Dodge doet nostalgisch met de Challenger

Auteur: , 20 Reacties

Is het dan ook eindelijk eens tijd voor een nieuw model?

Op het gebied van muscle cars is retro-design momenteel populairder dan ooit. Ford vond de Mustang opnieuw uit volgens het klassieke recept in 2005 en daarna volgden Dodge en Chevrolet met de Challenger en Camaro een paar jaar later. Nu zitten de Mustang en de Camaro al op hun tweede generatie, maar de Challenger is nog steeds diezelfde auto als toen hij in 2008 op de markt kwam. Wel met wat kleine verbeteringen uiteraard, en enorm krachtige versies als de Hellcat (Redeye) en Demon. Een overzicht check je hier.

Vandaag richten we ons op de middenmoot. Daar waar je geen V6-jes vindt, maar ook geen 840 pk. Het gaat om de GT RWD, R/T Shaker, R/T Scat Pack Shaker en de widebody-variant van die laatste. Van die modellen komt namelijk een speciale editie. Om te vieren dat in 2020 de Dodge Challenger in 1970 de wereld opschudde als een frisse wind in muscle car-land. De Challenger werd uitgevoerd met een motor die in de volksmond Elephant Motor heet: de 426 HEMI V8. Die 426 staat voor het aantal kubieke inches dat het motorblok meet, wat natuurlijk later ook door de Amerikanen vervangen werd door cc of kubieke centimeter. Het gaat in ieder geval om een zeven liter grote V8 in een legendarische muscle car.

Dodge Challenger 50 Anniversary

Omdat de Amerikanen nu overgestapt zijn naar modeljaar 2020 en het sowieso bijna nieuwjaar is, komt Dodge nu op de proppen met een speciale 50 jaar-editie van de Challenger. Je krijgt bij de speciale edities nieuwe velgen, een speciaal kleurtje en allerlei subtiele knipogen naar de oude Challenger in de vorm van plaatjes in het infotainment en badges met ‘Challenger 50’ erop in een mooi ouderwets schrift. Elke Dodge Challenger wordt genummerd als ‘x out of 70’, waarmee je zou denken dat het gaat om 70 edities van de Challenger en daarmee het ding retezeldzaam wordt.

Dodge Challenger 50 Anniversary

Dat is niet waar. Er worden van elke kleur 70 edities geleverd, maar het gaat om zeven unieke kleuren: Gold Rush, Frostbite, Hellraisin, Sinamon Stick, TorRed, F8 Green en Go Mango. Dan kom je uit op 490 units. Maar dan ben je er nog niet: er komen van elke kleur 70 GT RWD’s, 70 R/T Shakers, 70 R/T Scat Pack Shakers, en 70 R/T Scat Pack Shaker Widebody’s. In totaal 1.960 units. Heel toevallig, want de Challenger kwam ook uit in 1960! Oh, wacht. Ze hebben zich 10 units verrekend, zo te zien.

Desalniettemin ziet de Challenger er in de 50 jaar-specificatie – ondanks zijn leeftijd – nog goed uit. Heb je geen zin om je aan te sluiten bij het gepeupel en ben je in de markt voor een veel dikkere Chally: bij de Hellcat en Hellcat Redeye krijg je voor modeljaar 2020 ook een speciale 50 jaar-badge. De speciale edities van de ‘goedkopere’ Challengers worden geleverd als optiepakket, voor 4.995 euro. Bestel snel, want op is op.

Dodge Challenger 50 Anniversary20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gaaf, maar dat interieur bah. Amerikanen kunnen nog steeds wat leren.
@baklava: ik vind het wel oké
@theblazerunner: ja hoor, prima in te leven. Geil met die handbak. Enige wat voor mij niet zou hoeven is de happer op de motorkap.
@hotze: volgens mij is ’t een shaker
@drdre1: voor mij liever niet, te opzichtig ;-)
@baklava: mede door het “goedkope” interieur kunnen ze dit soort muscle cars aanbieden voor relatief lage prijzen in Amerika. Dat schijnt aardig te werken. Meer bang for your bucks. Een RS5 met een geweldig interieur en gelijkwaardige prestaties ( ik noem maar wat) is daardoor veel duurder. Het is maar wat je wil. Zo kan Nissan bijvoorbeeld ook een geweldig snelle en goede wagen leveren in de vorm van de GT-R. Ja het interieur is niet het mooiste of het beste in het segment maar laat veel duurdere wagens met een mooier interieur achter zich, en niet zo’n beetje ook niet. Maar ja dat is slechts een Nissan…
@emping: als ik de prijzen in de USA zie, en daar modellen vergelijk “met een mooi interieur” dan is het prijs verschil opeens niet heel erg groot.

@erwine60: nee maar de prestaties vaak wel.
@baklava: leren van wie? Mercedes ziet er uit als een hoerenhok, bmw idem. Dit ziet er prima uit!
Mooie speciale editie!

Helemaal af met dat mooie lettertype op de kont en coole kleuren. Één van de weinige geslaagde retro auto’s, de gedachten dwalen gelijk weer af naar de seventies.
Alleen voor deze auto zou ik al willen emigreren…..
@dutchdriftking: ok doei!
@ghost: als jij werk voor me regelt….
Ja, ik blijf dit toch wel een hele gave auto vinden.
De verhoudingen kloppen, lekker stoer. Prima reisauto. Leuk hebbeding
Perfecte auto voor een roadtrip. Veel groter dan een Camaro of Mustang en dus veel ruimer. Laat de R/T staan en ga voor een SRT8. In-the-end gewoon een Mercedes E van het type W210, dus mega comfortabel. Qua rijgevoel een beetje te vergelijken met een AMG van 2000.
@maarten123: was dat niet een Charger die op basis van een Mercedes E was?
@theblazerunner: allebei.
Deze mag weleens vernieuwd worden. Hoe lang gaat ie nou al niet mee?
@drdre1: care, blijft voor mij by far de mooiste van de drie retro-muscles
Geweldig ding blijft het, hoop dat ze ‘m nog lang zo bouwen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).