Een bijzonder moment: A Star El-Born

Auteur: , 15 Reacties

Flauwe woordgrappen zijn flauw. Deze rode schicht is echter bloedserieus.

Iedereen weet dat onder de Volkswagen Group meer merken vallen. Bekende autofabrikanten als Audi, Bentley, Lamborghini, Skoda en Porsche vallen ook onder de vlag, evenals het Spaanse Seat.

Met de meeste merken had Volkswagen veel succes, maar met Seat modderde het concern een beetje aan. Niet dat er iets mis was met de auto’s, integendeel. Je kreeg prima waar voor eens schappelijk bedrag. Het was meer de brand identity waar het merk naarstig naar op zoek was. Maar het lek lijkt boven te zijn. MPV-achtige auto’s als de Altea en Alhambra hebben het veld geruimd ten faveure van crossovers als de Arona, Ateca en Tarracco. Seat heeft nu zelfs zijn eigen submerk: Cupra. Seat zou het er bij kunnen laten, maar de Spanjaarden zetten in op elektrische mobiliteit.

Ditmaal in de vorm van de Seat El-Born. Seat noemt zijn auto’s veelal naar een Spaanse plaats, maar ditmaal heeft men gekozen voor een dorpje in Zuid-Limburg, lijkt het wel. Zonder gekheid: de Seat El-Born is een auto die we bloedserieus moeten nemen. Het is in feite de Seat-versie van de Volkswagen ID-3. De auto staat op hetzelfde MEB-platform. Onder de kap huist een elektrische motor met 204 pk. Deze motor wordt voorzien van energie dankzij een accupakket van 62 kWh.

Daarmee moet je in 7,5 seconden de 100 km/u aantikken vanuit stilstand. Wellicht is het veel belangrijker dat je op een volle accu 420 km kunt halen volgens de WLTP-cyclus. Nog een voordeel is dat de Seat er wat frivoler uitziet dan de wel erg zakelijke Volkswagen ID3. Het is nu nog een concept, maar verwacht de productieversie zeer snel.15 reacties

Wanneer komt de Skoda tegenhanger?
Kijk vw designers, zo kan het dus ook.
Ik zeg ’t niet gauw, maar ik vind de VW mooier. Maar goed, dat is op basis van kekke persplaatjes versus snaps van de beursvloer, dus misschien moeten we wachten tot we ze op straat tegenkomen…
@potver7: Ik vind juist de Seat er 10x gaver uitzien dan de VW… Leuk modern ding zo.
@willeme, vergeten dat dit geen nieuws is? Is in maart al door jullie behandeld: https://www.autoblog.nl/nieuws/el-born-is-de-eerste-volledige-elektrische-seat-121201
@birdnerd84:

Hallo Birdnerd,

Zoals je kunt zien zijn we aanwezig op de IAA. We maken van alle primeurs afbeeldingen om te laten zien hoe de auto’s eruit zien. Dus ook van deze auto. We zijn ervan op de hoogte dat de auto digitaal onthuld is. We hebben er toen ook over gesproken. Dat staat ook in de link in het artikel ;)

Dus aanschouw de platen en zie hoe het licht speelt met deze frivole Spanjaar :D
@willeme: die was toen toch niet alleen digitaal onthuld? Die bestond toen toch al echt? Volgens mij hebben jullie m nog duidelijk omschreven in jullie filmpjes
@willeme: kijk deze eens vanaf 17:00 (officieel een concept, maar volgens mij is de el-born van nu dat ook nog, dus er is geen nieuwswaarde aan deze auto….. http://www.autojunk.nl/2019/03/autosalon-van-geneve-2019-deel-1 (hoop dat de link werkt)
@willeme: Waar hèb je het over? Je linkt in dit bericht absoluut niet naar eerdere artikelen, alleen dat van zijn VW broertje. Dit hele bericht is getypt alsof je niet eens weet dat dit helemaal geen primeur is en dat ie maanden geleden al is getoond. Daarnaast hebben jullie foto’s vanaf de beurs (van Genève, niet Frankfurt dus!) ook al eens geplaatst: https://www.autoblog.nl/nieuws/de-el-born-is-een-nieuw-begin-voor-seat-121554 Geef gewoon toe dat je dit model vergeten was of dat geldschieter PON gewoon dit bericht graag wilde.
@birdnerd84: Hmm, verrek. Dubbelpost. Doet er niets aan af dat een belangrijke auto is. De ID-3 is op dit moment vrij heet op de beurs, maar dit is natuurlijk een veel beter alternatief, wellicht. Niet zo vers als gedacht (dat geef ik ruiterlij toe), maar nog altijd relevant. Overigens ervaar ik de toon de je hanteert als zeer onsympathiek. Nee, wij ontvangen geen gelden van een importeur.
@willeme: Mijn eerste reactie was kort en normaal. Als je die paar zinnetjes en die link nou eens goed had bekeken dan was de rest ook niet nodig geweest. “Nee, wij ontvangen geen gelden van een importeur.” De eerste ‘objectieve’ autowebsite/magazine die dat zou toegeven zou ook niet slim zijn
@birdnerd84:

Eh, jazeker wel. Tuurlijk. Als er sprake is van betaalde content, wordt dat vermeld. (Advertorial, Brandend Content et cetera). En ja, om de schoorsteen te laten roken komt dat wel degelijk voor.
Mooi. Mooier dan die dufgeit producten van VW en Skoda.
Prachtige wieldoppen. Kunstwerkje.
Zal wel niet in Born gemaakt worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).