LaFerrari-replica’s duiken op voor 15.000 euro [updated]

Auteur: , 19 Reacties

Het zou zomaar kunnen dat je even krap bij kas zat, net toen de 499 LaFerrari's in de verkoop gingen. Niet getreurd, want een stel Zweden maakt de brute Italiaan bereikbaar voor iedere sterveling.

LaFerrari-replica kost je 15.000 euro

Tenminste… Mansory Cars bouwt voor 15.000 euro iets wat er een heel klein beetje bij in de buurt komt: een replica, voorzien van het 248 pk sterke blok uit een Toyota Camry. Ietsje minder indrukwekkend dan de 6.3-liter V12 uit het origineel, maar dat je in een nep-Ferrari rondrijdt ziet niemand, toch?

Voor het geval je bang bent dat zelfs een blinde doorheeft dat je niet in een echte LaFerrari rondscheurt, biedt Mansory Cars overigens ook versies met indrukwekkendere motoren. Denk aan de 5.2-liter V10 uit de Audi R8 of de 6.0-liter V12 uit de BMW 760Li. Die kosten wel wat meer, namelijk 28.000 euro.

Of je daarmee vervolgens veilig de weg op kunt, is een tweede. Mansory Cars bouwt het chassis namelijk zelf, waar andere neppers vaak gebruik maken van het onderstel van een bestaand model, zoals de Toyota MR2. Het bedrijf wil ons doen geloven al sinds 1973 actief te zijn, maar er is naast de eigen website opvallend weinig over ze te vinden. Die website is overigens pas sinds 2013 in de lucht, dus denk twee keer na voor je met Mansory Cars in zee gaat.

Instant update: Een LaFerrari voor 15.000 euro leek al te mooi om waar te zijn, ook al ging het in dit geval om een replica. En dat is ook zo. Mansory Cars blijkt namelijk alles behalve een bedrijf dat namaak-supercars bouwt, zo blijkt uit het artikel van Jalopnik, waar @_Kristoff_ ons zojuist over tipte.19 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Heb je 15.000 euro te besteden, ga je dit doen. Spaar dan nog ff door voor iets anders. Er zijn zat leuke auto’s te koop voor dat geld.
Niet alles geloven wat er op internet staat Jordy. ;)
@JordyS: er is toch wel wat meer bekend over de site ;-) http://jalopnik.com/the-worlds-shadiest-supercar-company-is-still-trying-to-1566184358
@_Kristoff_: je was me net voor
@_Kristoff_: Hm, schimmig zaakje dus. Bedankt voor de info, ga ik verwerken in een update!
@JordyS: Graag gedaan :-)
Pas stond er een keer een serie artikelen over dat bedrijf op Jalipnik. Daaruit blijkt dat die hele zaak een grote oplichterij is. Je betaalt voor een replica om vervolgens nooit meer iets van ze te goren.
Dubieuze site, je moet vooraf betalen zeker.
Of ze maken heul érg knappe replica’s of ze huren/lenen een dagje the real thing om die in een schokkerig vaag filmpje te doen laten overkomen als een replica van hun hand.
Je kan ook een echte Venom GT replica kopen met 1244pk voor $27.000
Klinkt betrouwbaar.

+ Met alle respect maar je bent toch wel erg goed gelovig als je er een auto besteld, er zijn zoveel manier waarop je kan bedenken dat dit een luchtje heeft.

Maarja ik snap replica’s sowieso niet echt.
Je kon verwachten dat dit nep was! Voor dat geld koop je net een nieuwe dacia met plastic wieldoppen!
@schrijven van het artikel. Een beetje logisch denkwerk mag wel voor het plaatsen. In welke wereld kan je de volledige aandrijflijn van een r8 voor €13k (meerprijs tov toyota blokje) kopen? Een standaard vag 1.2’tje kost je al ruim €5500
Er ging bij mij een lampje branden toen ik las dat ze mansory cars heten.
ik weet dat ze knettergek zijn bij mansory,maar dit doen ze echt niet.
En zoals genoemd, een nieuwe auto met de aandrijflijn van een Audi R8 (v10!), kon dat maar voor dat geld
Late aprilgrap.
Dit is gewoon pure oplichterij. Deze mensen zijn gewoon hetzelfde bezig als supereplica’s/ top gear replica’s. Je kunt het O.A gewoon zien aan het feit dat sommige foto’s gewoon van het internet afkomen (de foto’s bij de Veneno replica zijn zelfs al eens op dit blog gebruikt!). Ook is het simpel weg onmogelijk om een nieuwe Audi V10 motor te kopen voor €28.000 (èn een hele auto daarop te bouwen)…..
@marussia: dat zijn allemaal de zelfde gasten
Wanneer het te mooi klinkt om waar te zijn…
Het gaat hier om Super Replica’s waar inmiddels ruim 3 jaar van bekend is dat ze de boel zwaar oplichten. Er is hier dan ook al heel lang heel veel over te vinden, gebruiken vele websites die allemaal lijken op bestaande auto sites van top gear tot mansory.
Ze misbruiken ook de naam van Chip Foose en American football player’s om hun oplichting echt te laten lijken.
Heel oud verhaal dit dus, en jullie trappen er nog in ook, zelf een replica kan voor dat geld niet
@thierryvth: laatste toevoeging, niet 1 foto die ze gebruiken is van een replica, zijn allemaal echte originele auto’s
Wat een blinde ook nog wel kan zien overigens
Er zijn ook mensen geweest die daadwerkelijk aanbetalingen hebben gedaan, die hebben ook onderzoek gedaan en uiteindelijk zijn ze in Panema uitgekomen en weet de laatste stand van zaken niet maar het geld zal vermoedelijk nog niet terug zijn.
Google op “super replica’s” en je vind jaren geschiedenis van blogs waar ze achter deze gasten aan gegaan zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).