Drie van deze ‘Bestias’ werden zomaar cadeau gedaan

Auteur: , 14 Reacties

Vriendelijke jongen is die Donald toch.

CSI Nemesis

Costa Rica is blijkbaar aardig geweest tegen Trump, want ze krijgen drie bepantserde wagens van de VS cadeau. De Costa Ricanen noemen de auto’s toepasselijk ‘Bestias’, wat beesten betekent. De drie kogelvrije auto’s worden door de politie ingezet om georganiseerde misdaad te bestrijden.

De drie dikke units zijn gemaakt door CSI Armoring, een bedrijf dat zich specialiseert in dit soort politievoertuigen. Dit model heet de Nemesis, maar is door de Costa Ricaanse overheid omgedoopt tot “El Justiciero” oftewel “De Waakzame”. De donatie van de drie beesten heeft een waarde van 625 duizend dollar. Dat is slechts een klein onderdeel van de 30 miljoen dollar die de VS afgelopen jaar investeerde in de veiligheid en justitie van Costa Rica.

De drie 'bestias'

De Nemesis weegt 8,4 ton en laat je zonder stress tegen kogels van 50. kaliber en granaten aanrijden.

Waarvoor de politie van Costa Rica zulk zwaar geschut nodig heeft is mij een raadsel. Evenals de twee militaire schepen die later dit jaar als cadeau van de VS overkomen. Zo blijkt Trump een beetje de Oprah van militair spul. You get a tank, and you get a tank!

NB: Niet alleen Costa Rica heeft blijkbaar dit soort beesten nodig, in Nederland hebben we vergelijkbaar materiaal. Trumps grote vrind Putin kiest liever wat moderner spul.14 reacties

Verkeerd vertaald. Moet volgens google de rechtvaardige zijn. Waakzaam is iets van vigilante.
Insurgent voor nop!
Ze weten wel wat ze weg geven zeg. Ik heb in New York spul zien rijden met ladders waar de brandweer nog jaloers op zou zijn.Alleen maar om in een hoger gelegen pand een veilige instap te kunnen doen.
Maar moet Costa Rica ergens op voorbereid zijn? Wat weet oom Donald dat wij niet weten?
Het blijft moeilijk:

“Quote” De drie kogelvrije auto’s ………..”einde quote”.

Het is natuurlijk kogelwerend!
@erik2907:
Ik verwacht dat ze ook kogelvrij zijn, eigenlijk.
@stationcar: feitelijk zijn ze ook weer niet KOGELvrij, er zullen ongetwijfeld ergens KOGELlagers in zitten, maar die zien er weer anders uit :-))
Ik denk dat de politie van Costa Rica op wat meer voorbereid moet zijn omdat het land geen leger heeft. In geval van zeer grote verstoringen van de orde kan Nederland eventueel het leger inzetten, Costa Rica niet. Dus daarom zwaarder materiaal, denk ik.
@sabrerator: toch apart dat ze zonder leger toch militaire schepen krijgen, of valt dat wel mee?
Ok, dus nu zijn de bananen nog sneller in Europa dankzij deze apparaten????
Costa Rica heeft in het verleden als uitvalsbasis gediend om Nicaragua aan te vallen. Economie draait voor een groot deel op US dollars, mensen spreken er goed engels, een heel populaire vakantiebestemming voor amerikanen en velen hebben er een buitenverblijf. Ze hebben geen leger en USA staat in voor hun ‘veiligheid’. Ze zijn dus al langer ‘peas and carrots’
@w0ut: of Trump heeft gewoon weer eens Costa Rica met Puerto Rico verward.
ash via Android app
En het is .50 kaliber, niet 50. kaliber.. Shit wat een taalnazi niveau hier..
Allemaal fout hierboven… Costa Rica heeft steeds meer last van drugsbendes die coke van Colombia naar de VS brengen. In een paar jaar is het aantal moorden verdrievoudigd, en zijn er geknutselde onderzeeërs vol met drugs gevonden etc… Dus de VS doet als vanouds mee met de ‘war on drugs’ (vandaar de schepen voor de kustwacht). Dat dit alleen maar meer geweld gaat brengen (zie mexico) zal ze een zorg zijn. Hoera voor geld uitgegeven voor repressie in een buurland ipv preventie in je eigen achtertuin…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).