Een piemel als handtekening op je rijbewijs, mag dat?

Auteur: , 43 Reacties

Dat is momenteel een vraag die aan de orde is in Australië. Ene Jared Hyams beweert namelijk dat het krabbeltje dat overduidelijk een fallus voorstelt zijn handtekening is.

Piem0l

Het begon allemaal als een grapje, toen Ozzie Jared Hyams in het vakje voor de handtekening van een formulier voor adreswijziging een piemeltje krabbelde. Hij vermoedde geen probleem, maar dat liep even anders. De overheidsinstantie begon hem brieven te sturen en hem te bellen over dat zijn aanvraag werd afgekeurd omdat zijn handtekening niet geldig zou zijn. En dat maakte de rebel in Hyams los.

Hij is de handtekening vervolgens overal voor gaan gebruiken. Van collegekaarten en zorgverzekeringspasjes tot aan ID’s en rijbewijzen aan toe. Ook de gevolgen daarvan laten zich raden: van afgekeurde examens tot aan rechtszaken die Hyams aanspande tegen verkeersdienst van de staat Victoria. Zij weigerden hem meermaals een aanvraag voor een rijbewijs omdat zijn handtekening aanstootgegevend zou zijn, als ook makkelijk reproduceerbaar door derden. Rechtszaken die onze maffe Ozzie twee keer verloor.

En toch staat zowel op het oude als nieuwe rijbewijs van Hyams het piemeltje als handtekening. Onder het motto ‘de aanhouder wint je poot stijf houden’ heeft Jared zo veel aanvragen ingediend, dat er uiteindelijk wel een keer een ambtenaar zat te slapen (huh, dat doen ze toch altijd?). Pas als de overheid niet meer zo moeilijk doet zal Jared overwegen zijn handtekening te veranderen. Tot die tijd blijft hij dapper strijden tegen de stijfheid van de Australische bureaucratie43 reacties

Moet je ook maar willen…
Leuk voor even, daarna is de grap er wel af.
Wat een lul, zet toch gewoon een normale handtekening joh. Beetje zonde van je tijd en moeite om overal rechtszaken aan te spannen omdat je een pikke op papier wilt zetten.
@Edge: Pun intended?
@Edge: Het gaat niet hem waarschijnlijk niet om het teken van een penis op officiële documenten. Maar om de achterliggende gedachte dat hij niet vrij is in het kiezen van zijn persoonlijke handtekening.
@robert110: oh kerel, ben jij er zo eentje? En jij vindt zeker ook dat vrouwen dezelfde rechten horen te hebben net als mannen?
@scooper: wat is dat nou weer voor vergelijking? Zeker moeten die dezelfde rechten hebben, hoop dat er geen vrouw zo stom is iets met jou te beginnen.
@bouwvakkert: Haha, nam je die reactie nou serieus?
@scooper: Wat voor een zou ik er moeten zijn dan?
@robert110: Klopt. Veel handtekeningen zijn toch al onleesbaar, dus een beetje artisticiteit kan geen kwaad. Alleen is zijn keus hier niet zo heel smaakvol – om het zo maar eens te zeggen. Een dampende drol zou naar mijn idee ook niet zomaar geaccepteerd worden. Maar in principe heeft de man gelijk.
@Edge: inderdaad, een echte lul ..
Ik zie er geen piemel in?
@alcantara: er zit ook helemaal geen piemel in
Haha wat een debiel. Doe maar normaal en makkelijk joh.
Goh, dan heb je tijd over….
Voor degenen die het niet wisten: ik was het niet. Ik woon gewoon in Nederland
Mischien moet hij een vriend(in) zoeken dan houdt die swaffeldrang vanzelf wel op
Die handtekening vind ik nog wel kunnen…

Maar vind die pasfoto van een enorme eikel op het rijbewijs over het randje…
@moveyourmind: badum tsss!
@moveyourmind: misschien is het wel stiekem de zus van gtwillem!
Wat lullig dit
Zo vaak zal deze handtekening wel niet gebruikt worden: Elk normaal mens weet dat het streepje moet staan boven de eikel i.p.v. onder tussen de ballen.
Just grow up!!
Sorry. Maar wat een vervelende vent zeg!
Gezien zijn gevoel voor humor is die penis op ware grootte getekend.
@romeoalfa: hahahaha😂
Wat een rare eikel. En niet alleen die vent.
Wat een lullige situatie.
Hehe, die kangoeroe er ook bij, he..
😂😂
Ik waardeer zoiets wel.

Beter dan alle volgzame schaapjes.
Wat lulverhaal
Slap verhaal
Ok dit pik ik niet!
Die slecht getekende piemol zou aanstootgevend moeten zijn? Jezus, wat een kleinzerige ambtenaren hebben ze daar in Australië zeg….

Dacht dat het juist wel ruig volk was, met al die dodelijke dieren enzo. Vinden ze een getekende piemol aanstootgevend. Wat een tedere zieltjes weer….
“Okay sir, to make it official we just need your John Hancock.”
“My what?”
“Your Hancock”
“What’s that?”
“It’s a scribble to make documents official.”
“Okay. So you want me to scribble a hancock?”
“Yes, sir.”
En de link met auto’s iiiiiisssss….??? Oh wacht, tuurlijk rijbewijs! Ja goed stuk dan….
Ook zo lekker volwassen…
“Ik MOET een piemol als handtekening”
Laten we daar het ambtelijkapparaat eens lekker mee belasten.
En janken als de gemeente geen tijd over heeft voor relevante zaken.

Zo jammer…
@pimk68:
Of de ambtenaren in kwestie kiezen er voor om er geen aanstoot aan te nemen. Als die vent zo kinderachtig wil zijn met zijn handtekening, moet ie dat toch zelf weten?
@Rob: In NL is men verplicht te antwoorden, wellicht is dat in Austreelia net zo.
Dus ik blijf het zeggen “Lekker volwassen” :-)
@Rob: Eigenlijk heb je daar groot gelijk in. Geef hem gewoon z’n zin. Als ie voor lul wil staan, laat hem dan. Heb je er verder geen last mee…
Hij lijkt wel een beetje op The Dude.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).