Ecclestone: ik ging voor het geld

Auteur: , 17 Reacties

Nu de bejaarde Bernie niet meer aan het roer staat bij de Formule 1 doet hij een boekje open.

Bernie-Max

Bernie Ecclestone spreekt over de aanpak van Liberty Media, de nieuwe bazen van de Formule 1. “Het lijkt erop dat ze het niet doen voor geld, terwijl ik het wel voor het geld heb gedaan. Dit is een goede zaak.”, aldus de schatrijker ondernemer tegenover media in Bahrein.

Het is voor het eerst dat Ecclestone publiekelijk opduikt bij het F1-circus sinds de officiële overname. “Ik draaide de F1 om aandeelhouders tevreden te houden. Hij (Chase Carey, voorzitter F1) doet het om meer tevreden toeschouwers te krijgen.”

Daarnaast zei Ecclestone niet te geloven in sociale media. Onder het bewind van de 86-jarige was de F1 niet sterk vertegenwoordigd op de sociale kanalen. Daar zien we nu al verandering in. Op het officiële YouTube-kanaal van de Formule 1 worden sinds dit seizoen video’s sneller en consequenter geupload.

Ecclestone blijft skeptisch over sociale media. “Het is interessant om te zien wat er nu gaat gebeuren. Ik heb er nooit in geloofd, dus we gaan het zien.” (via Crash.net)17 reacties

ik zal ook een boekje voor ecclestone openen, die vrouwen om hem heen gingen ook voor het geld
@arashrsf: hahahaha, schitterend!
@arashrsf: dat weet hij als geen ander aangezien hij ze heeft gekocht.
Niets nieuws onder de zon.
Toch mooi dat die gnoom eindelijk weg is.
Maar in belangrijker nieuws; Max zet net de snelste tijd in FP3. Gaat dus misschien nog een spannende kwalificatie worden straks?!!
@trustmeiamanengineer: Het valt me wel mee dat ie ondanks zijn negatieve mening over social media, hij wel benieuwd is naar de effecten. Dat doet me in ieder geval het idee geven dat ie z’n ongelijk wel toegeeft op het moment dat social media toch wel goed uitpakt voor de F1.
Ik denk dat het liberty media uiteindelijk ook gewoon om de pegels gaat. Bernie heeft in zijn leven een paar dingen goed gedaan en één briljante actie: het kopen van de Finale 1 tv rechten. Daar is ie vervolgens op binnen gelopen
Liberty heeft denk ik de ruimte in middelen en organisatie om eens goed na te denken hoe ze aan de F1 goed geld kunnen verdienen. Blije fans zijn natuurlijk ook fans die geld willen uitgeven.
Social media voegt echt wel wat toe. Ik vind het leuk om op YouTube soms even wat informatie te zoeken over hoe het met de F1 is
In other news, most liquids are wet.
Goh, wat een onthulling! Bernie Eikelsteen zat er alleen maar in voor het geld!
Wat een WereldNieuws!
Wat is zijn favoriete album? “We’re only in it for the Money” van Frank Zappa natuurlijk.
Ik denk dat dit een dekmantel is. Dat als het nu wel opeens veel beter gaat met Formule 1 dit komt omdat er nu wel van vele social media gebruik gemaakt wordt. Zoals hij zegt geloofde hij hier niet in en deed het puur zakelijk. Maar nu gaat het om de spektakel wat meer kijkcijfers moet genereren en meer aandacht moet trekken dmv diverse (social-)mediabronnen
Het is wat allemaal. Poeh!
Dat had ik nou nooit gedacht….
Ik was 10 jaar geleden al op een tropisch eiland met 4 pitspoezen gaan zitten.
86 en het gedaan voor het geld . Dan heb je echt vertrouwen dat je 120 wordt.
Lol net als liberty media het gratis gaan doen , liberty begrijpt volgens mij heel goed dat ze afhankelijk zijn van de fans/ publiek.
*gaat
Social media was gewoon een broodnodige eerste stap voor liberty media om de vergrijzing bij de fans te counteren. De jeugd was aan het afhaken onder bernie zijn bewind dus dit moest gewoon.

Ik ben blij dat we op YouTube nu dagelijks interessante zaken zien passeren op het F1 kanaal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).