Dit zijn de NL’se deelnemers aan de 24 uur van Le Mans

Auteur: , 32 Reacties

Welke Nederlandse talenten verschijnen straks aan de startgrid op Circuit de la Sarthe in Frankrijk?

Porsche

Het management van ’s werelds meest bekende 24 uurs-race op aarde heeft de (was)lijst bekend gemaakt van alle coureurs die dit jaar meedoen.

Dit jaar doen er 179 rijders uit 31 verschillende landen mee. 60 auto’s zullen racen om de titel in een eigen klasse. In totaal gaat het om 41 teams. 6 auto’s doen mee in de LMP1-klasse, 25 auto’s in de LMP-2 klasse, 13 auto’s in de LM GTE Pro-klasse en 16 auto’s in de LM GTE Am-klasse. Slechts één vrouw doet dit jaar mee. Het gaat hier om de 25-jarige Christina Nielsen uit Denemarken. Ze zal achter het stuur kruipen van een Scuderia Corsa Ferrari 488 in de GTE Am-klasse.

Er zullen dit jaar vijf landgenoten meedoen aan de 24 uur van Le Mans. Twee van hen zijn van Racing Team Nederland. Ze strijden in de LMP-2 klasse. Het gaat om de Nederlanders Jan Lammers en Frits van Eerd. De derde rijder van dit team is Rubens Barrichello uit Brazilië.

Ho-pin Tung is de derde Nederlander die meedoet aan de race. Tung rijdt voor het Chinese team Jackie Chan DC Racing. De andere twee rijders van dit team zijn Thomas Laurent uit Frankrijk en Oliver Jarvis uit Engeland.

De vierde NL’er is Jeroen Bleekemolen, die zal rijden voor Keating Motorsports in de LMP-2 klasse. De vijfde Nederlander is Rik Breukers voor team Arc Bratislava. Eveneens in de LMP-2 klasse.32 reacties

Ik heb er weer zin an
@sr20det: je bent niet de enige.! Zeker na het bezoeken van de 6 uur van Spa twee weken geleden. :D
@steef2: WEC is mijn favoriete motorsport!
I’m Ho-Pin we’ll win something again.
Jullie zijn anders nog wel even Jeroen Bleekemolen vergeten. Samen met Ben Keating en Ricky Taylor toch wel een goede kanshebber op de eind overwinning in de lmp2 klasse.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Welke special doen er eigenlijk weer mee?
@jpoers: de Franse organisatie had een Frans team de Garage 56 plek toebedeeld. Ze zouden met een biogas auto meedoen (niet heel innovatief als een Deltawing of ZEOD RC, maar wel Frans). Het team verschijnt niet aan de start omdat ze het budget niet rond krijgen. Heb nog niet gehoord over een vervanger, hoop wel dat die er komt.
“De derde rijder is Rubens Barrichello uit Brazilië”. Dé Rubens Barrichello?
@davidw: Yes. En dan te bedenken dat die er “alleen maar” zit omdat Jos Verstappen zich terugtrok.
6 lmp1 auto’s. Lekker zinnig dan. Tijd om die klasse op te doeken.
@gregorius: Peugeot had in 2011 een budget van 75 miljoen om LMP1 te rijden. Er is een financiële reden waarom die klasse zo weinig deelnemers heeft.
@janjansen: Vind je dat budget zo absurd hoog dan? De F1 teams pompen er veel meer in.
@gregorius: ben je weleens bij een WEC race geweest? Want dan zou je wel anders praten! (:
@steef2: 6 auto’s die veel en veel sneller zijn in de topklasse van de race der races… het is eigenlijk net de f1.
@gregorius: klopt, het is net f1 alleen dan langer, spannender, toegankelijker en er is veel meer actie op de baan. Het aantal inhaalactie op de baan in 2 minuten is meer dan het aantal inhaalacties in 90 minuten F1.
@gregorius: die zes auto’s zorgen anders wel voor een heleboel spanning!
@gregorius: heb je überhaupt wel een wec race gekeken dit jaar? Ze zijn heel close gematcht aan elkaar. In f1 zijn er ook maar 2 teams die strijden om de winst.
Zie er nog 2 landgenoten. Frits van Eerd en Rik Breukers.
Ho-pin tung is wat mij betreft geen Nederlander, die rat rijdt net zo vaak onder Chinese vlag als het hem uitkomt…
@goodolddays: wel leuk dat hij tijdens de vorige race van het WEC, de 6 uur van Spa op het podium stond.;)
@goodolddays: de meeste mensen hier hebben net zoveel gemeen met HPTung als met MaxV of bijv Albers. Allemaal voorbeelden van jongens met rijke pappies met goede contacten. Erg veel met Nederland hebben ze allemaal niet.
Dus wat maakt t uit voor welke vlag je rijdt? Als iemand in het land van Mugabe, Erdogan, Kim of Ortega mij sponsort, mogen ze er best een vlaggetje op plakken voor me als daar tegenoverstaand dat je geld vangt en als bonus ook nog lekker mag racen!
@gregorius: wat ik altijd heel erg jammer van Ho Pin Tung heb gevonden is dat hij wel via het KNAF Talent First programma in het zadel is geholpen. Na dat jaar is hij met name onder de Chinese vlag gaan rijden en wilde hij zelfs de eerste Chinese Formule 1 coureur worden. Beetje profiteren van beide kanten. De KNAF (Nederland) is goed genoeg om je te steunen bij je opstap naar de autosport maar omdat je als Nederlander niet goed in de autosportmarkt ligt, ga je maar onder de Chinese vlag rijden. Ik ben dan ook geen fan van Ho Pin Tung.
@sportevo: dit dus… inderdaad. Mooi initiatief van de KNAF maar o o wat voelt hij zich Nederlands
@gregorius: nee maar Max indentificeert zich nadrukkelijk als Nederlander. En gaat niet met een andere vlag zwaaien als het hem uitkomt.
@goodolddays: ok, maar waarom rat ? Beetje overdreven
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik zie nergens in de tekst een datum ?
@rolov: het weekend van 17-18 juni dacht ik.
Soms is het een sprint race van 24uur dat de 1 en 2 op minder dan een minuut van elkaar zitten na zo lange tijd racen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).