Dronken man rijdt Audi Q7 total loss in Rotterdam

Auteur: , 62 Reacties

Pole position?

Recent schreven we over een fraaie anekdote waarin Ayrton Senna na een crash beweerde dat het kwam omdat de muur bewoog. De destijds piepjonge Braziliaan werd na het voorval niet echt serieus genomen, maar de man bleef aandringen en na metingen bleek dat de muur inderdaad een millimeter of wat was verschoven. Of dat in Rotterdam ook aan de hand was weten we helaas niet. Wel was de bestuurder volgens de politie onder invloed en reed hij daarom zijn Q7 e-tron total loss tegen een paal. Metingen hebben aangetoond dat de paal niet bewoog, al denkt de bestuurder daar wellicht anders over.

Het voorval gebeurde vannacht op het Wilhelminaplein in Rotterdam. Na de crash wilde de bestuurder het hazenpad kiezen, maar daar stak de popo een stokje voor. Laatstgenoemde kwam er al snel achter dat de man onder invloed was en hij mocht zich met een setje handboeien om de polsen naar het ziekenhuis laten vervoeren. De bewuste paal overleefde de klap niet zonder kleerscheuren, maar maakt het naar omstandigheden goed. De Audi is door de politie weggesleept.

Nog even over de auto. De Q7 e-tron is een van de weinige hybrides die elektrotechniek met een dieselmotor combineert. Quattro is standaard (daar lag het dus niet aan) en de aandrijflijn heeft een totale output van 373 pk. 0-100 km/u duurt zes tellen en de topsnelheid bedraagt 225 km/u. Kost dat? Vanaf 85.000 euro mag je er eentje meenemen, maar de rijtest is gelukkig gratis.

De brokkenpiloot heeft trouwens mazzel. Er staan naar verluidt nog genoeg Q7 e-trons bij dealers in Nederland, bovendien mét 15% bijtelling! Kan ‘ie zich dus mooi een nieuwe set wielen aanschaffen.

Foto’s via MediaTV62 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Gelukkig een eenzijdig ongeluk.

Indien waar; Hopelijk komt de Darwin theorie in een later stadium nog een keer langs om het definitief af te maken.

Dit soort mensen….
Heel hard aanpakken dat soort tuig die in deze tijd nog steeds dronken achter het stuur gaan zitten !! Rijbewijs afpakken is een pré !
Gelukkig keert de verzekering niets uit als er alcohol in t spel zit, en een Q7 minder :)
@moewat:

Er zijn veeeeel meer nuchtere mensen die hun auto total loss rijden ..
@lincoln: goed punt! :-)
@lincoln: Jij snapt toch ook wel dat dat komt doordat er ook veel meer nuchtere mensen achter het stuur zitten dan dronken mensen. Maar misschien helpt een voorbeeld om jouw grijze massa wat te helpen, stel de helft van alle automobilisten in Nederland kruipt dronken achter het stuur en de andere helft nuchter, wie zullen er het vaakst een ongeluk krijgen?
@moewat: de meeste verzekeraars keren wel gewoon uit als er alcohol in het spel is
@melkkoe: wel aan een eventuele tegenpartij maar zeker niet voor eigen geleden schade.
@rhellema: wist ik niet. Voortaan toch maar een paar drankjes minder dan
@melkkoe: alsof dat de enige reden is dat je niet moet drinken wanneer je nog een auto moet besturen.
@melkkoe: aan de tegenpartij wordt vrijwel altijd wel uitgekeerd. Die partij is immers ook slachtoffer en geholpen met een snelle afwikkeling. Echter, als jij zo’n kutaap bent die zonder rijbewijs of beschonken gaat rijden komen ze de kosten wel even bij je terughalen de komende jaren. En succes met nog een verzekering vinden die je aanneemt.
@timberleek: En terecht ook.

Mag hopen dat meneer zijn auto lekker zelf mag betalen tot de laatste cent, de schade aan de omgeving volledig mag dokken en zeer lang zonder rijbewijs zit.
@timberleek: de verzekeraar zal alle aan de omgeving toegebrachte schade vergoeden maar daarna verhalen op verzekerde. Zoiets kan jaren duren door bijvoorbeeld beslaglegging op salaris.
@sleepyj: grof is als deze meneer/mevrouw de volgende keer weer achter het stuur kruipt en iemand anders meeneemt in z’n stupiditeit.
Dronken man .. verwarde man .. stuurmanoeuvre ..

Politiewoordvoerdertjes brallen maar wat ..
@lincoln: net als lincolntjes
@lincoln: wat moeten ze dan?
@sleepyj: klopt. Ik zal hem wat temperen. Hopelijk pakken ze z’n rijbewijs af en krijgt hij een levenslange rij-zegging en mag hij een sociale taakstraf uitvoeren. Aju
@sleepyj ik snap jouw punt wel, maar zo’n man heeft in principe ook schijt aan jouw of mijn leven. Anders kom je niet op het doldwaze idee om met je zatte kop achter het stuur te kruipen en vervolgens met zo’n snelheid een ongeluk te maken (gezien de schade sowieso onverantwoord vooral met deze weersomstandigheden). Deze keer raakt hij een paal maar dit had makkelijk veel erger kunnen zijn, zoals hierboven al wordt gesuggereerd.

Die zal behoorlijk in de problemen zitten (en terecht), inclusief een enorme kater!
Dure grap, de verzekeraar lacht je keihard uit.
Over ongelukkig gesproken, iemand toevallig gisteren een ongeluk zien Utrecht ring noord (Overvecht) waar een Duitse (regio BS) recente witte Quattroporte tegen een boom was geknalt? Er was ook een CLS 63 AMG bij betrokken.
Flinke klapper is dat geweest..
@pinut187: hij zocht een laadpaal…
Hopelijk keert de verzekering niets uit en wil geen enkele maatschappij hem in het vervolg nog hebben. Moet je maar niet bezopen achter het stuur gaan zitten!
@nielsson:

Krijgt hij dan ook alle betaalde verzekeringspremies terug ??
@lincoln: je moet de verzekerde niet te veel verwennen.
@lincoln: waarom? Op het moment van het ongeluk heeft de bestuurder de verkeersregels overtreden door met een flinke slok op achter het stuur gaan te zitten. Ik hoop niet dat heel verzekerd Nederland hier voor mag gaan betalen.
@nielsson:
Weet je Nielsson, da’s vrij vaak de oorzaak van een ongeluk : de regels overtreden.
@lincoln: wat een bezopen reacties lees ik toch van je! Snap je het wel?
@lincoln: Ehh nee? In ruil voor die premies heeft hij gewoon een geldige verzekering gekregen. Als hij buiten de voorwaarden van zijn verzekeringscontract om een ongeluk bouwt heeft die verzekering er niks mee te maken. Als je een brandverzekering voor je huis afsluit kan je daar ook niet aankloppen als je huis overstroomt.
@felixf:

Is er ook een manier om je auto verzekeringstechnisch legaal aan bonken te rijden ??
@lincoln: Ja hoor, gebeurt vaak genoeg deze besneeuwde dagen. Zolang er geen opzet of grove nalatigheid in het spel is keert de verzekering gewoon uit.
@lincoln: zodra het binnen de polisvoorwaarden valt is het legaal.
@nielsson: begrijp me niet verkeerd, alcohol in het verkeers is natuurlijk een no-go waar keihard tegen dient worden opgetreden, maar:

Jij veroorzaakt ene ongeluk terwijl je 51 rijdt waar je 50 mag, of je kijkt snel even op je telefoon en je crasht.

Moeten we je nu ook alle schade zelf laten betalen en levenslang overal weren?

Heb zelf eigenlijk ook geen duidelijke mening, maar het is altijd wel makkelijk roepen..
@kareljansen: als je in NL iets zegt over “minder of meer” ben je al de Sjaak dus deze man kan z’n Audi beter als oud ijzer verkopen.
Dronken achter het stuur? Geen compassie mee.
Gaan drinken en gaan rijden en dan ook nog terwijl het sneeuwt, dan heb je alle rode vlaggen totaal gemist.
@ghost: en ze hebben nog stemrecht ook.
@awesome:

Idd .. Mensen zonder winterbanden zouden ook niet mogen stemmen ..
Het gaat wel vaker niet goed als je dank bijtelling plotsklaps een Q7/XC90/ModelS/Cayenne kunt leasen ipv je vertrouwde good’ol Passat 1.6 TSI… accountmanagertjes die zich CEO gaan voelen… kan nooit goed gaan.
@goed_koopman: dit weerspiegelt weer heel goed hoe Nederlanders denken. “Wat denken zij wel niet, zulke bakken rijden. Ik dacht dat hij z’n baan kwijt is”
@991gts: Verkeerde aanname jongen, ben geen Nederlander. Wel een nuchtere man die een ‘hochstapler’ er zo uitpikt.
@goed_koopman: Jeetje, gaat het? Frustratie ?

Wat iemand least moet diegene toch zelf weten. Als het boven zijn functie is en hij privé geld moet neerleggen is dat zijn/haar keuze.
@olivier420: I’m afraid you missed the point. Megalomane leasetrekker + drank + overschatting = gewoon een sneue wannabe pipo.
@goed_koopman: nee, ik vind dat je te kort door de bocht gaat.

Wat iemand least moet die zelf weten en heeft niks te maken, das één.Twee: om nou bij een gecrashte Q7 de conclusie te trekken dat het een over het paard getilde leasert is met teveel drank op en dat alle mensen die zo’n ding leasen zo zijn is nogal voorbarig.

Brengt me bij het punt of er iets van frustratie is.
Echte bijtellingsknaller
Die reed geen 50..
@ruudbmw: op de brug rijdt niemand 50. Wss stoplicht op groen, te hard door de bocht linksaf.tja dan krijg je dit
Alcohol in het verkeer, helaas gebeurt het nog al te vaak. Dit kost de samenleving weer onnodig geld. Ik hoop dat de bestuurder zijn les geleerd heeft… wel een dure…
Zal zijn werkgever leuk vinden dat meneer de lease Q7 plat rijd met zijn zatte kop…
@e36m3gt: misschien heeft hij helemaal geen werkgever.
Ik hoop dat de verzekering niet uitkeert en hij zijn rijbewijs een paar jaar kwijt is…
Wat een aso!
Waarschijnlijk was hij met z’n zeecontainer onderweg naar de haven in Rotterdam…
Laadpaal?
Bentayga verlegen?
Zonde van die paal
Politie Rotterdam Delfshaven schrijft op Facebook over deze meneer:
Op 10 februari 2017 hielden wij een beschonken bestuurder aan nadat hij ging rijden tijdens een rijverbod. Dit was zijn tiende keer dat hij hiervoor aangehouden werd, onbegrijpelijk maar waar.
Blijkbaar was de bestuurder een echte volhouder. En geloof het of niet, twee dagen later was het weer raak. Dezelfde bestuurder, dezelfde auto alleen dan in Rotterdam-Zuid.
https://www.facebook.com/PolitieDelfshaven/photos/a.430138060494313.1073741828.286190671555720/718924611615655
1) hoe komt zo’n type aan zo’n auto?
2) 10 jaar de gevangenis is met water en brood
Ik citeer: de brokkenpiloot heeft mazzel want er staan nog genoeg Q7 e-tron

Autoblog, ik zou zeggen:

– edit: nutteloze bijdrage
10x gepakt met alcohol op en al een rijverbod…. deze hardleerse hufter moet het kennelijk eerst voelen. Hopelijk flink wat (financiële) pijn en alsnog een leermoment…
“Metingen hebben aangetoond dat de paal niet bewoog, al denkt de bestuurder daar wellicht anders over.”

xD mooi. Ik reed toevallig daar langs na een goed feestje in de cruise terminal te hebben gehad, mogelijk kwam de bestuurder ook van dat feestje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).