We krijgen een Nederlands team bij Le Mans 2017!

Auteur: , 36 Reacties

Zoals verwacht stapt Jumbo-baas Frits van Eerd in een Le Mans-avontuur. Hij zal ook achter het stuur plaatsnemen, evenals een andere Nederlander. De derde coureur zou je weleens kunnen verrassen...

We krijgen een Nederlands team bij Le Mans 2017!

Het zijn namelijk Jan Lammers en niemand minder dan Rubens Barrichello die zullen proberen om met Van Eerd de LMP2-klasse te gaan winnen. Onder de noemer Racing Team Nederland wordt gebruikgemaakt van een chassis van het Italiaanse Dallara. Afgelopen week heeft het trio reeds druk getest op het bekende Franse circuit Magny-Cours.

Lammers ken je van, euh, waarvan eigenlijk niet. De kleine grote man won in 1988 Le Mans achter het stuur van die fraaie Silk Cut Jaguar en heeft bovendien nog steeds de langste break in de Formule 1 ooit op z’n naam staan. Tussen 1982 (Theodore Racing) en 1992 (March F1) was Lammers liefst tien jaar actief in andere raceklassen, voordat hij z’n geluk weer in de F1 beproefde. Verder stond Jan regelmatig aan de start van Le Mans, waaronder met de befaamde “blokjesauto”.

Rubens Barrichello is de meest ervaren Formule 1-coureur ooit, met liefst 326 starts achter z’n naam. De emotionele Braziliaan speelde jarenlang tweede viool achter Michael Schumacher. Desondanks wist Rubinho 11 races te winnen. Hij kan dus wel degelijk een potje sturen, al zal de Braziliaan het Franse circuit nog moeten leren kennen.

Van Eerd zal binnen het team dezelfde rol spelen als bijvoorbeeld Peter van Merksteijn dat deed met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen. Teams zijn namelijk verplicht om één niet-professionele coureur in te zetten in de LMP2. Medio juni 2017 zullen we weten of de samenwerking vruchten afwerpt, dan vindt de beroemdste race ter wereld weer plaats op het Circuit de la Sarthe. Daarnaast zal het drietal deelnemen aan de European Le Mans Series.

Voor wie het zich afvroeg: Jos Verstappen heeft eerder al aangegeven dat de carrière van Max vooralsnog prioriteit krijgt en dat hij om die reden (en om mogelijke overlap op de racekalender) voorlopig niet aan Le Mans zal deelnemen.

UPDATE 1: Jos kan alsnog Rubens Barrichello vervangen.

UPDATE 2: Racing Team Nederland behoort tot de uitverkorenen en heeft voor de race op Le mans het startnummer 29 toegewezen gekregen. Het nieuwe, Nederlandse raceteam is tevens geaccepteerd voor deelname aan de 2017 European Le Mans Series, het Europese kampioenschap voor Le Mans-auto’s.36 reacties

Allez, Nederlands? Echt? Da had ik NOOIT geraden. #jumbo #beterdandenaldi
@vinox: #hashtagszijnvoorbelgen
Tsja, pa Verstappen heeft andere prioriteiten…
Dirk van den Broek doet ook mee. Maar met een lager budget
@lompey: En de Poiesz 911 maakt ook z’n debuut.
@baap: Vomar golf? Met dashbord camera?
@baap: Met Beitske Visser en Nick de Vries.
@lompey: en bij het aldi team moeten de coureurs bij een pitstop zelf de banden uit het krat halen
Wat is ’t toch een baas die van Eerd. Zoals hij ook stond te genieten en als een gek te zwaaien met de vlag zondag in Brazilië bij de F1 race. Jammer dat Jos niet meedoet, maar die heeft genoeg andere zaken aan zijn hoofd. Leuk voor Lammers dat hij ook nog een kans krijgt.
@trustmeiamanengineer: Hij heeft groot gelijk, is zelf helemaal gek van motorsport kan dit er ook wel af. Hij heeft jarenlang Dakar gereden wat toch niet het minste is. Met Lammers en barrichello heeft hij uitstekende coureurs er bij. Het geld heeft hij wel dus dat mag ook geen probleem zijn.
Ik vraag me af of Rubens hiervoor geld krijgt (en hoeveel) of dat ie t voor zn lol doet. Want voor de prestatie zal ie niet instappen bij een ‘toch al wat oudere Lammers’ en ‘zeer enthousiaste maar niet per se supersnelle amateur van Eerd’.
Als F1 coureur kon ik m altijd wel waarderen. Beetje emotie en voor zover ik m kan herinneren leek hij altijd te kunnen genieten van F1 coureur zijn; dat terwijl hij zich realiseerde dat ie geen races mocht winnen als Schumi op nummer 2 zou eindigen.
@gregorius:

Onkostenvergoeding + een ton risico geld ofzo ..
Kan die kerel ook eens een jongensdroom verwezenlijken ..

Voor beide partijen een redelijke deal lijkt me ..
@gregorius: reken er maar op dat ze allebei betaald worden om mee te rijden. Blijft gewoon te duur om dit zo maar voor de lol te doen.
@gregorius: als Rubens het goed geregeld heeft, dan hoeft ie nooit meer te werken. Dit zou hij voor de lol kunnen doen in het kader van ‘je moet toch wat met je leven’ ?
Hallo Jumbo!
Jos kan veel meer geld verdienen met zijn investeringsproject Max ..
Geweldig dat ie het avontuur gewoon aangaat! En qua coureurs ook niet de minste naast zich, hopelijk komt er wat moois uit voort, zou toch geweldig zijn als ze om de klasse titel kunnen strijden!
@e34m5touring:

Van Victor Muller was het pas een avontuur ..
Zo bizar gaat het niet snel meer worden ..
@lincoln: True, maar als kruidenier in zo’n avontuur stappen vind ik ook wel heel wat. Kan me niet voorstellen dat ie er ook maar een euro aan verdient namelijk. Goed, dat deed Muller ook niet maar dat was wel het plan denk ik. Denk dat het bij Van Eerd een groot deel liefhebberij is. En wat minder zakelijk.
@e34m5touring:

Staat groot Jumbo op die kar ..
Gaat dus geen enkele cent privé in ..
De volle 100% zakelijk dus ..

En dat is prima ..
Jumbo.bv kan het gewoon voor financieren ..

Victor Muller kocht zelfs zijn banden op de pof ..
@lincoln: Ik doelde op het besluit om iets dergelijks te gaan doen. Dat Jumbo BV de rekening pakt begrijp ik. Maar hij had ook een voetbalclub kunnen sponsoren oid, het merk Jumbo is niet direct gerelateerd aan auto’s. Zoals Spyker dat wel was.
@e34m5touring:

Ik vind het ook helemaal geweldig ..
Begrijp me niet verkeerd ..

Maar het allermooiste is gewoon dat hij niet hoeft te steggelen om centjes bij zijn sponsor ..

Ook het feit dat ie altijd een (oprecht) zwak heeft voor Lammers ..
Ook privé heeft ie hem geholpen ..
@lincoln: Dat is waar. Budget zal minder een issue zijn. Met Lammers heb je ook wel een echte LM veteraan in huis. En die Barrichello schijnt ook best aardig te kunnen rijden heb ik wel eens gelezen. Ben benieuwd wat ze er van gaan maken, zou toch mooi zijn als ze om de klasse winst mee kunnen doen.
Ik hoop dat Barrichello de naturalisatie- en inburgeringscursussen snel met goed gevolg aflegt. Want dat zal toch wel een voorwaarde zijn om bij Racing Team Nederland te mogen gaan racen.
@e34m5touring: Duur, ja, maar wat een prachtige reclame. En dat blijft jaren plakken. Op elk NL’s auto-evenementje in de komende 20 jaar kunnen ze hun LMP-wagen neerzetten…
@esprit_de_flandre: Zoals ik ook tegen Lincoln zei, ik begrijp het zakelijke aspect. Maar zoals ik zei, hij had ook een voetbalclub oid kunnen sponsoren. Dan heb je een paar keer per week exposure (met de juiste club zelfs internationaal) ipv 1x. Die keuze is denk ik gekomen uit de liefhebberij voor autosport bij Van Eerd. Dat vind ik dan bewonderenswaardig, ipv ‘de safe bet’ gaan voor wat je leuk vind.
@MauritsH: Trouwens, welke auto is dat juist? Best wel interessante info toch…
@esprit_de_flandre:

Het gaat hier om de nieuwe LMP2 van Dallara, aangedreven door een in 2017 verplicht gestelde Gibson GK428 4.2 V8 met 600 pk.
@carmasterr: Dank u wreed. Vreemd dat Dallara zelf met geen woord over de LMP2 rept op z’n site. Wel spyshots gevonden elders, maar het ding is nog niet officieel voorgesteld…
Een paar weken terug is dit nog uitgebreid aan bod geweest bij een tv uitzending van RTL Grand Prix, waar Frits van Eerd te gast was, ook om te vertellen over z’n collectie Minardi Formule wagens. Wat een man, wat een passie, fantastisch! Hij heeft echt auto’s die rijp waren voor de sloop weer rijdend gekregen en -volgens Giancarlo Minardi himself- zelfs beter en betrouwbaarder dan ooit.
Slim om met barichello te regelen. Levert veel extra publiciteit op.
Mooi team, gaaf als je dat “ff” kan doen van supermarkt centjes..
Weer een extra reden om volgend jaar le mans te kijken
Autofreak van Jumbo. Mooie hobby. Winnaars in “hun klasse” winnen altijd nog een Rolex horloge.Die kost ook 20.000+ euro. Buiten het geld om toch een leuk aandenken lijkt me
Prachtig dat Van Eerd in de Le Mans sport stapt. Moge zijn team succesvol worden.
Lijkt me een leuke gast die barrichello,jammer dat hij te lang bij ferrari is gebleven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).