Dit zijn de prijzen van de vernieuwde Mitsubishi ASX

Auteur: , 31 Reacties

De Mitsubishi ASX is zonder meer een vreemde eend in de bijt, maar als je waar wilt voor je geld, dan zijn er verdomd weinig auto's die het tegen hem kunnen opnemen.

Dit zijn de prijzen van de vernieuwde Mitsubishi ASX

De Mitsubishi ASX mag dan enkele opvallende stijlelementen hebben, het is niet bepaald het type auto dat op straat in het oog springt. Het zal de Japanse autofabrikant weinig deren, ogenschijnlijk doet het iets goed: wereldwijd is het model ruim 1,3 miljoen keer verkocht. Hoogstwaarschijnlijk zullen in Nederland de nodige zielen overstag gaan en het faceliftmodel kopen; deze kost namelijk slechts 29.990 euro.

30 mille voor een hagelnieuwe crossover is anno 2019 absoluut een prima prijs. Sterker, de ASX bevindt zich aan de financieel aantrekkelijke zijde van de belkromme. Het verklaart ook wel waarom de Japanner zo goed scoort. Zijn basisprijs is niet mis, de uitrusting die je voor het bedrag krijgt is ronduit smakelijk. De zogenaamde Pure-uitvoering, het instapmodel, heeft o.a. airco, cruise control, verwarmbare voorstoelen, lichtmetalen velgen en LED-verlichting.

Wie zijn ASX nog completer uitgerust wil hebben, kan kiezen voor de Intense (32.990 euro) of Instyle (34.990 euro). De middelste versie heeft als extra’s ingebouwde navigatie, synthetisch leren bekleding en 18″ velgen. De duurste uitvoering wordt geleverd met een panaromadak, daadwerkelijk leren bekleding en een audiosysteem met negen speakers.

Kieskeurig moet je niet zijn als je de vernieuwde Mitsubishi ASX wilt bestellen. De auto wordt namelijk geleverd met één benzinemotor. Het gaat om een tweeliter blok dat 150 pk en 195 Nm produceert. De krachtbron wordt standaard gekoppeld aan een CVT-automaat.31 reacties

Lekkere conservatie knakker ..

Geen getjenk over priemiejum peekaas livery emotie sport beleving driveability ..

Gewoon een voertuig ..
Dat is eigenlijk regelrecht bijzonder ..
@lincoln: ah, iemand die de brochure nog niet heeft gelezen.
@eklasse:

Analfabetisme ..

Tis een geschenk van god ..
Niet van de maatschappij ..
Ik vond het vorige model veel mooier. Dit front vind ik vreselijk.
@jeroenwz:

Speciaal voor opa’s die de woorden “cool vet gaaf” in hun vocabulaire hebben opgenomen ..
@lincoln: cool en vet zijn alweer ouderwets…

Tegenwoordige is het: ‘jonguh, dit is echt hogeropgeleide shit ouwe’ voor en na.
@moveyourmind:

Balkenende op een skateboard ..
Staat hier geen advertorial bij? Ik vind het nogal wat om dit een goede deal te noemen. Het is inmiddels een aardig verouderd ding. Zeker het interieur kan niet meekomen, alle glimmers ten spijt. Vergeet ook niet dat het echt geen grote auto is, hij viel altijd al tussen B- en C-segment in.
Voor hetzelfde geld heb je een veel modernere Eclipse Cross (het uiterlijk moet daarin geen overweging zijn, geef ik toe). En tot nu toe was de ASX voor 24 mille te krijgen. 6 mille voor een nieuwe neus en een harder zuipende motor vind ik niet direct value for money. Dat laatste zal ook direct de reden zijn van de prijsstijging, de Nederlandse CO2-beprijzing is niet echt gunstig voor grotere motoren.
Dit front is wel erg mislukt zeg… al dan niet nogal verouderd vond ik die vorige wat beter bij de auto passen.

Anyway, da’s een mening. Die aanschafprijs van 30 ruggen is netjes, maar met deze motor weet ik niet of het uit kan. Tegenhangers als de Qashqai en de Kadjar worden veelal geleverd met kleine driepitters tegenwoordig, fiscaal het interessants. Dit is de motor die je wilt hebben in een compacte SUV, maar niet kunt betalen.
@720s: Hoe kom je er bij dat het een driecylinder betreft? Zowel de oude 1.2 als de nieuwere 1.3 zijn gewoon 4-cilinders. Of dat positief is weet ik zozeer nog niet. Vond zelf de 3008 met 3-cylinder veel lekkerder rijden dan mijn huidige Kadjar 1.2
@mcshine: nee, in de ASX gaat het juist om een viercilinder. Lijkt mij een prima blok om in dit formaat auto te hangen, maar zijn rivalen zijn met hun schonere driepitters fiscaal aantrekkelijker.
@720s: Die hebben GEEN driecylinders…….
@mcshine: dan zit ik de boel door elkaar te halen.
Maar dan nog. Ook al klinkt het penetrant, 150 pk motoren die groter zijn dan 1.6 liter worden al helemaal verkloot door de belastingregels. Dus ook al is de Kadjar ook een vierpitter, omdat het een compact blok is met een grote turbo (van de TCe 130 en 140 GPF uitgaande), zijn ze nog relatief betaalbaar. BPM en wegenbelasting gaat deze ASX nekken tegenover de Qashqai en Kadjar, among others. Dat kun je nu al zien aankomen.
@720s: heb een 2.0l gekocht nieuw 2019 met maar 1149euro bpm. Het kan nog wel hoor :D
Voor 30K kun je een knappe occasion in bijna ieder segment kopen. Dus welk weldenkend particulier kopend mens zou in hemelsnaam een nieuwe ASX kopen die harder afschrijft dan een verse haring?
@sirprize: Denk misschien aan bijv. een gunstige financiering
Prima auto, maar 30 K voor een oud gebakje met een nieuwe neus vind ik persoonlijk veel geld. Voor de helft heb je eentje van een paar jaar oud met weinig kilometers en heb je een auto die qua design wél in balans is.
@potjak: Net wat je zoekt. 30k voor een leuk uitziende auto, met meer dan genoeg opties. Gaat niet kapot, goedkoop in onderhoud.. Er zijn veel slechtere keuzes.
@techniekmeneer: dat is waar, het is maar net hoe je het bekijkt.
Prima opfrisser.
Prima advertentie, maar 30 mille voor een winkeldochter is nog steeds erg veel. Voor hetzelfde geld de gloednieuwe 2008 lijkt me een betere optie.
@mcshine: Mij niet.
Vind het maar een duur hok.

Maar daar kan Mitsubishi waarschijnlijk ook niets aan doen, het zal wel meer aan liggen aan de grijpgrage vingers van Den Haag. Als ik naar de prijzen van de CX-3 kijk begint de 130 pk versie al zo rond de 25k, maar gaat de 150 pk versie ook ruim boven de 40 mille. Maar bij Mazda heb je er wel een veel mooiere auto voor.
@moveyourmind: maar qua binnenruimte is het niet veel, achterin is het voor volwassenen bijna niet te doen
@lekkerlinksrijden: Beenruimte achterin is bij de ASX inderdaad wel iets beter voor elkaar.
Waarom krijgen we in Europa alleen maar gare Mitsubishis?
@baklava: in andere gebieden verkopen ze ook niet veel bijzonders, enigste wat wij missen is de pajero
Ik zou het zelf niet kiezen maar toch, denk bijv eens aan gepensioneerden met een caravan. Voor 30k kopen ze namelijk bijna niets bij bijv de firma’s VAG/PSA/Toyota wat hun huisje op wielen kan en mag trekken en ook van bovenstaande opties is voorzien.
“synthetisch leren bekleding “? Ofwel heb je echt leder, ofwel heb je synthetisch materiaal.
@johnwaters: Nee, niet echt leder. Daarom staat er ‘synthetisch leder’. Echt leder is gemaakt van dierenhuidjes. Dit leder niet. “Maar dan is het toch geen leder?” HA! De eigenschappen van de bekleding zijn verder (expres) gelijk aan leder. Vandaar de benaming. Een nop-agent is ook geen agent, maar je weet wat ‘ie probeert te imiteren.
Onleesbare advertorial

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).