GP Zandvoort jaagt Nederlanders weg in Spa

Auteur: , 28 Reacties

Eindelijk een echte 'thuisbasis'.

MV33

Na vele speculaties, wikken en wegen, gezeik en dergelijken is hij daar dan toch: de GP van Nederland. In Zandvoort vindt vanaf 2020 de eerste Nederlandse Grand Prix in jaren, dan niet decennia plaats. Zodat Max Verstappen eindelijk zijn fans trots kan laten zijn in zijn eigen land. De voormalige ‘thuisbasis’ was Spa Francorchamps in België, wat dichter bij Max zijn geboorteplaats is en bovendien is Max een geboren Vlaming. Nu is het move over, Spa, want het zal Zandvoort zijn waar Max’ trots het belangrijkst is.

Volgens de verwachtingen zal dat de spreekwoordelijke tol eisen op Spa. De ‘successupporters’ van MV33 zullen eerder uitwijken naar Zandvoort dan Spa als de Nederlandse GP op de kalender komt, zo zegt eventcoördinator van Spa Stijn de Boever tegen BNR: De Nationale Autoshow. Logischerwijs zijn Nederlanders blij met de GP, waardoor het aantal Nederlandse toeschouwers in Spa naar verwachting afneemt met 30 à 40 procent.

De Boever lijkt verder begripvol, maar als vertegenwoordiger van Spa is een afname van animo natuurlijk niet ideaal. Bijna de helft van de toeschouwers van de GP in Spa vorig jaar was Nederlander, dus dat is een vrij forse doelgroep die potentieel verdwijnt. Daarom zit De Boever te kijken naar een mogelijkheid om Zandvoort en Spa te combineren. Korting geven als je kaarten voor beide GP’s koopt, bijvoorbeeld. Mag ook wel, toegangskaartjes om de GP in Spa bij te wonen zijn schreeuwend duur.

In mei 2020 kunnen we genieten van de Nederlandse GP. De volledige informatie zal zo snel mogelijk onthuld worden.28 reacties

Ik denk dat het allemaal wel redelijk mee valt. De Nederlanders hebben in principe nu 2x de kans om het F1 circus van dichtbij te zien en hun favoriete coureurs voor bij te zien komen.

Ook Spa zal volgend jaar gewoon stampvol zitten.
Tja ik las dat kaartjes hoofdtribune op Zandvoort richting de 500 euro gaan. Spa is dan zo gek nog niet….
@dutchdriftking: ach die 1000 zitplaatsen, laat ze toch
@dutchdriftking: gold 1 (overdekt bij start/finish) kostte in 2012 al € 500 voor de zondag, niks bijzonders dus.
@mrcabdrivert: op Spa dan hé.
@mrcabdrivert: op andere circuits ook. Zelf ben ik naast spa ook naar Silverstone en Yas Marina geweest. Allebei Gold voor rond de 500
@ewoudhoed: Is toch prima voor gold? Je kan ook voor€125 3 daagse kaartjes kopen bij Spa, dus het hoeft niet duur te zijn…
Spa komt ook wel vol. Belgen zien wel vaker donkere wolken. Geen idee waarom maar bij mij op het werk zijn het ook vaak doemdenkers.
Zandvoort in die sfeer wil ik wel een keer meemaken. Het moouste circuit blijft natuurlijk Spa
Gewoon lekker op de bank. Goedkoper kan je het niet krijgen. Heerlijk vind ik het. Dat hele gebeuren laat ik wel voor wat het is.
@viezefreddyw: ik zat vorig jaar in Oostenrijk in het veld en hoe vet dat ook was om een keer echt mee te maken, je had geen idee wat er op de baan gebeurde. Dan is thuis toch een stuk duidelijker
@viezefreddyw: hebben we gedaan Spa, waren we daar, was er niks😂🙈
Ik ben al 30 jaar fan van de sport, maar niet van evenementen met enorme ladingen mensen… dus mij zul je er niet zien.. , maar de echte fans en ook veel van de ‘succes-fans’ die wel van zulke dingen houden zullen de eerst komende tijd echt nog wel naar Spa, maar ook andere GP’s gaan.
Niet allemaal.. maar meer dan genoeg.

Dat stopt pas als Verstappen op de één of andere manier niet meer interessant is.
@dracae: over 15 jaar?
@rolov: Of morgen al…. maar over 15 jaar is meer in lijn van de verwachtingen en een stuk leuker.
Het kan natuurlijk ook best dat er ondertussen een nieuwe Nederlandse ster is, maar persoonlijk denk ik dat talenten als Verstappen redelijk zeldzaam zijn.

Ik blijf ondertussen gewoon kijken…
Om langs de baan te zitten kun je beter naar Zandvoort gaan. Zandvoort is 4,3 km lang, Spa 7 km. Dus op Zandvoort komt het veld veel vaker langs.
@bernoulli: in de duinen voor tarzan.
@bernoulli: Kwaliteit vs kwantiteit
@gandini: kwaliteit heb je sowieso niet langs de baan, weet ik uit ervaring. Mooie belevenis, maar van de race krijg je amper wat mee.
Denk toch dat de race op spa interessanter is
Prima! Want juist die MaxMania hield mij weg van Spa, waar ik normaal al jaren vaste klant ben.
@veloce: Mijn gedachte.
Wanneer alle gelegenheidsfans naar Zandvoort gaan is er des te meer reden om Spa mee te pakken.
Ik zie het nog gebeuren dat over een paar jaar Spa en Zandvoort zich om het jaar gaan afwisselen.
Dat de kaartjes in Spa heel duur zijn klopt, maar als de auteur denkt dat die in Nederlands een pak goedkoper gaan zijn dan snapt die er niets van.
Zoiets kan het niveau enkel maar ten goed komen…in Spa.
90% van de Nederlanders is eerder in Spa dan ze via het karrespoor in Zandvoort zijn. Ik zie gewoon een wee scunner…
1 voordeel heeft Zandvoort alvast t.o.v. Spa… géén riool lucht overal!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).