Officieel: Esteban Ocon naar Renault, naast Ricciardo

Auteur: , 43 Reacties

Het gaat lekker met al die Formule 1-gerelateerde aankondigingen.

Officieel: Esteban Ocon naar Renault, naast Ricciardo

En ineens heeft het fabrieksteam van Renault een van de heetste rijdersduo’s van 2020. De Franse equipe heeft zojuist bekendgemaakt dat Esteban Ocon volgend jaar zoals verwacht plaatsneemt in het team naast Daniel Ricciardo.

Volgens het Franse Formule 1-team heeft Ocon een meerjarige deal in de zak, maar om hoeveel seizoen het precies gaat, dat wil de formatie vooralsnog niet mededelen. Naar verluidt zijn het er twee. Hoe dan ook: met deze zet kan hij voorlopig een stoel bij Mercedes wel vergeten.

Esteban Ocon is dit seizoen reserverijder bij de renstal van de autofabrikant uit Stuttgart, maar heeft hier vooral aan de zijlijn gestaan. Ocon had uiteraard zijn zinnen gezet op een contract bij de regerend wereldkampioenen, maar die hadden klaarblijkelijk nog geen trek in de komst van hun pupil. Hierom is hij maar geparkeerd bij Renault, waar hij het team de komende jaren zal proberen te helpen de aansluiting te vinden met de top.

Eerder vandaag kwam overigens het bericht binnen dat Mercedes komend seizoen verder gaat met Valtteri Bottas. De Fin mag het voor tenminste nog een jaar proberen bij zijn huidige werkgever.

De komst van Esteban Ocon betekent het vertrek van Nico Hulkenberg. De 32-jarige Duitser, die inmiddels bezig is aan zijn negende seizoen in de Formule 1, werd destijds door Renault aangetrokken om de weg naar boven te vinden, maar moet nu zijn heil gaan zoeken bij een ander team. Vermoedelijk komt hij terecht bij het Formule 1-team van Haas, alwaar hij Romain Grosjean zal vervangen.

Officieel: Esteban Ocon naar Renault, naast Ricciardo43 reacties

Daar zit ie goed! Vals ventje die Ocon… 😒
@tonino: past wel bij Abitebul (of hoe je dat ook schrijft) en ’t Franse volk idd.
@str8six: Can’tBeatRedBull, da’s de juiste spelling (geloof ik…)
@technofreak: da’s een goeie
@tonino: nu Leclerc er nog heen en het stokbroodteam is compleet. Lijkt mij sowieso een goeie deal. Ricciardo naar Ferrari.
@dutchdriftking: Je weet toch wel dat Leclerc een Monegask is hè en geen Fransman…
Dat zal wel wat vuurwerk opleveren. Max & Red Bull vs Ocon & Renault. Allemaal dikke maatjes van elkaar.
@lambowambo: als je daarmee ploffende Renault motoren bedoeld hoop ik dat je gelijk hebt.
@lambowambo: Dan moet die Renault eerst maar in de buurt zien te komen van de Red Bull. Of anders zorgen dat ze niet gelapt worden.
@berlinetta: Maar ze hebben duizend pk hoor!!1!
@Edge: als je het vermogen van beide Renaults optelt zeker. French rubbish 😂🙈
@berlinetta: Ocon kan zichzelf heel goed “un-lappen” 😉
Als die GEK maar uit de buurt van Max blijft😡
@janstehouwer1954: dat wordt oppassen met lappen
Dit is toch prachtig?
Als Renault met hun miljardenbudget nu ook nog even mee gaat doen aan de top krijg je straks LEC met ferrari, tegen VES met RB en OCO met Renault. wat een mooie gevechten moeten dat worden
@dappers: en natuurlijk hamilton die tot het einde der tijden kampioem blijft worden
@dappers: uiteraard gestimuleerd door het beste publiek van de wereld.
@dutchdriftking: gehehehe
@dappers: Er hangt veel af van die regelwijzigingen in 2021. Als Merc overal voor gaat liggen en dreigt met een vertrek (wat ze zeker gaan doen als ze niet 100% zeker zijn van winst) dan is het aan de instanties om af te wegen wat belangrijker is: één kampioen tot in het einde der tijden, of een gelijker speelveld.
@Alex_79: it’s all about the money
@Alex_79: dat doet Ferrari altijd
Doet hij alleen maar om Max te pesten!!1!
Jammer voor de Hulk. Al moet gezegd worden dat met een auto als de Renault dit jaar er wellicht betere opties beschikbaar zijn. Op de lange(re) termijn kan Renault misschien de weg naar de top vinden. Hoop wel dat Ricciardo die gozer het hele seizoen de achterkant van de andere Renault last bestuderen.
last laat
Snap niet goed dat ze Hulkenberg aan de kant zetten voor deze. Zijn FI jaren waren toch ook niet van het type dat hij Perez omver blies. Denk dat dit eerder een marketing keuze is dan een strategische keuze.
Jammer voor Hulk, prima rijder & hopelijk komt hij ergens goed terecht (al is er weinig open..)
@RazorHead: Renault wilde graag een Fransoos achter ’t stuur. Chauvinisten gonna chauvinist 😉
Een Fransman bij een Frans team. Da’s dan mooi balen voor Ricciardo, want dan is-tie vanaf 2020 wéér de tweede rijder van het team. Want chauvinisme.
Benieuwd wanneer de eerste verstappen dildo op de markt gebracht wordt gezien de reacties. Ocon is gewoon de toekomst, samen met Max en de rest van de nieuwe boys. Hoop dat ze elkaar veel zullen tegenkomen en het Ves moeilijk kunnen maken!
@fmgarcia: verstappen dildo? Dat is je wens?
@fmgarcia: wie is VES?
@sirprize: De dief van jev
@fmgarcia: Ocon moet zich eerst nog maar eens bewijzen. Red Bull gooide Verstappen op 17 jarige leeftijd voor de leeuwen en haalde hem een jaar en een handvol races later al naar het grote RBR. Ferrari was dermate onder de indruk van Leclerc dat hij na één seizoen bij zusterteam Alfa Sauber al naar het grote Ferrari. En Ocon? Die was in twee jaar tijd bij Racing Point niet beduidend beter dan Perez, moest een jaar toekijken omdat Williams liever George Russell had en mag nu instappen bij een fabrikant die de afgelopen jaren keer op keer door het ijs zakt. Er werd in het verleden vaker geroepen dat Verstappen, Leclerc, Russell, Ocon en Norris de supersterren van de toekomst zijn, maar bij Ocon vrees ik toch dat we hooguit met een goede subtopper te maken hebben.
@Edge: Eensch, we zullen zien. Altijd goed om wat extea big balls op de grid te zien. Net als Magnussen en Perez toch!
@fmgarcia: Dan denk ik eerder aan een artificiële Verstappen-anus, waarmee de èchte fan zijn toewijding kan laten zien door er minstens tot aan de elleboog in te geraken. Coronel heeft al laten weten dat hij er zeker weten tot aan de schouder in kan en misschien ook nog met zijn hoofd er bij. Het ‘Limited Pole Position’-model van deze anus laat ook van die vieze stille scheetjes waar die de echte fans heerlijk vinden ruiken.
@vaakbenjetebang: Hahahaha lekker deze! Tnx
Enigste keer dat max ocon ziet is als hij hem lapt
Zit daar bij Renault mooi uit de weg
Was veel erger geweest als hij naar Mercedes was gegaan
Hamilton zag blijkbaar die eikel ook niet zitten
Heel het seizoen in de pits bij Mercedes en dan die rotkop in beeld als botas een foutje maakte
Goeie beslissing van Mercedes
Vraag me af of Ricardo er blij mee is
Je zou maar een leuk promotie filmpje moeten maken brrrrr
Nu nog de aankondiging dat Grosjean naar de Formule Duracell vertrekt en Hulkenberg plaats mag gaan nemen in de Haas. Dan is het “silly season” weer voorbij.
Krijgt de Hulk eindelijk kans op een podium🥇
Grappig om te lezen wat hier het imago van Ocon is. Ook ik kan ‘em niet uitstaan. Past zo gezien prima bij het Renault team.
@poes: zo is Ocon ook altijd geweest, zelfs in de F3 al toen hij hij tegen Max racete, vooral tégen want hij ramde hem er in Pau gewoon af. In de kletsnatte races in Nürnberg waar Max zijn promotie naar Red Bull verdiende kon je mooi zien wat zijn karakter was: hij werd 2e in de eerste race, stond als de Boer met Tandpijn naast Max op het podium. Hij werd 14e in race 2 en gooide met zijn stuur, maakte heel veel misbaar. In race3 stond hij kwaad op het podium naast max, want hij wist dat hoewel hij, de grote Ocon (zo zag hij zich ook), met de beste auto in het veld (Prema team, Mercedes motor) kampioen zou gaan worden, nie-mand zou het de rest van het jaar over hem hebben, alleen over een NL’s talent dat door RBR gecontracteerd was. Daarbij is Ocon niet alleen Fransman, maar ook een Breton. Dat zijn trotse mensen die er helemaal niet tegenkunnen dat de rest van Frankrijk naar hen kijkt alsof ze met achterlijke boeren van buut’n te maken hebben. #minderwaardigheidscomplex. Worden leuke rondjes volgend jaar met Max in de buurt vrees ik
Eigenlijk is het nieuwste nieuws dat Hulkenberg naar Haas gaat. Toen ik las dat Bottas bij MB blijft was dit wel een hele logische.
Ook leuk voor Ricciardo, deja-vu, weer 2e rijder! ;) Als Frans coureur bij een Frans team snap je natuurlijk wel hoe dat gaat lopen.
Ik wist niet dat dit ocon👀

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).