Een fraaie SUV, maar wat is het precies?

Auteur: , 37 Reacties

Is het een Nissan, een Ford of een Isuzu misschien?

Af en toe kom je op het internet auto’s tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Meestal zijn het obscure klassiekers waarvan het aantal exemplaren op één hand te tellen is of het zijn Chinese misbaksels, auto’s die gelukkig nooit een band op Europese grond zullen zetten.

In dit geval is het geen van beide. Deze SUV komt namelijk wel degelijk uit China, maar we kunnen moeilijk over een misbaksel spreken. Natuurlijk zien we hier en daar designgrapjes die we al eens op andere auto’s hebben gezien, maar dat komt ook bij Europese merken geregeld voor. Dit is gewoon een heel nette en originele SUV.

En dan de naam, je kijkt hier naar de Trumpchi GS8. Trumpchi is het luxemerk van GAC, de Guangzhou Automobile Group en richt zich volledig op de eigen markt. We kennen het merk vooral van de GA5, hun eerste auto, die de Alfa-Romeo 166 als basis heeft. Hoeveel Alfa-DNA deze SUV nog heeft weten we niet, evenmin of de tweeliter turbo met 201 pk nog steeds een afgeleide is van de aloude Alfa-Twin Spark. In oktober staat de auto bij de Chinese dealers, voor zover dat voor ons relevant is. Plannen om de auto deze kant op te halen zijn er namelijk niet.37 reacties

Trumpchi maakt op zich geen verkeerde auto’s. Deze ziet er ook niet onaardig uit. Zal mijn ogen openhouden in Oktober.
@pinut187: op het zuidelijk halfrond is oktober inderdaad een goed moment om uit je winterslaap te ontwaken.
@mashell: China ligt op het Noordelijk halfrond, of ik snap je grap niet, dat kan ook nog haha
Donald Thrump strikes again. De Thrumphmobiel van dit jaar.
Ziet er idd gelikt uit
Maken de Chinezen ook al wat stappen mbt actieve en passieve veiligheid?
Stel nou dat ik met deze SUV in botsing kom met een grasspriet, overleef ik dat dan?
@escort77: hangt er vanaf of het gras net gemaaid was of niet…
Ordinair jatwerk. Zoals de achterlichten, van Range Rover…
@bennieokkels: Ja, echt hé. Zelfs de wielen zijn rond. Hoe durven ze.
@bennieokkels: Ze hebben ook goed naar de Infiniti QX80 gekeken. Op zich niks mis mee, laten inspireren is alleen maar een compliment zoal g het geen exacte kopie is.
@bennieokkels: herken toch meer de erg goed verkopende Toyota landcruiser V8 hierin. Met Rolls Royce uitlaat.
Teveel design. De bril om de koplampen, de doorlopende koplampen in de motorkap, de niet doorlopende chroom lijst bij het achterste zijvenster, het is allemaal een beetje te veel.
Doe dat ding een plezier en rij het meteen in de verbrandingsoven.
via iPhone app
Koplampen doen mij qua vorm denken aan een Escalade, de achterkant een Range Rover. Al met al best aardig. Bij die Chinese auto’s vraag ik me altijd een paar dingen af: hoe rijdt het, hoe is de afwerking en hoe ziet het er over 5 jaar/wat pekel uit?
Heeft iemand hier ervaring mee?
@apriliarsv: Als het niet veel kost is dat niet belangrijk stel dat een afschrijving van de eerste 2 jaar van een premium wagen alleen al meer is dan de waarde van deze Chinese auto.
@apriliarsv: Ik heb ooit plaats mogen nemen in een Landwind CV9, kwaliteit was werkelijk waar om te huilen, zeker het interieur. Bovendien had ik het idee een goedkope schoenenwinkel binnen te stappen toen in plaats nam, de lijmgeur was overweldigend.

Dat was inmiddels een paar jaar geleden, en de Chinezen maken ondanks hun korte beentjes grote stappen in de goede richting, dus de kwaliteit van deze Trumpchi zou zo maar van prima niveau kunnen zijn.
Japanners en Koreanen zijn ook ooit begonnen met schaamteloos kopiëren.
Ze zijn er nog niet, maar autofabrikanten in de rest van de wereld mogen zich langzaam aan wel zorgen beginnen te maken. De Chinezen halen hun achterstand hard in.

Het design van deze Gs8 is nog erg afgestemd op de Aziatische markt, maar met iets minder blingbling zou het gewoon een stoere terreinwagen zijn. En ook het interieur is helemaal niet verkeerd:

http://auto.ironhorse.ru/wp-content/uploads/2016/04/Trumpchi-GA8-int1.jpg

Én dat het hard kan gaan hebben de Japanners en een paar decennia later de Koreanen wel duidelijk gemaakt met hun auto’s.
@moveyourmind: Als je moet kiezen dit of niets …..(mercedes)
@riri: Denk dat ik dan toch voor de Hyundai Santa Fe zou gaan…

Want die is beschaafd geprijsd, is van onberispelijke kwaliteit en ziet er uit als een kleine Amerikaanse SUV.

Én Hyundai is een gevestigd merk, dat is ook wel fijn.
Ze gaan een keer komen.
Als hun thuismarkt iets opdroogt.
En dan zijn de rapen gaar voor de Europese auto industrie, want de Chinezen hebben geleerd van de Europeanen, de Japanners en de Koreanen en zullen nog sneller de inhaalslag gemaakt hebben als onze ooit superieure auto industrie.
We hebben dit fenomeen al gezien met de komst van de Japanners begin zeventiger jaren overspoelden ze de markt met goedkope betrouwbare auto’s, nu zijn het de Koreanen en morgen de Chinezen.
Deze wagen ziet er gewoon goed uit. Punt.
@desjonnies: Een keer ja, maar zolang het in elkaar gezet wordt door arbeiders voor een knaak per dag (bij wijze van) zul je natuurlijk nooit goed spul krijgen. Tekenen kunnen we allemaal, nu nog kwaliteit.
@lekkaah:
Snelle dan je durft te dromen, auto’s zijn sinds de tachtiger jaren geen high-tech meer!
Deze docu is interessant Jeremy Clarkson heeft een aantal luchtige docu’s gemaakt, deze gaat over de opkomst van de Japanse auto industrie en hoe deze dank zij de verdwenen Britse auto industrie groot is geworden; 23 minuten interessant kijk plezier:
https://www.youtube.com/watch?v=LSYD4a3RzW4
@desjonnies: thanks voor de link en 23 minuten good old JC.
@lekkaah: autos worden hedendaags veelal door robots in elkaar geschroefd ,het is meer de goedkope materialen die worden gebruikt dat de Chinese auto’s nog niet rijp zijn voor Europa. Plus de veiligheids eisen zijn in China anders..
Best wel stoer. Qua design maken ze vorderingen vind ik.
Ben benieuwd naar het interieur!
Ik vind het wel wat van de Landcruiser FJ60 hebben. Niet verkeerd. En als hij net zover komt in het terrein als de genoemde Japanner en ook nog behoorlijk betrouwbaar is.. Dan wordt het een winnaar.
Kruising tussen Mini Countryman en een Toyota Landcruiser 100. Ik kan hem wel smaken!
Ik wist het direct! Chinees blikwerk ..
Heeft tenminste wel een origineel uiterlijk. Ben wel heel benieuwd hoe het er onderhuids aan toe is na 2 jaar. Al draagt een aap een gouden ring…
Ik heb in China een paar 100 km in zo’n trumpchi ga5 rondgereden.

Was gewoon een prima auto ik meende een 1.5 of 1.7 turbo motor met prima automaat.

Al zou het met de materialen waarschijnlijk net onder Kia en Hyundai opereren
Het ziet er niet gek uit, maar ik zou hem alsnog niet kopen.
Dit is gewoon een hele nette SUV geworden. Natuurlijk, als je goed kijkt zie je wat trekjes van de Nissan Patrol erin, en je kunt ook zeggen de koplampjes wat weg hebben van de Kia Telluride concept, maar dat is allemaal niet zo erg. Tegenwoordig kopiëren ook de gevestigde fabrikanten elkaars stijlelementen. Kijk bijvoorbeeld naar zo’n “snor” in de voorbumper, die zie je bijna overal, de Alfa Giulia met zijn Kia-achterlichten en Ford dat tegenwoordig een Aston Martin-achtige grille heeft. Probeer het maar eens, een écht originele auto te ontwerpen die oog eens aan alle regelgeving voldoet en economisch gezien interessant is.

Uiteraard blijft het wel even de vraag hoe het kwalitatief met deze Trumpchi zit. Er mooi uitzien is één ding, maar als deze auto onder je reet wegroest of na 10.000km van ellendigheid uit elkaar valt heb je natuurlijk ook niks aan zo’n fraaie koets.
Outlander kloon van Mitsubishi dat kun je toch meteen zien. goede auto trouwens
Sierlijst onder het achterraam is erg netjes gedaan. Volgende keer wel alle blauwe folie eraf halen, of zeur ik nu een beetje…
Dat lipje over de motorkap had voor mij niet gehoeven….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).