ABT’s nieuwste creatie is even krachtig als 812 Superfast

Auteur: , 23 Reacties

Kijk, dat is toch netjes.

ABT houdt zich eigenlijk alleen bezig met apparaten die van de productielijn van Volkswagen zijn gerold. Toch proberen de Duitsers zo nu en dan hun spectrum te verbreden. Het meest recente voorbeeld van zo een gedurfde actie vinden we in een luxe speedboat van het Italiaanse SACS. Het project is gebaseerd op de Strider 11 en is zo krachtig als een Ferrari 812 Superfast.

Het is niet zo dat ABT een gigantisch motorblok in de Strider 11 heeft geworpen en daarmee tevreden in zijn handen tevreden kan wrijven. Nee, de Strider 11 heeft vanuit zijn Lombardische villa namelijk al een vreselijk potente krachtbron meegekregen. Of twee, eigenlijk. De sloep wordt namelijk voortgestuwd door een stel 4,2-liter V8 TDI-motoren, die ieder 370 pk produceren. Het gecombineerde van 740 pk is vervolgens door ABT opgeschroefd naar 800 pk, een prestatiecijfer waarmee de boot zich technisch gezien kan meten met de Ferrari 812 Superfast (rijtest).

Hoewel 800 pk absoluut geen aantal is waarvoor de Strider 11 ABT Sport Master Limited Edition (zo heet hij in zijn volledigheid) zich hoeft te schamen, blijft het een relatief milde tuningsbeurt voor de beide Volkswagen-motoren. Dat gezegd hebbende staat ABT niet bekend om het zéér extreem opwaarderen van motoren.

Grappig is dat het hebben van 800 pk in het water weinig toevoegt aan de snelheid van de boot. Volgens ABT heeft de 11 meter lange sloep een topsnelheid van ongeveer 95 km/u, ofwel 50 knopen. Naast het tunen van de motor heeft ABT ook zijn herkenbare kleuren, evenals een reeks koolstofvezel onderdelen op de Strider 11 geplaatst. Het is niet bekend hoeveel het apparaat moet kosten.

UPDATE: oplettende lezer @stuurloos weet te melden dat het apparaat 417.450 euro kost. Yikes.23 reacties

ABoaT
Dat zijn wel bijzonder slechte prestaties voor dit vermogen.
Een beetje RIB speedboot met 150PK kan al over de 100KM/H GPS halen…
Wel een gaaf ding!
@milanomt: Ach, deze computertekening gaat vooralsnog 0 km/u
@fanboy: Laat ik nu naast je computertekening staan op boot dusseldorf.. Lijkt net echt.
@milanomt: Ik denk dat deze wel iets sneller op zijn topsnelheid zit :p. Zal ook wel begrensd zijn omdat ie anders opstijgt.
@milanomt: Inderdaad, mijn schoonvader heeft een ‘bassboat’ met 240 pk en dat ding doet ook ongeveer dezelfde snelheid. Het is al even geleden dat ik ermee heb gevaren dus ik weet het niet precies.
@dracae: Ps. veel hangt ook af van andere factoren, als het ontwerp van de romp en in het geval van die bassboat de schroef. Hij heeft meerdere schroeven die er op kunnen en met de ene trekt het ding sneller op, met de andere heeft ie meer topsnelheid en dan is er ook nog eentje die gewoon heel inefficiënt is en vooral veel golven maakt.. dat was dus een miskoop..
Hij ziet er ook nog beter uit dan een 812 Superfast!
Holy shit, de boot ziet er niet heel groot uit. Toch knap dat er 2x een 4.2L V8 in past.
Draait dat dashboard op windows 8 of 10 tablet editie ofzo?
Artikel over de Aston Martin AM37 zou ook gaaf zijn! In samenwerking met Nederlandse botenbouwers is hij gemaakt, en wat een puik bootje is dat zeg! Een echte stijlvolle boot 10x mooier dan dit dus😉
@mats106rallye: Of over de Lexus Yachts… Lexus is een hele productlijn aan het opzetten van boten, die ook ‘gewoon’ geproduceerd gaan worden. Dat is pas uniek tussen al die renders en speciaaltjes..
@svenska_aeroplan_ab: of de cigarette van AMG
@svenska_aeroplan_ab: Ach, welk luxemerkje maakt tegenwoordig geen boten?

Ze kunnen allemaal niet tippen aan…

https://static.vesselfinder.net/ship-photo/9637246-538005627-5744228413f87c7dea8a77ff8042c44e/1
Van drugsrunnen in je Audi naar drugssmokkelen in je RIB
@janmetdelangeachternaam: dit kost wel een rib uit je lijf
Kan je mooi dit afspelen:
https://youtu.be/avaSdC0QOUM
2 motoren van 370pk produceren niet hetzelfde vermogen als 1 motor van 740pk. Je kunt het niet optellen.
@loserboi932: hoezo niet? Het is geen elektromotor icm verbrandingsmotor. Al zijn het 3 motoren van 370 pk, dat is gewoon 1110 pk.
Wat een lachwekkend lage top van 95 km/u. Haalt de 0-100 niet eens.
De 4.0 V8 TDI uit de SQ7 was geen optie?
Klappende ballen op een onstuimige zee, succes ermee …..
leuk om er ook bij te vermelden dat er een wc, douche en slaapplek in zit. Verklaard ook waarom het “maar 95kph gaat”. Heb er vandaag opgelopen en het is een gaaf ding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).