€18.000 om deze stoffige C-klasse terug te krijgen

Auteur: , 28 Reacties

Hoe veel kost drie jaar parkeren in een parkeergarage in Birmingham? Zo goed als 18.000 euries.

Mercedes C-klasse parkeergarage

Parkeergarage Broadway Plaza in Birmingham zit inmiddels al drie jaar met deze stoffige C-klasse in z’n maag. De zwarte Duitser staat er al zo lang dat je van de opgebouwde parkeerkosten wel een aardig vervangend karretje zou kunnen aanschaffen. Want voor sommige auto’s doe je alles om ze terug te krijgen, maar voor het terugkrijgen van een stoffige C-klasse legt waarschijnlijk niemand 18 ruggen neer.

Het management van de garage heeft de lokale overheid inmiddels gevraagd om de auto weg te slepen. De werknemers en bezoekers van de garage worden al drie jaar geconfronteerd met de auto en staan voor een raadsel. In de tussentijd is gebleken dat de auto onafgesloten geparkeerd staat. Uit het in de wagen gevonden onderhoudsboekje is wel een naam opgedoken, maar ook deze vermeende eigenaar heeft niks van zich laten horen. Een check door de politie leverde ook geen spannend nieuws op. De wagen zou niet gestolen zijn of gebruikt bij criminele activiteiten.

Volgens een woordvoerder van de garage kunnen ze de auto niet zelf wegslepen omdat een van de achterassen los zit. Omdat bureaucratie overal ter wereld een monster is kan het dat het vier maanden geleden is dat de garage de lokale overheid verzocht de wagen weg te slepen. De Kafkaëske situatie duurt voorlopig nog voort, de gemeente heeft namelijk aangegeven binnenkort pas naar het wegslepen van de auto te kijken. De C-klasse zal dus nog even stof moeten happen.

We hopen dat het daadwerkelijk verwijderen van de auto (zo medio 2017 schatten we) uitgevoerd zal worden door Peppie en Kokki in een demonstratie van nog meer incompetentie en besluiteloosheid, maar dan van een wat vrolijker soort. (Bron: Birminghammail)28 reacties

Meer boete dan wat de auto nog waard is. Lekker laten staan wegrotten en een nieuwe kopen.

Zou dit de reden zijn waarom er allemaal van die stoffige supercars in Dubai enzo staan?
via Android app
@mercedesclk350: in de VAE is het strafbaar om je schulden niet te betalen. Dus als de boel scheef loopt in je bedrijf is het wegwezen geblazen aldaar.
@knipperlichtje: Oh, dat wist ik niet. Mja, die mensen vinden een Ferrari Enzo waarschijnlijk niet patserig genoeg, daarom rotten die weg.
@mercedesclk350: Zoals knipperlichtje al zegt, als je daar schulden hebt maak je dat je weg komt. Dan zal die supercar je worst wezen..
@frietjemet: Wordt ook veel gedaan door expats. Creditcards leeg trekken en de auto op de weg naar het vliegveld dumpen. Zuig ik niet uit mijn duimpje trouwens, maar heb ik van een inwoner.
beetje bestuurder manoeuvreert daar zo uit
@stefan_ijff: met achterassen die los zouden zitten?
@johanhummer9: Gebeurt dagelijks in Rusland.
@johanhummer9: Is dat een bekende Mercedes kwaal??
@stefan_ijff: een beetje bestuurder schuift gewoon het hek opzij
18k valt nog heel erg mee, daar parkeer je in Amsterdam een paar dagen voor ;-)
@gtwillem: absoluut gezien, met een tarief van 6 euro, zo’n 125 dagen, met een max van 30 per dag is dat 600 dagen ;)
Verloren kaartje, 50 euri en je hebt je auto terug. Of leggen ze er een wielklem om?
Gewoon het kaartje kopen wanneer je je eerste kaartje kwijt bent, 35 Euro ofzo, scheelt toch weer even mooi 17965 munten:)
Ach, als ie er al 3 jaar staat, maken die paar extra maanden ook niet meer uit.
Waarom pak je niet zo’n kaartje uit dat machine, stapt weer terug in die wagen en rijdt eruit. Volgensmij is het pas na 5 minuten betalen haha! Scheelt een aantal flappen maar ben benieuwd of ie nog start
@henkhupelschoten: Omdat als je er zonder auto staat geen kaartje uitkomt.Of je moet een kilootje of 500 wegen maar dan heb je grotere problemen.
@sydney: Zouden ze een weegbrug hebben ja? Anders steeds elke dag stukje voor stukje demonteren haha of heel erg dicht op de andere auto rijden als ie uit rijdt haha, lukt overigens heel erg goed bij de Efteling haha!
@henkhupelschoten: hahaha, dat laatste heb ik ook al gedaan in duinrell. Werkt perfect.
@henkhupelschoten: dat kaartje zal het probleem niet zijn. Maar dat hekje….tja
@henkhupelschoten: ik geloof dat het wegrijdprobleem meer in loszittende achterassen zit.
Bestaat er dan feitelijk geen regel dat als je wagen er x-aantal tijd onaangeroerd staat dat die weggesleept word?

Want je weet als garageuitbater toch ook dat je dat geld nooit gaat zien.
via Android app
Is die porsche carrera gt al weg uit die garage in canada?
Binnenrijden met andere auto, buitenrijden met de C en dan naar de kassa gaan en zeggen dat je je kaartje verloren bent voor de auto waarmee je zonet bent binnengerden. Betaal je ticket voor één dag en je bent buiten met beide auto’s. Done that. It works ;-)
Op Amsterdam Sloterdijk staat al een hele tijd een oude, verlaten Fiat Bravo uit Frankrijk. Met wielklem, zal waarschijnlijk ook niet meer het ophalen waard zijn.
Het valt me altijd op wanneer ik een auto zie die er ook zo bij staat op een parking (vliegveld, haven) Dat die 9 van det 10 x een engels kenteken heeft
Zoiets hebben wij ook gehad op de parkeerplaats, maar dan met een aftandse Peugeot op Bulgaarse kentekens net een kapotte achterruit en lekke band! Mocht niet zomaar weggesleept worden omdat hij op privéterrein stond. Daarna hebben een paar sterke kerels de auto letterlijk opgetild en op de openbare weg gezet zodat het een probleem van de gemeente werd! Die heeft hem een paar dagen later toch laten afslepen.
Ik denk niet dat die start, de accu is vermoedelijk allang leeggelopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).