Wordt dit de Porsche Taycan?

Auteur: , 33 Reacties

Het lijkt er wel veel op.

Porsche Taycan

Het heeft even geduurd, maar de ‘Tesla-killer’ van Porsche komt er dan nu toch echt aan. Natuurlijk is het van de zotte dat het zo enorm lang duurt voordat de auto er is, zou je zeggen. De onthulling van de specificaties was meer dan een jaar geleden.

Dan rekenenen we niet eens de Mission-E concept mee, die een duidelijk beeld moest geven voor een concurrent voor de Model S van Tesla. De reden is tweeledig, waarschijnlijk. Aan de ene kant wil Porsche zo goed mogelijk beslagen ten ijs komen. Het is nieuwe techniek en dan wil je niet niet te maken hebben met allerlei kinderziektes.

Porsche Taycan

Dan is er misschien nog wel belangrijkere reden en dat is de gemiddelde CO2-uitstoot die fabrikanten moeten uitstoten. Die wordt weer een stukje scherper gesteld volgend jaar. Dit jaar is een EV niet direct nodig, maar volgend jaar hebben ze de verkopen juist wel nodig. Weet je meteen waarom volgend jaar er zo veel elektrische auto’s bijkomen.

Porsche Taycan

Terug naar de Taycan. Porsche is al voorzichtig wat aan het lekken. Zo hebben we al kunnen kijken naar het interieur van de auto. Tevens is er al een ronderecord op de Nürburgring Nordschleife gereden. De onthulling is volgende week op de IAA, maar wellicht dat je nu al wilt weten hoe de auto eruit ziet. Welnu, dit zou het kunnen zijn. Een lid van het Taycan-forum is lekker creatief geweest en paste alle kleuren van het Porsche gamma toe op de Taycan.

Porsche Taycan

Het resultaat is vooral heel erg Porsche. In grote lijnen is het natuurlijk wel te voorspellen. Denk de camouflage weg en je komt een heel eind. Toch geven de foto’s een goed beeld van de auto.33 reacties

Tranen of pseudo tranen doen het design van een wagen zelden goed. Imo.
@leaper035t: En wie bepaalt dat?
@leaper035t: Oh, imo. Sorry.
@leaper035t: Oneens. Laat ze lekker creatief zijn met vormen. Hekel aan standaard spul (zal nooit Golf rijden).
@vondick: Dan hebben ze hier gefaald. Dit is namelijk standaard spul, maar niet op de goeie manier. IMO. Want blijkbaar hoort het zo, op dit politiek correcte forum waar ieders mening evenveel fundering schijnt te moeten krijgen. Of hoe blijkbaar iedereen hier intussen The End Of History lijkt gelezen te hebben…
@BaRa: Ik vind het een prachtbak. Ze hebben niet gefaald dus.
@bara: heb begrepen dat ze jou niet konden bereiken tijdens de afrondende fase van het design. Daarom is het geworden wat het is.
@vondick: Ik ben nu wel benieuwd naar wat jij wel rijdt, als je een Golf standaard spul vind. Niet om jou af te fikken, maar puur nieuwsgierig, iedereen heeft zo zijn smaak en dat mag en kan gelukkig in Nederland. Iedereen heeft daar ook een rede voor, dat kan verschillen tot een simpel, ‘goede- , mooie- , of prima auto’, tot een uitgebreide betoog als rede. Maak je vooral niet druk, om wat anderen van jouw mening vinden, uit hem gewoon en laat dat wat een ander vind je niet verleiden tot het uiten van ongenoegen. Laat het gaan, heb plezier met wat jij leuk en belangrijk vind.
@loutervanplezier: Dat is precies de boodschap van mijn bericht. Elke keer als iets bijzonder is vormgegeven komen er hele rijen aan mensen afgeven op dingen die niet gemiddeld zijn. Zo krijg je een automarkt waar als hetzelfde oogt. De golf is zo’n allemansvriend met alles netjes gemiddeld. Niet om de Golf af te zeiken (zijn ook leuk aan te kleden/uit te voeren), maar het design van een Mazda vind ik bijzonderder. Voor jouw nieuwsgierigheid, ik rijd al jaren een BMW 535i Touring (F11).
@leaper035t: De 508 kan ze anders goed hebben, of zijn dat dan weer slagtanden?
Jammer dat het weer verlulligd is in de productieversie. De concept was veel mooier en kan ook zo de weg op.

En wanneer stoppen ze nu eens met de doctrine dat elk model een variant op de 911 moet zijn?!! Een uitgerekte, een opgetrokken, een ietwat samengeperste enzovoort.

Verzin eens wat nieuws
@piedlourd: Oneens. Vind hem juist verfijnd. De concept was nog net iets te lomp. Nu klopt het plaatje helemaal. Zeer geslaagd. Ik ga er voor sparen.
@piedlourd: Op zich ben ik het met je eens, maar Porsche heeft nogal slechte ervaringen met auto’s die niet op 911’s leken. Ik kan wel begrijpen dat ze qua design de veilige route kiezen. Dat is blijkbaar wat mensen met dikke portemonnees willen.
@piedlourd: Maar dit is gewoon het concept. Maar dan met handiger achterportieren.
@piedlourd: reageer op de vacatures bij Porsche. Ze hebben je nodig, ik hoor het al.
Jak..concept was velen malen mooier..maar het zal wel weer een verkooptopper worden
Als dat ´m wordt, hebben ze n mooi concept toch weer naar de tyfus geholpen IMO. Net als bij de Sport Turismo.
@intimrasiert: De ST wordt door velen gezien als de mooiste “station” op de markt. Over smaak valt niet te twisten, maar bij velen valt hij in ieder geval wel in de smaak.
@intimrasiert: eensch. Die ST is vooral een lel van een wagen. Gigantisch. Maar mooi…
Ach ja, Porsche is helaas allang Porsche niet meer!
De lijnen aan de voorkant met die ietwat steile voorruit doet me denken aan de oude 911’s, de Type 930’s etc. Best gaaf voor een elektrische auto.
@720s: Inderdaad. Erg mooi in weggewerkt, met een beetje fantasie zie je de Moby Dick erin terug 👍
De model S werd in 2012 geïntroduceerd, kom op mensen de grap is er nu wel een beetje van af. Je kan toch niet met droge ogen beweren dat dit een krachtig antwoord is op een Tesla model(welke dan ook)? Het feit dat al die uitgedroogde Duitse merken het hebben over een Tesla killer laat wel zien hoever die sigaren rokende bejaarden achterlopen. Over een niet al te lange tijd mogen ze geen fossiele brandstof motoren meer verkopen in Europa en dit is waar ze mee bezig zijn!? laat me niet lachen, bij VAG zouden ze nu al een hele vloot EV modellen klaar moeten hebben. Als in, ik kan naar de showroom gaan en ze kopen, niet als in het is een vage belofte over wat er misschien zometeeen allemaal klaar is, hey niet onder het kleed kijken want het is een prototype! Vroeger konden ze nog wel wat maar jongens jongens wat een tranendal is die Duitse auto industrie tegenwoordig.
@SDM: Beetje overdreven. Ze moeten wel uitkijken. Als ze de elektrische trend nu niet adequaat gaan oppikken, dan zou je verhaal over een jaar of 20 wel een goede schets zijn.
Euhm, er is buiten Europa nog een wereld, die tegenwoordig ook erg belangrijk is voor merken als Porsche. Je kan denken dat Tesla daar in China, Om het maar te noemen, veel belastingvoordeel heeft maar ze lijken daar nog meer zaken als status en badges te apprecieren. Dus misschien kan Porsche niet anders dan echt uitontwikkelen om daar direct serieus mee te spelen en geen modderfiguur te slaan. Ik denk echt niet dat ze bij Porsche nog wakker liggen van Europa. Jammer genoeg ligt voor veel Europese merken, met status of geschiedenis, de toekomst in China en de VS… Dat merk je toch ook bij BWM, die gooien tegenwoordig ook al hun authenticiteit overboord ten voordele van een mooier lapje leder en een smaller kiertje…
@sdm:
@sdm: het valt wel mee. Sinds 2012 heeft Tesla de accu vergroot een de kwaliteit van”om te huilen” naar “voor een Amerikaan best aardig” weten aan te verbeteren. Nu heb een Duitse auto met vergelijkbare specificaties met een Duitse kwaliteit voor hetzelfde geld. Alleen het supercharger netwerk is nog een argument om een Tesla Model S en geen Taycan te kopen. Volkswagen heeft de ID.3 klaar, stukken goedkoper dan de Model 3.
Maar kampioen van de electrische auto’s blijft voorlopig Renault, de Zoë heeft goede specificaties is compact en betaalbaar.
Porsche Saaican
Maar goed als elektrisch spul zo belangrijk wordt, kan Lamborghini dan achterblijven, of moet de Estoque in elektrische vorm het veld komen aanvullen?
Niet verrassend, wel heel erg mooi. Erg benieuwd wat dit voor de toekomst van de elektrische Porsches betekend.
De productie versie is her en der afgerond, het zal voldoen aan de gemiddelde smaak.

De concept vind ik fantastisch, dit vind ik een drol op wielen. Een soort uitgerekte New Beetle.
@karaya: dit is gewoon heel dicht bij het concept. Andere achterportieren en kleinere wielen. Hier heeft alleen iemand met wat minder photoshop skills als Jaapiyo kleurtjes op het gecamoufleerde model geplakt. Dat komt daardoor niet lekker uit de verf. Over een paar dagen zien we de persfoto’s, dan zal de wagen er vast een stuk beter uitzien.
@mashell: De wielkasten van de concept zijn veel meer uitgebouwd. Daarom ziet de auto er zo lullig uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).