Dodelijk ongeval bij Kamperveen veroorzaakt door saucijzenbroodje

Auteur: , 58 Reacties

Raar, maar wel degelijk waar.

Dodelijk ongeval bij Kamperveen veroorzaakt door saucijzenbroodje

Het klinkt als een scène uit een horrorfilm vol gitzwarte humor, maar toch staat er geen enkele leugen in de titel van dit artikel. Dit blijkt een artikel dat vandaag door RTV Drenthe is gepubliceerd, waarin de rechtszaak van de 31-jarige Meppeler die anderhalf jaar geleden inreed op man uit Smilde wordt beschreven.

Uit verschillende uitspraken die de chauffeur van de vrachtwagen waarmee het ongeluk werd veroorzaakt heeft gedaan, is gebleken dat het incident plaats kon vinden door een lastig te vinden saucijzenbroodje. Volgens de trucker had hij luttele minuten voor het ongeval een saucijzenbroodje gekocht bij een tankstation en probeerde hij deze tijdens het rijden op te pakken. Omdat het broodje op een ongemakkelijke plek naast zijn stoel lag, kon hij hem niet snel vinden en verdween zijn focus enkele seconden van de weg.

Een fatale fout, zo blijkt, want hierdoor overzag hij de desbetreffende file op de N50 bij Kamperveen. Hoewel enkele auto’s op tijd uit konden wijken, wist de chauffeur zijn voertuig niet op tijd tot stilstand te krijgen en reed hij met ongeveer 70 km/u in op een stilstaande auto, die precies in zijn baan stond. De klap was enorm en de auto werd 100 meter vooruitgeschoven. De 37-jarige Smildeger in de auto liep hierbij een groot aantal botbreuken op en ook een lichaamsader scheurde. Als gevolg van zijn verwondingen overleed de man kort na het ongeval. Overigens had het slachtoffer een hoge dosering speed (amfetamine) in zijn bloed, zo bleek later uit het sectierapport.

Nu de meeste feiten over het incident op tafel liggen, heeft het Openbaar Ministerie een straf kunnen verzinnen. Vandaag heeft het OM 240 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen de man geëist. Op 7 februari volgt een uitspraak van de rechtbank in Zwolle.

Beeld: Brandweer en Mercedes-AMG GT, door @kuifje58 reacties

Tuurlijk is dat geen leugen ..
Sauzijzenbroodjes zijn gewoon zo ..

Nieuws voor autobloggers die ver boven telegraafnieuws staan iig ..
@lincoln: Snap helemaal niks van die rare reacties. Ik snap al helemaal niet, dat je bijna meteen een stuk of 4 likes hebt
@shadowbroker: Dat is nu juist het geniale eraan: het maakt niet eens uit waar het over gaat, zolang zijn reactie 3 woorden en 2 puntjes bevat, krijgt hij het altijd weer voor elkaar om iemand gigantisch over de zeik te krijgen. Ik doe het hem niet na. Ik heb zelfs al meerdere volzinnen nodig om het enigszins uit te leggen.
@shadowbroker: snap zelf ook nooit wat die beste vent altijd ratelt. Maar ik weet wel dat hij fans heeft en ‘haters’, er zit weinig tussenin… en ik ben in ieder geval geen fan haha
@shadowbroker: zullen vast lotgenoten van Lincoln zijn geweest van de gesloten afdeling ..
@shadowbroker:
Jij snapt dus ook niks van een serie als Fawlty Towers.
Dusdanige erbarmelijke beschamende anti- humor waardoor het weer leuk wordt.
Zelfs Youp heeft dat niet, Hans Teeuwen & Theo Maassen niveau.
@desjonnies: nou, nou. Lincoln is van een heel ander kaliber dan die Brabantse grove grappen boeren.
@shadowbroker: Ik weet ook niet precies hoe hij het steeds voor elkaar krijgt, maar na deze over-de-zeik-reactie van jou kan ik mijn lach nu dus ook niet meer inhouden. Het is gewoon geniaal wat hij met die paar woorden en puntjes bereiken kan.
@shadowbroker: Test 1… Test 2… Ben ik de enige waarbij ik wel via de website, maar niet altijd via de app kan reageren?

Enniehoe… Ik weet niet precies hoe Lincoln het voor elkaar krijgt, maar elke keer als zijn 3 woorden met 2 puntjes weer iemand over de zeik krijgt, heb ik weer een lachbui. Dat simpele cynische commentaar triggert blijkbaar veel mensen, heerlijk.
Wat een eis… Na zo’n ongeluk zal 240 uurtjes prikken me een worst wezen
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@b00g1e: Als al je collega-truckers het over need for speed hebben wil je het toch ook zelf eens proberen
@badmat: leer lezen badmuts, het slachtoffer en niet de vrachtwagenchauffeur had pep in het bloed
@badmat: je poging grappig te zijn ten koste van een dode is zwaar respectloos ! Toetsenbord-held #895838292928
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@fordnut: dat is wel ff heel anders dan het verhaal hierboven ja. Ontopic: saucijzenbroodjes in de auto maar verbieden dan, net als bellen?
@risl: in wezen zijn ze dat al, al worden saucijzenbroodjes niet specifiek in de wet genoemd. Maar je mag je niet bezighouden met zaken die je aandacht afleiden van het verkeer. Het zieken naar een saucijzenbroodje hoort daar zeker wel bij. Dat telefoons wel specifiek genoemd worden heeft met name te maken met de aparte strafmaat die ervoor geldt.
@risl: kunnen ze al wat mee. Kennisje heeft ooit boete gehad voor het eten van een broodje. Via artikel 5 doen ze het dan geloof ik.

Agenten hadden nog meegegeven dat als ze rustig op de rechterbaan had gezeten er weinig aan de hand was. Maar nu slingerde ze met 130 op de linkerbaan omdat de saus er bijna vanaf viel :-)
@dennisdd: een broodje met mes en vork eten is heel netjes en chique maar totaal ongeschikt in de auto.
@risl: Meneer waarom houdt u in hemelsnaam een blik kalfsragout tegen uw oor?
– Ja, telefoon mag niet he?
@donvincenzo: haha, ja, dat is al een klassieker!
@donvincenzo: Haha, ik zie het Urbanus zo zeggen…
@esprit_de_flandre: Ja, of Ronald Goedemondt, om maar iemand te noemen.
@donvincenzo: haha mooi!
@donvincenzo: Ken ik niet…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@aquila2003: huh wat? Ik zei alleen dat je onmogelijk zin in een saucijzenbroodje kunt hebben als je aan de pep zit….
Lekker man. Nu heb ik zin in saucijzenbroodje
Ik mag toch hopen dat deze idioot zijn rijbewijs ook voor de rest van z’n leven mag inleveren.
@berlinetta: Ik ben bang dat dit ons allemaal kan gebeuren. Ik zit nooit te appen achter het stuur, ik bel weinig en handsfree, ik drink nooit als ik moet rijden en ik rij meestal best rustig. Maar heb ik 100% van de tijd al m’n aandacht bij de weg? Ik ben bang van niet. We zijn allemaal mensen. En ik denk dat deze man ook zonder zware straf niet echt lekker gaat slapen.
@dondeboer: Nee Don. Hij moet lekker populistisch opgeknoopt worden aan de hoogste boom!! Hij mag nooit meer een rijbewijs hebben!! We zijn wel op autoblog he, een forum voor automobilisten die noooit iets fout doen. Een ongelukje heb je alrijd compleet aan jezelf te danken!!
@dondeboer: Hij zit op de speed achter het stuur z’n fucking worstenbroodje te zoeken. Nee dat kan ons allemaal overkomen.
@berlinetta: je hebt ’t artikel niet goed gelezen. De speed zat in het slachtoffer, niet in de saucijnenman, die was gewoon nuchter.
@dondeboer: Klopt mijn fout! Vandaar ook mijn reactie dat die kerel zijn rijbewijs moest inleveren.
@berlinetta: ik vond ’t ook al zo’n zware reactie van je, normaal ben je genuanceerder. Vandaar. Fijn weekend!
@berlinetta: @m550d: Ja maar jongens, gaan we nu iemand als crimineel behandelen omdat ie iets in de auto aan het oprapen was? Uiteraard volledig fout wat de chauffeur daar deed, helemaal omdat rijden zijn beroep is, maar volgens mij kan iedereen dit overkomen. Zoals hierboven gezegd: 100% geconcentreerd ben je haast nooit tijdens een lange rit. Zelfs handsfree bellen is een stuk gevaarlijker dan helemaal niet bellen, dus in feite zou je iemand die dat doet en iets veroorzaakt net zo zwaar moeten veroordelen als je nu doet ;)

Gezien het feit dat dit zijn beroep is, vind ik dat hij een straf verdiend en dan is deze straf, al dan niet met een EMG-cursus erbij een een gesprek met verkeersslachtoffers.
@granlusso: is deze straf prima*
@granlusso: Het feit dat hij onder invloed was, sla je voor het gemak even over?
@berlinetta: Oh stop, ik zie nu dat de dader niet onder invloed was. Foutje. Vandaar ook mijn reactie.
@berlinetta: No problem :)
Beetje ongepast om de amfetamine nog eens extra te benadrukken
@towi1989: ook dat is een feit, waarom dat dan weglaten? Als het slachtoffer alcohol had gebruikt was dat ook genoemd, ik zie het probleem niet.
Beter had de chauffeur gezegd dat ie dronken was en een moeilijke jeugd heeft gehad. De doodrijder die kind en oma van het leven heeft beroofd kreeg met dat verhaal en stuk minder uren taakstraf.
@m550d: gelukkig hebben we rechters om elk geval heel nauwkeurig af te wegen.
Het slachtoffer zat dus met speed achter het stuur en werd aangereden door iemand die met 70 km/h met zijn hoofd ergens onder het dashboard zat? Lekker stel zo.
@2wheeler: De officier is van mening dat de speed geen invloed had op het ongeluk. Dus het is kortgezegd in dit geval niet van belang (zie bron rtv drenthe).

Het leest wel raar weg..
@unknown234: maar misschien op de gevolgen? Maar zoals het staat is het overvloedige info idd
Doet me denken aan @wouter met zijn gehaktstaaf in de koffie. Die rijtest van de Transporter blijft een van de beste!
@ikschrijfookoverautos: als de trucker de file overzag was het ongeluk juist niet gebeurd.
Dus bij doodslag kun je jaren de cel in maar als je met je truck/auto/bestelbus iemand (of desnoods een heel gezin zoals die Pool een aantal jaar geleden) zit je gewoon na 6 weekjes schoffelen weer thuis op de bank?
Ik weet wel wat ik ga doen als ik ooit iemand uit de weg wil ruimen in ieder geval….stap in je wagen en 6 weken verder ben je er vanaf, lang leve de Nederlandse rechtspraak!
@bimmert: Sssssst! Niet te hard, straks komt iedereen op het idee.
@bimmert: die man die 1 fout maakt moet dus jaren brommen?
Cruciale fout, begrijp me niet verkeerd.

Maar dat betekent als jij morgen een lantarenpaal raakt omdat je een inschattingsfout maakt: je die snoeihard uit eigen zak gaat betalen. En je krijgt een celstraf vanwege vandalisme.
@peke: Misschien maakte die vrachtwagenchauffeur wel regelmatig fouten. Weet jij veel? En liep het telkens met een sisser af. Maar juist deze keer niet. We kennen de historie van de functioneringsgesprekken met zijn werkgever immers niet.
Daarnaast, ik werk in de kindervoeding. Waarbij nauwgezet recepten worden verpakt. Maak ik een fout waarbij een mensenleven op het spel staat, ben ik de dag erna werkloos. En terecht, vind ik. De werkgever, en zéker de moeders en hun kinderen die kindervoeding kopen, mogen van mij verwachten dat ik NOOIT een fout maak. Is er gerede twijfel, ben ik niet geschikt voor mijn werk. Uit hoofde van zijn functie had die vrachtwagenchauffeur moeten weten, dat aandacht anders dan bij zijn werk een groot risico inhoudt. En dat risico had hij nooit mogen nemen.
Tja, hoofdschuldige van de vele doden op deze -jawel- dodenweg blijft het Rijk. Al decennia pappen en nat houden van dit totaal incapabele stuk asfalt. Al vele jaren pleit alles en iedereen in de wijde omgeving voor een fatsoenlijke opwaardering naar 2+2 vanwege de grote verkeersdrukte. Maar ergens zit er een dikbetaald ambtenaartje zijn 2+1 prestigeproject er ten koste van alles door te drukken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).