Dude rijdt met zijn Volkswagen 10.000 kilometer naar Europa

Auteur: , 31 Reacties

En dat om een gaaf VAG-feestje bij te wonen.

Dude rijdt met zijn Volkswagen 10.000 kilometer naar Europa

Soms besef je niet hoe goed we het hebben in Europa. En dan heb ik niet over zaken als zorg, onderwijs of andere shit waar we het hier niet over gaan hebben, maar op autogebied! De Nürburgring en Hockenheim op een paar uurtjes rijden, het prachtige Spa-Franchorchamps is niet ver van ons vandaan en om nog maar te zwijgen over de Europese auto-events die georganiseerd worden. Van een 24u van Le Mans tot 100% Tuning in Ahoy. Oké, dat laatste is een grapje, maar je begrijpt mijn punt.

Om echt te beseffen hoe goed we het hebben moeten we eens kijken naar niet-Europeanen die jaloers zijn op dit soort evenementen. Sommige petrolheads laten het er niet bij zitten en vliegen naar ons continent om één of meerdere auto gerelateerde evenementen bij te wonen. Er is één petrolhead die het wel heel serieus neemt en zijn naam is Jefferey Li. Deze meneer is afkomstig uit China.

Li heeft besloten om naar Wörtherseetreffen te komen. Het event begint over 12 dagen. Deze meneer pakt echter niet het vliegtuig naar Oostenrijk, maar is in de auto gestapt. Geheel in stijl met het evenement is dat een Volkswagen Passat Variant van de B2-generatie.

Niet de meest luxe auto om 10.000 kilometer te rijden, maar Li doet het gewoon. Hij vertrok vanuit Guangzhou, een miljoenenstad in Zuid-China. De havenstad ligt in de buurt van Shenzen en Hong Kong. Via Mongolië, Rusland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië naar eindbestemming Oostenrijk.

Een groot deel van de reis zal door Rusland plaatsvinden, waar Li op dit moment ook is. Via Instagram deelt de Passat-rijder zijn avontuur met de rest van de wereld. Zijn reis is niet onopgemerkt gebleven. Meerdere kranten hebben inmiddels over zijn verhaal geschreven en vandaag de dag telt zijn Instagram-profiel meer dan 18.000 volgers. Check enkele beelden van zijn trip hieronder.31 reacties

Wat ik mij dan afvraag rijd die dat eind ook weer terug of gaat die op een treintje/boot terug?
@jpoers: hij verkoopt z’n auto hier inclusief verhaal. Het hoogste bod staat nu 163.433 euro.
@snorrie: daar kan je haast niet tegenop werken
@snorrie: werkelijk waar? Wotzevok
@snorrie: dat zit wel snor
Prachtig toch!
Vet!
Mooie rit! Chinese kentekens zien we hier niet vaak.

Ik heb een deel van die route gedaan, en zoals hij rijdt profiteert hij wel van de vernieuwde asfalt wegen. Mongolië / China, nieuwe handelsroute etc.
@fanboy: ik heb ook een deel van die route gedaan, stukje A12 Utrecht naar Arnhem! Goed asfalt 👍🏻😁
Ik ben al een aantal keer naar het Worthersee treffen geweest en moet zeggen dat dit ook echt fantastisch is, het gehele gebied daar is bezaaid met verbouwde (voornamelijk) VAG, maar ook ander Duits spul en hier en daar soms zelfs een dikke jap. En sowieso genoeg dik spul voor de grijze muizen op AB om op te haten.
Maar snap wel dat de beste man dit een keer met zijn eigen auto mee wilt maken.
@smex: Jaaaren geleden eens geweest, toen al een redelijk hoog tokkie gehalte. Wel een hele mooie plek overigens !
Hoop voor ‘m, dat-ie aillide heeft . . .
@amghans: anders zal ie vast last van z’n lug hebben
Netjes hoor, en als de stoelen goed zitten valt zo’n rit best wel mee. Heb een paar jaar terug met een Volvo 240 Estate in 4 dagen een retourtje Rome gedaan om wat spullen van mijn zwager mee terug te kunnen nemen omdat hij weer in Nederland ging wonen. Op de hoge brandstof rekening na was dat een prima ritje👌🏼, zou het zo nog eens doen.
@kennone: dan heb je zeker hard gereden haha… op en neer naar Berlijn en wintersport reed ik met een 240 sowieso niet onzuiniger dan 1:12.
@volvo480gtt: die 1 op 12 heb ik denk ik niet gehaald, Wat is jou snelheid op de snelweg? Wij hadden wel flink door gereden, hele stukken zelfs 160kmh, (met een auto die ruim 5 ton gelopen had🙈) heen en weer en een beetje door de stad in Romen rijden was goed voor (geen grap) 10 tankbeurten
Ik zag het al voorbij komen vandaag. Enorm gaaf. Is het niet wat voor @Casperh om een reportage te maken bij GTI-treffen?
Wat een held he? Ik ga zelf ook volgende week die kant op, hoop hem dan te spotten.
@sanderz28: Essen en Worthersee doet AB helaas nooit, slechts een paar artikelen. Ik wil wel gaan namens AB, als ze een leuke auto regelen
@kenner: Jij mag verslaggever naar het VAG feestje aan de Wörthersee maar dan wel met een Opel Astra!
Coole roadtrip
Jethro Bronnen is met een Alfa Giulia sprint GT an Dargle Zuid Africa naar Dargle Ierland gereden.
https://www.youtube.com/watch?v=Jj5jQC0MEz4
Ze zeggen wel eens dat een Golf 2 de beste VW is die de Wolfsburgers ooit hebben gebouwd, maar zo’n Passat B2 is toch ook behoorlijk bullit proof.

Niet voor niks dat die Chinezen juist deze auto als een van de eerste VW’s in licentie zijn gaan produceren – en dat nog jaren lang hebben voortgezet.
@RRRobert: helemaal met je eens over die Golf. Afgelopen zomer was ik op de Balkan. Op elke straathoek een Golf 2.
@redactie nice, de instagram inline API werkt nu prima op de ios-app!! Geen rare vervormde teksten meer of foto’s die niet laden 😊
Hoe noemen Chinezen Peter Pan?
@ghost: Wil Li Wok ?
@ghost: 彼得潘
Ik moet er gelukkig maar een 1100 doen 😂
@rubenpriest is eigenlijk geen Passat maar een Santana.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).