Doodrijder ná celstraf 9 keer betrapt zonder rijbewijs

Auteur: , 73 Reacties

Soms lees je berichten waar je misselijk van wordt. Dit is er helaas een…

Man wordt 9 keer gepakt zonder rijbewijs, ondanks verleden

We schrijven april 2011 als Ellen Askamp verongelukt na een avondje stappen. Het 17-jarige meisje wordt op weg naar huis geschept door A. E. uit Oosterhout. Hij reed 110 kilometer per uur (waar 70 is toegestaan) op het moment van de aanrijding, maar stopte niet. Later bleek dat de man straalbezopen achter het stuur was gekropen.

Hij kreeg hiervoor afgelopen zomer vier jaar celstraf en een rijverbod van zes jaar. Hoe krom het ook mag klinken: hij is al sinds 2013 een vrij man, omdat hij lang in voorarrest zat. Wat ons betreft komt daar alsnog verandering in, want de inmiddels 25-jarige man is sinds 2013 negen (ja, je leest het goed) keer betrapt op rijden zonder rijbewijs, waaronder vorige week woensdag.

Dat is op zichzelf al bizar, maar het kan allemaal nog veel erger, zo blijkt. De Oosterhouter reed namelijk in een onverzekerde auto, had negen gram hasj op zak én beledigde bij zijn arrestatie de agent in kwestie. Hij moet hiervoor op 29 april voor de rechter verschijnen, al zou het ons niet verbazen als hij ook nu met een fopstraf weg komt…73 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zulke lieden zijn door niemand af te stoppen, jammer maar helaas.
@toniominestrone: Jawel hoor , enkel de politieke wil ontbreekt helaas.
@bofkont: Hoe zie je dat voor je? Ze kruipen toch weer achter het stuur.
@toniominestrone: Ehh nou niet als je ze achter slot en grendel zet…
@toniominestrone: had hij had nog achter slot en grendel moeten zitten. Echter, mag je schijnbaar na 2 jaar uit de gevangenis daar waar je 4 jaar heb gekregen.
@toniominestrone: het Nederlandse rechtssysteem spoort ook van geen kant :-(
@toniominestrone: Door niemand te stoppen?

Voor wat hebben we verdomme de rechtsprekende en de wetgevende macht? Zodat die klootviolen lekker betaald krijgen van onze centen en het leeuwendeel van hun tijd uit hun neus lopen te eten?

Laat dat zachtaardige maar over aan maatschappelijk werkers. Ze moeten eens hun hand in hun broek doen en voelen dat daar een stel ballen hangt, belachelijke straffen uitdelen moeten ze.

De eerste keer kan de beste onder ons overkomen(dit klinkt zo belachelijk), maar over de tweede en derde keer moeten de rechters niet laconiek doen. Dit had voorkomen kunnen worden als er bij elke keer dat er zonder rijbewijs gereden werd een celstraf van een halfjaar opgelegd werd. Rijden zonder rijbewijs is nog steeds een misdrijf.
Nekschotje zou wel op zijn plaats zijn hier, wat een mongool.
@bofkont:
Een mooie prent van Gregorius Nekschot…?
@jrk68: Mag hij best een prent van maken ;)
Fopstraf. Stemmingmakerij. Misschien heeft ie wel een slechte jeugd gehad. En is het eigenlijk een hele lieve jongen.

Gek is dat he? Acht keer aangehouden worden. En dan nog steeds rond rijden. Als ik een één dag verlopen APK heb, krijg ik al een bekeuring. En hij stapt gewoon nog een keer in de auto voor nòg een aanhouding.
@stamp:
Juist, je reinste stemmingmakerij…, betaal jij die blauwpet die 24/7 voorkomt dat hij in de auto stapt….
Voor die APK krijg je keurig 3 maanden vooraf een herinnering, als het je dan nog niet lukt om je zaakjes op orde te hebben verdien je die prent….
@jrk68: hij is dus al NEGEN keer aangehouden zonder rijbewijs. Wat moet er gebeuren om die gast weer in de gevangenis te krijgen. Of mag hij van jou eerst mijn dochter wel doodrijden voordat we dit stuk tuig aanpakken?
@SDM:
Laten we wel een beetje realistisch blijven ja.
Dat hij wat mij betreft opgesloten mag worden is evident, helaas voorziet de wetgeving daar niet in….

Maar wel netjes je bonnetjes op tijd betalen, als je dat niet doet kunnen ze je gijzelen tot je een ons weegt….
@sdm: dus jij wilt een celstraf geven voor het rijden zonder rijbewijs? Ok.


@timmieeee: wel in dit geval ja.
@timmieeee: wel als je een verleden hebt als doodrijder en wel als je al 8 keer eerder bent gepakt voor het rijden met een rijontzegging. (dat is een misdrijf) laat staan als je gaat kijken hoe groot de pakkans is voor het rijden zonder rijbewijs. 8 jaar cel lijkt me een prima uitgangspunt, dit soort tuig heeft toch overal schijt aan dus wij ook aan hem.
@peewee05: oke als jij in zo’n rechtsstaat wilt wonen wens ik je veel plezier. Wat een onzin die je zegt…
@peewee05: overigens behoor je voor recidive van rijden zonder rijbewijs wel een celstraf te krijgen, dus ik weet niet hoe het bij deze meneer ks gegaan. Maar 8 jaar is onzin.
@timmieeee: eis 8 jaar, hij krijgt 5, moet ie 3,3 jaar zitten. Je moet wel als maatschappij, boetes, een cursus etc etc helpt niet tegen dit soort figuren. Dus ja ik wil graag leven in zo’n maatschappij waar ik mijn kinderen veilig kan laten rondlopen en criminelen zitten waar ze horen. Wat zou jouw oplossing dan zijn?
@stamp: Het is te absurd voor woorden. Hoe kan zo’n gevaar voor de maatschappij vrij rond lopen? Hoe kan het? Vreselijk voor de nabestaanden om dit te lezen. Maar het zal wel weer met een lief strafje worden afgedaan.
@stamp: “Gek is dat he? Acht keer aangehouden worden. En dan nog steeds rond rijden”.
De politie heeft hem inderdaad goed op de korrel. Want in de ruim 18 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, heb ik die slechts 2x hoeven tonen.
@mashell: Heb jij mazzel. Afgelopen jaar was het rustig, maar d’r zijn jaren bij geweest in de afgelopen 20 jaar dat ik mijn rijbewijs wel drie keer per maand mocht laten zien. Dat kwam dan ofwel door zo’n routine controle, met belastingdienst, rdw en weet ik veel wie nog meer, dan wel bij een grotere grens of alcoholcontrole, maar meestal gewoon doordat ik op ‘rare tijden’ op de weg zat: Doordeweeks tussen 00:00u en 03:00u wordt je om de gekste ‘redenen’ aan de kant gezet. Overdag komt het vrijwel nooit voor, maar ’s nachts hebben ze vaak weinig anders te doen dan controles uit te voeren. Prima overigens: Kans op een drankrijder is groot, of dat er iets anders niet aan de haak is (qua tijdstip zit er van alles qua gespuis op de weg).
Maar als ‘doorgewinterde’ crimineel rij je dus ’t beste gewoon in de spits zonder rijbewijs, verzekering en/of voorwaardelijke straf. Vrijwel geen kans op een controle.

Jouw punt snijd overigens ook geen hout: Jij wordt nooit aangehouden, maar deze meneer dus regelmatig. Wellicht dat de kit daar ook redenen voor heeft: jouw weggedrag is wellicht minder opvallend, of jouw vervoersmiddel is wat ‘subtieler’,.. je weet t niet. Bij daglicht ben ik in de afgelopen 20 jaar ook pas één keer aangehouden.
Mag hopen dat de rechter nu inziet dat het recidive bij deze meneer over vertegenwoordigd is.
Rijden als je rijbewijs is ingenomen is toch een misdrijf? Graag 9x de maximale straf per geconstateerde overtreding. Zorgwekkend, want als hij daar al schijt aan heeft, gaat ie rustig weer straalbezopen of knetterstoned rijden.
Als je hem niet opsluit, hoe houdt je die gast dan tegen?
@danmar: we zijn hier niet in de VS. Wij doen in Nederland niet aan per misdrijf een straf…
Kunnen we geen kamp inrichten voor dit soort mensen? Je zal maar familie van dat meisje zijn, en nu dit artikel lezen…..
@dutchdriftking:
Tja, dat dachten wij ook toen we na de begrafenis van het slachtoffer van ene Patrick Kluivert hoorde dat hij gepakt was omdat hij met een kolere gang door rood was gereden op de dam….
Notabene nog geen week nadat hij iemand met 110 in de bebouwde kom het leven uitgereden had….
Als ik Nederlander had geweest had ik niet voor Oranje durven zijn zolang dat op de bank zit.

Of is hij meer dan deze loser….
@dutchdriftking: De Duitsers hebben dit enige tijd geleden geprobeerd, maar het liep na verloop van tijd toch een beetje uit de hand.

On topic: Hier is TBS toch op z’n plaats…
@CBR600rr: De Nazi`s hebben het uiteraard totaal verkeerd toegepast. Maar het idee van kamp, of in dienst ofzo, kunnen sommige mensen goed van opknappen. Mensen die al jaren ongeldig WW trekken, en daarom de mensen die het echt nodig hebben treffen, zware verkeers overtreders (en nee, 50km/h te hard op een snelweg valt daar niet onder) veelplegers, doe maar een jaartje kamp. Op eigen kosten uiteraard.
*houd (ja taalnazi’s)
Hier word je inderdaad misselijk van.
Geef zo’n gast 100K boete en 9 jaar zitten als voorbeeld. Kan hij de rest van zijn leven nadenken over zijn gedrag
Nederland, ieder vrij land hoor je RECHTEN en PLICHTEN te hebben .
Met je plichten komt verantwoordelijkheid, jegens jezelf maar zeker jegens een ander.

Sommigen verspelen echter hun rechten.

En daar, daar heeft onze maatschappij geen passend antwoord op
Helaas.
Want ik kan me voorstellen dat de Vader van dat meisje verhaal gaat halen bij deze man.
Met een Kalashnikov

En dan is die Vader de dader

Maar wat een gruwel eraan is voorafgegaan.

Dit gedrocht heeft geen enkel benul van fatsoen en moraal in zijn donder zitten.

En iedere grote beschaving rekende rücksichtslos met dit soort verschijnselen af :
– Egyptenaren kreeg je een krokodillen party
– Grieken pleurden je gewoon van een rots af in zee
– Azteken sneden je hart eruit, zonder verdoving
– Romeinen kreeg je een optreden in het circus, met leeuwen

Maar het aller aller ergste is dat hij morgen je pad kan kruisen en jouw iets kan aandoen.

En ik ben en blijf van mening dat juist hier een taak voor de staat ligt.
@desjonnies: oke dus jij bent voor de doodstraf? Haha, ik ben benieuwd naar je argumenten voor de doodstraf.
@timmieeee: Bij onomstotelijk bewezen schuld:

1. Genoegdoening aan de nabestaanden
2. Ik wil niet eindeloos belastingcenten verspillen aan dit soort uitschot
3. Kans op recidive is oneindig groot (lees: de dader is “hardleers”)
4. De kans dat dit soort gajes ooit nog eens terugkomt in de maatschappij moet terug naar “absoluut nooit”
5. We hoeven dan geen mankracht van het justitieële apparaat in te zetten om dit soort gajes in de gaten te houden/aan te pakken/ weer op te pakken/……
6. Voorbeeld stellen voor “daders in spé”; Bezint eer ge begint.
7. ……….
@406_v6: ik ben normaal een groot tegenstander van de doodstraf, omdat ik geloof in de waarde van leven. Maar ik geef je hierin gelijk. Als iemand zó hardleers en dus potentieel (levens)gevaarlijk, dan moet er iets aan worden gedaan. Echter, celstraffen werken niet, werkstraffen zijn een lachertje net als geldboetes. Als dan zélfs TBS geen oplossing biedt, blijft er één optie over. En dat is dan helaas ook gelijk de meest permanente.
@406_v6: in de VS blijken doodstraffen duurder te zijn dan levenslang, je punt 2 gaat dus niet op. Ook je punt 1 snijdt geen hout: er is nooit voldoende genoegdoening voor de nabestaanden als maak je zo iemand 6x dood. Als we als maatschappij de doodstraf zouden voltrekken zijn we geen haar beter dan de dader.
@mashell: Dat dat duurder is in de VS, komt mede doordat ze daar ellenlang op de deathrow zitten; mede veroorzaakt door alle procudures die ze daar nog kunnen aangaan. Als de straf is uitgesproken; moet die ook binnen pak ‘m beet 4-6 weken voltrokken worden.
En géén gezeur over hoe, gewoon strop en valluik.

Genoegdoening zal t nooit volkomen zijn nee, ben ik helemaal met je eens. Maar de wetenschap dat de dader géén verdere slachtoffers meer kan maken is dan weer een schrale troost.
@desjonnies: Ik woon in Breda. Mijn dochter fiets ook iedere dag naar school. Toevallig werd ze gisteren aangereden door een of andere pummel die niet begreep dat als je van een parkeerplaats weg rijdt je dan over je schouder moet kijken. Gelukkig alleen een beetje pijn aan haar hand. Toen ik dit bericht las sloeg het mij koud om mijn hart. Ik weet niet waarom deze man gewoon blijft door rijden. Ik ben het volledig met je eens dat hier een taak voor de staat ligt. Dat had wat mij betreft al na de 4e of 5e keer wel volledig duidelijk moeten zijn. Mensen wordt verplicht tbs opgelegd. Onbegrijpelijk dat dit hier niet gebeurd.

Soms lees je iets waarbij je denkt: Voor 5 minuten zou ik wel even alle beschaving van me af willen schudden en een goed gesprek met deze man aan gaan.
@desjonnies: yep, en in de Arabische wereld kom je hier gratis mee weg.
Tenzij je homo bent of steelt; dan wordt je gewoon onthoofd.
Of als je er over blogt, dan krijg je 1000 zweepslagen (als je zover komt natuurlijk).
Dat wordt 25 uur in de stralende zon wegdromen terwijl hij op z’n schoffel leunt.
Ja, in dit Ontwikkelingsland kan dat … Met name als je kansloos en asociaal bent.
Totdat het 1x een hardwerkende, belasting betalende Jan modaal betreft met een eigen huis … Die krijgt de volle mep, wordt ontslagen vanwege een strafblad, geen WW uitkering maar meteen de bijstand, dag koophuis want die kan hij niet opbrengen, gezin op straat, gezin uit elkaar en de staat heeft vakkundig iemand zijn leven vernield.

In een geval zoals deze waarbij de staat deze meneer MOET vernielen laat zij het afweten want hij maakt deel uit van de 2 onschendbare, de absolute ONDERLAAG van de Bevolking of de absolute BOVENLAAG.

Welkom in Nederland mensen.
@turbobrick: je hebt helaas gelijk. Ik heb zoiets in mn omgeving zien gebeuren. Voor het leven gestraft voor een futiliteit.
@hetzwartesaabvandefamilie: voor de duidelijkheid, de futiliteit waar ik het over heb iets heel anders dan wat A.E uit Oosterhout geflikt heeft want dat is een absurde misdaad.
Deze gast mag dan geschift zijn, het rechtssysteem is nog geschifter. Hoe bestáát het in vredesnaam dat deze man zó vaak is aangehouden en gewoon weer zijn gang kon gaan. Met alle gevolgen van dien. Gewoon om pislink van te worden.
Hoe de neuk is dit mogelijk? Man man man van dit soort berichten over het Nederlandse rechtssysteem moet je soms toch enorm van facepalmen… Niet te geloven
Ik walg niet snel van iemand, maar deze kerel, ja, van hem walg ik. En niet zo’n beetje ook. Misschien is het een idee om hem voor de rest van zijn leven verplicht (onder toezicht?) met slachtoffers van zware ongelukken te laten werken. Dan zal hij het misschien, héél misschien, ooit snappen.
@ej20g: Goed plan. Misschien is het ook een goed idee om officiers van Justitie en rechters vóór ze aan de slag mogen een paar jaar stage te laten lopen op de intensive care, het mortuarium en bij Slachtofferhulp. Zodat ze een wat beter beeld kunnen vormen bij de dossiers die ze later in hun functie onder ogen krijgen
Wat doet onze minister van justitie toch goed werk met zijn spionagepraktijken op onschuldige burger… Want dan pakken we dat tuig wel! Haha als ze de belasting ontduiken of zo. Maar nu is er geen minister Opstelten te zien natuurlijk en Geesje Teeven is ook te druk met mensen wegpesten die in eigen land voor vrijheid van meningsuiting vluchten met de brandmerken op hun lijf….

Hallo, hallo is daar iemand? Waar blijven de politici? De stoere politie mensen die meer wapens willen tegen terroristen? De moraal ridders die je voor alles en nog wat aan de schandpaal nagelen… Oorverdovend is de stilte… Vooral voor de ouders van een meisje dat niet ouder mocht worden dan 17 dankzij dut uitschot.
@w0o0dy: ik ben sinds 2010 een keer op rijbewijs gecontroleerd. Deze knakker 9x sinds 2013. Er is extra controle, dat kan niet anders. Maar wat wil je er tegen doen, wat ook wettelijk kan? Er zijn vrij weinig meer dingen die de overheid kan doen….
@timmieeee: twee weken celstraf per overtreding en maximaal 3 maanden bij recidive… Lijkt me we op z’n plek.
Opsluiten en de sleutel weggooien!!!
-Edit: houd het een beetje netjes aub-
@smartlappie:
Wishfull thinking….
Die Opstelten is zo dement als een deur….
Jij hebt hopelijk wel door dat “harderstraffen” gewoon een bestandje is wat ze afspelen als die spreekpop zijn mond open doet….
@jrk68: bij deze z’n soundboard vol met typische oneliners: http://www.watzegtivo.nl/
deze man in zijn auto opsluiten en in zee gooien.
Opstelten hoef je niet veel van te verwachten, behalve euh, nou, euh…. Dit soort zaken geeft duidelijk aan hoe scheef hier alles eigenlijk is. T is maar goed dat het mijn dochter niet was want de “beste” meneer had geen ledematen meer gehad om iets te besturen.
@jrk68 T zou het waard zijn… Heeft weinig met stoer te maken, je lult wel anders als t jouw kind is…
@850t5r: ik denk dat in dat geval een fles genever en een auto best van pas zouden komen….
Er zou toch eens zoiets als het Californische ‘three strikes, you’re out!’ geïntroduceerd kunnen worden? Dan kan je twee keer wegkomen met een normale strafmaat, maar de derde keer kan je ook voor een licht vergrijp zo 50 jaar achter de tralies verdwijnen.
Triets dit! Is gebeurt naast de middelbare school in Ohout, ongeluk heeft flinke impact gehad op school.
Hoe lang moet het nog duren voor ze eindelijk door hebben dat dit rechtssysteem een grap is?
Doodstraf
Krijgt ie vast een kleine boete en misschien een voorwaardelijke straf of zoiets. Meteen tien jaar de bak in zou beter zijn.
Gewoon benen afhakken. Kan nie rijden nie
Doe maar de Isis methode, handen afhakken!
Helaas moet hij nu voor de rechter staan voor een veel minder zwaar vergrijp dan het doodrijden van iemand. Echter hij respecteert zijn straf die hij daarvoor heeft gekregen (rijverbod) niet.

Ik ben bang dat de rechter misschien de middelen niet heeft die nodig zijn om hem echt een fatsoenlijke straf te geven hiervoor ivm lage maximumstraffen/boetes hiervoor :(

Hopelijk was er in het originele vonnis iets ingebouwd over extra celstraf als het rijverbod wordt geschonden. Da’s misschien sowieso iets dat in dit soort vonnissen mag worden opgenomen…
“Dat is op zichzelf al bizar, maar het kan allemaal nog veel erger, zo blijkt. De Oosterhouter reed namelijk in een onverzekerde auto, had negen gram hasj op zak én beledigde bij zijn arrestatie de agent in kwestie.”

Wat is er mis met drugs en het beledigen van een agent? Nu heb ik het persoonlijk niet op druggebruikende types met weinig manieren, maar da’s een persoonlijke voorkeur, dat zou in het recht niet mogen meespelen.
Het is een opeenstapeling van problemen ontstaan doordat iemand zielig is.
Als je geen of een minamaal inkomen hebt, dan krijg je te maken met inbeslagname voet. Heel logisch, want je kinderen moeten te eten natuurlijk.
Probleem is dat er onverlaten zijn die gedragen zich keer op keer niet, en geld hebben ze niet dus straffen werkt niet. Als er al gevangenisstraf gegeven wordt, dan wordt bij ‘goed gedrag’ deels kwijtgeescholden. Hadden ze dat goed gedrag maar wat eerder gedaan.
Ik zeg, doodrijden met drank op = MOORD.
Ik zeg, doodrijden met absurd snelheden = MOORD.
Ik zeg, ongeval veroorzaken met drank op: POGING tot MOORD.
Goed gedrag moet je altijd doen, niet als je al in de bak zit. Dus 4 jaar cel is 3×365 + 1 x 366 dagen cel, en geen minuut minder.
Naakt op het spoor binden deze poep vlek, ik weet eigenlijk niet precies waarom naakt……
Damn.. laatste keer dat ik ben aangehouden was volgens mij nog in een tijdperk waarin er nog geen hybrides bestonden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).