een daadwerkelijk alternatief is voor een M3 of C63 is te ver gezocht. De Mustang 2.3 EcoBoost zou je naast een BMW 430i kunnen zetten en de 5.0 zit op het niveau van de 440i. Dat is nog een verdomd goede prestatie van Ford, want de Mustang is in vergelijking met die twee BMW’s alsnog goedkoper. (ja, niet in Nederland).

Qua prestaties is de Ford een stapje hoger, alhoewel het bij Mustangs altijd opvalt dat de versnelling boven de 200 km/u behoorlijk lijkt af te nemen, zeker gezien het hoge vermogen (komt door de aero, waarschijnlijk). Daar scoren de Duitsers beter. Ook op het gebied van verfijning is een Duitse auto veel beter. Echt heel erg veel beter. En in Nederland betaal je meer dan de helft aan belastingen.

Maar als ik in de VS woonde kwam er meteen eentje. Of een Challenger ;-).
@willeme: Mwoahh, qua afwerking etc wil ik daar best in mee gaan. De prestaties van een GT zijn echt wel een flinke tree hoger dan een 440i. Schurkt veel dichter tegen een M4 aan dan tegen een 440i. 430i en Ecoboost ben ik het wel mee eens. Als ik zie wat een stock GT of Camaro tegenwoordig doet in de handen van bijv. Randy Pobst (In Head to Head vonden ze de Camaro overigens beter sturen/rijden wat me wel een beetje verbaasde want de pre facelift was echt beter dan de vorige Camaro)durf ik wel te zeggen dat het verschil kleiner is dan ooit.
@e34m5touring: Uiteraard ben ik bereid om mijn mening bij te stellen! Bij de Mustang 5.0 is er ten opzichte van de 2.3 minder veranderd dan bij de 430 t.o.v. van de M4. Dat is een serieus andere auto, zeker in Competition of CS trim.

Het grote nadeel is dat auto’s als de Nissan 370Z, Ford Mustang, Subaru WRX STI en dergelijke al 4-0 achterstaan door de ridicule BPM-taks. Je weet dat meer dan de helft van het aanschafbedrag naar stropdas van Jesse Klaver gaat. Kromme vergelijking, ik weet het. Toch zou dat bij mij enorm knagen.

De Camaro is een ander verhaal. Die weet met zijn aangepaste, hoogwaardige Holden chassis de BMW M4 het echt lastig te maken. De GM LS 6.2 V8 heeft ook net wat meer te bieden dan de Ford V8. Die Camaro laat op het gebied van rijdynamiek nauwelijks steken vallen ten opzichte van de M4. Als je in de VS woont moet je echt een badge snob zijn om toch voor de M4 te gaan. In Nederland is het door de genoemde reden bijzonder lastig om hetzelfde geld voor zo’n Amerikaan neer te leggen. De verschillen zijn wat dat betreft te groot.

Aan de andere kant, in vergelijking met de Mustang van 13 jaar geleden is de huidige zoveel beter. Als ik in de VS woonde wist ik het wel!
@willeme: Wat e34m5touring zegt + de prijs is beduidend lager opties stukken goedkoper en minder van nodig omdat er veel meer standaard al op zit en wat Casper zegt met Ford performance parts erop nog steeds met volle garantie hoezo vertrouwen in je product. :)
@robusa: Daar over niets dan lof! Gevoelsmatig denk ik niet dat de Mustang GT 5.0 een volwaardig M4 alternatief is. Zo’n Shelby GT350 lijkt mij wel een meer dan geduchte tegenstander voor de M4 CS. Beide auto’s waar @Wouter mee heeft gereden, de mazzelaar!

Begrijp mij niet verkeerd: ik vind het fantastische auto’s. Het is geweldig hoe de Amerikaanse autobouwers keer op keer echt iets bijzonders weten neer te zetten. Gek genoeg vind ik de Camaro SS dan wel weer geduchte tegenstander voor de M4. Met name de 1LE variant (die ik binnenkort maar eens in een artikel in het zonnetje ga zetten ;-)) van de SS is een waanzinnig goede auto. Onderstel, bak, design, geluid, prestaties: echt bizar dat ze dat in de VS voor zo’n laag bedrag kunnen aanbieden!
Hmm… hier in Zwitserland begint de V8 bij 52k chf en zoveel opties hoef je er eigenlijk niet op te doen. Voor 60k chf ben je er wel. En gezien de CHF een beetje aan het vallen is (nu 1.17; vrij kut als je CHF verdient), is dat maar 44000 EUR.
Overigens komt de Camaro V8 vanaf 54k chf.
Maar ook al vind ik het vette wagens: op het moment wissel ik mijn M3 V8 cabrio er niet voor in (mocht iemand voor me staan).
@gregorius: Ik kwam voor mijzelf op 56k. Orange Fury voor 800 chf, magna ride dempers voor 2000 en het sync 3 systeem voor 2000. Tempting.
@jochempie: zou misschien interessant zijn om een lease-offer te krijgen. Kan je mooi uit afleiden hoe men bij Ford.ch denkt dat het met de afschrijving van die dingen zal gaan.
Ook zal de Strassenverkehrsambt een leuke jaarlijkse rekening sturen voor die 5.0 en zal de verzekering ook wat verhoogd zijn.
De enige reden waarom ik gelijk nee zeg is echter dat het toch een beetje een olifant in de porseleinkast zal zijn op de bochtige bergweggetjes; ok, een Olifant met operastem.
@gregorius: Op de bergweggetjes is ‘ie wellicht een beetje groot, maar voor de meerdere tripjes per jaar naar Nederland is het natuurlijk heerlijk op de autobahn. Als je 10k aanbetaalt mag je 36 maanden rijden voor ongeveer 500 chf per maand. Maar aanbetalen op een leaseauto (geen financiering)… Beetje vaag.
@gregorius: De GT met V8 is 200kg lichter dan jouw M3 cabrio. Dus dat Olifant zal wel meevallen. Denk dat het qua afmetingen ook niet veel scheelt.
@gregorius: Ik was op Genève trouwens, heb een fotootje gemaakt van de speclijst van de Mustang Bullitt. Die kost dus ook 60k, evenveel als een normale GT met veel spulletjes..
@gregorius: Mag de Zwitserse versie ook zoveel “lawaai” maken?
De Shelby Mustang GT350R met bescheiden Hennessy kit in Smurf-blauw met zwarte 20inch velgen & Pirelli P Zero’s graag!!
Wat kost een Golf nu eigenlijk in NL want ik zie hier de instapper Mustang voor zo’n $26.000 dat is op de moment in euro zo’n 20.995 euro. Is dat geen Polo met een paar opties ? :)
@robusa: De instapper (1.0 met 85pk) heb je vanaf €23.491. De GTI mag weg vanaf €41.991
@RobUSA: Jij wil ons nog even harder voor gek verklaren? ;)
@berlinetta: nee, hij blijft indirect hameren op de verschillen in belastingen op auto’s, maar heeft dat nog niet door. Of wel; One trick pony. Golf R in USA vergelijken hiermee en Golf R in NL vergelijken hiermee zou meer opgaan.
@camber24: Nou als je toch wilt weten het zijn niet alleen de belastingen nl. want wanneer een duitse fabrikant een auto aanlevert bij de RDW dan kunnen ze deze auto helemaal op zijn zuinigst afstellen (of zelfs sjoemelen ermee zie VW) en o.a. banden eronder zetten met lager rolweerstand om een zo laag mogelijke uitstoot te krijgen omdat die auto duienden keren verkocht zal gaan worden maar voor Ford heeft dat geen enkele zin met die paar V8 Mustangs die ze gaan verkopen.
Ik benijd de Duitsers. Daar koopt niemand een 2.3 ecoboost maar een V8. En daar laten ze er instap TT-tjes voor staan. En zo hoort het ook. Het is wel erg sneu dat deze de vergelijking moet aangaan met de M3 en C63. Maar ja, daarom rijden we in dit land ook massaal Upjes en Aygootjes.
@jippie: Maar bij ons liggen steden 5 km bij elkaar vandaan in plaats van 80, zoals in Duitsland. Ze hebben gewoon zoveel bebossing dat je het de lokale natuur best aan kan doen om 1 op 4 te rijden.
Prijzen liggen in NL wel erg anders dan hier in BE.
Ikzelf bezit een Mustang EcoBoost 2017 (manueel), en heb deze rond de 38k betaald, inschrijving hier in BE doet daar nog een 2k bij en je ben vertrokken, een V8 kost hier 6k meer in aankoop, voor de inschrijving betaal je wel 12.5k dan, dus een Ecoboost ben je mee vertrokken voor een dikke 40k, een V8 hier in BE is een kleine 60k, dat zijn heel andere getallen.
Als je dat vergelijkt met een nieuwe M4, grofweg 85-90k hier, dan is de Mustang zeker geen slechte koop :)
En nu jullie allemaal de gillers op jullie hebben over het feit dat ik ‘maar’ een EcoBoost heb, ik heb er nog geen seconde spijt van, ik zou hem zo opnieuw kopen. Tuurlijk, heb V8 geluid is onbeschrijfelijk, dat is bij de EcoBoost zeker minder, maar kwa snelheid heb je imo toch niet te klagen, 317Pk is meer dan voldoende, over de trekkracht boven de 5000 rpm moet ik eerlijk zijn, ik voel die dip die jullie in de video beschrijven niet, ik vind net dat die tot 6500rpm lekker blijft doorgaan, zou dat het verschil zijn tussen de ‘oudere’ en de nieuwe ?
Moet zeggen ben al enkele kerel in Duitslang en ook in de Ardennen geweest, er is niets zo leuk als een bocht in zen 2 uitkomen en dan vol doortrekken naar de volgende bocht, keer op keer, gaat niet vervelen ! :)
Als je een mustang koopt, doe het dan meteen goed… Een 2.3 hoort in een golf.
Ach ik koop er wel eentje uit 2005 amper BPM meer
Ik koop gewoon al de opgesomde modellen en dan nog eens in de meest exclusieve uitvoering . . .
Via VS-import.nl in Dirksland is een Ecoboost wel te doen in NL. Heb zelf sinds april een zwarte en hij bevalt echt supergoed!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).