Stiekem meerijden met de Mille Miglia, zo doe je dat

Auteur: , 28 Reacties

De Mille Miglia is een bijna mythische race, maar niet iedereen neemt het even nauw met de tradities van deze Italiaanse klassieker.

De nep-deelnemers van Mille Miglia 2014

Gaat je hart sneller kloppen van klassieke auto’s, dan kun je simpelweg niet om de Mille Miglia heen. Want zeg nou zelf: waar komen historische auto’s beter tot hun recht dan op Italiaanse wegen, dwars door Italiaanse dorpjes en landschappen? Het evenement is in de kern natuurlijk een wedstrijd, maar brengt bij de deelnemers en de toeschouwers vooral de passie vooral het moois uit het verleden naar boven.

Helaas blijkt niet iedereen de magie van de Mille Miglia te begrijpen. Sterker nog: hoe sommige types de race benaderen, komt heel dicht in de buurt van heiligschennis. Het zou goed kunnen dat twee Nederlandse ‘liefhebbers’ langzaam nattigheid voelen, of niet Ot Jolema en Jack Vrolijk?

De nep-deelnemers in hun D-Type replica

Deze twee heren stonden niet ingeschreven als deelnemer voor de editie van 2014, maar vonden het kennelijk geen probleem om stiekem mee te rijden met hun Jaguar D-Type. Een replica, om het nog net een beetje erger te maken. Hoe? Het tweetal reed rond met een vals startnummer (453) en vrijwel dezelfde bestickering als de echte deelnemers, waarmee ze volgens onze tipgever zelfs het podium opreden.

Rest ons slechts een vraag. Heren, wat bezielde jullie: als nep-deelnemer met een replica de Mille Miglia rijden!?28 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Opzich wel een mooie kwajongensstreek, maar wel een beetje goedkoop. Zeker omdat het een replica betreft!
Haha, ik vind het wel humor hebben! Toch een knappe prestatie om dit voor elkaar te krijgen van ze!
Goed georganiseerd daar! Vind het wel grappig!
Haha, wat mooi! Heerlijke kwajongensstreek!

Dit als heiligschennis bestempelen lijkt me alleen maar meehelpen het ‘mythisch’ te maken. Het is een leuk evenement. En geloof me, ik vind dit schitterend, maar dat groter maken dan dat het is heb ik een hekel aan..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Die komen zeker van de Gay Classic Car Club…
Dit zijn nou echte helden. Niks inschrijven, niks wachtlijsten, niks snobbige klassieke auto. Gewoon doen!
Haha zolang het bij 1x blijft kan ik er wel om lachen
Ik heb ze zien rijden en ook nog met ze gesproken. Echte liefhebbers die de sfeer wilden proeven. Ot en Jack zijn kwajongens van de bovenste plank!!
Niet iedereen heeft een fortuin. En met een repilca ga je echt nooit mee mogen doen! Dus prima oplossing.
Wil de route zelf ook nog eens doen. Ik heb het lef en de auto er alleen niet voor om zo sneaky mee te rijden…
Wat is hier mis mee, alsOf de schrijver van dit bericht het zich kan veroorloven om mee te rijden. Hij kan waass de replica niet eens betalen..
Hoezo, belerend?
Oei, wat een sneu geschreven stuk. Wel een prachtige actie, geniaal om dit zo te doen. Hulde voor de heren!
Chapeau!
Dat je het durft en doet!

Zegt ook iets over organisatie. Beetje op zijn italiaans?
Wat bezielt autoblog om zo’n zuur ouwe wijven stuk te schrijven over zo’n mooie streek? De bezem door die redactie!
@bartdekool: En als ze zelfs het type auto niet goed kunnen raden lijkt het me helemaal “heiligschennis” dat je schrijft voor een autoblog…. C-type en geen D-type volgende keer even scherp zijn JordyS ;)
“wat bezielde jullie: als nep-deelnemer met een replica de Mille Miglia rijden” De weg is van iedereen…
Of om het met de woorden uit de gumball film te zeggen.
This is an unofficial race and I’m just as unofficial as you are.

Tenzij ze misbruik gemaakt hebben van allerlei services die aangeboden werden voor deelnemers van de rally zie ik er geen probleem in.
@Hupke:
1) Het is geen race maar een regelmatigheids rally
2) Het is een officieel evenement met daarbij horende rechten en plichten
3) Het is automobiel cultureel erfgoed van Italie

Iets waarvan je zou hopen dat een autoliefhebber het begrijpt.
Wat meteen aangeeft wat voor types dit zijn. “Iedereen aan de kant hier komen we.”
@heidekonijn:

1) a.Het is een quote over een race. b. Mille Miglia zou terug een race moeten zijn, dat softe gedoe verdorie.
2) Geniet van die maagzweer, of ben je ambtenaar?
3) Kom seg, doe anders melodramatisch.
@Hupke: Ik sta vrolijk in het leven maar heb het gehad met de aso’s van deze wereld. “We doen lekker wat we willen zonder omzien en een ander raapt de brokken wel op” -dat toontje. Wegen genoeg in Italie en dagen genoeg om ze te bereiden buiten de Mille.
@heidekonijn: Welke brokken?
Meedoen kost een vermogen en niet alleen het inschrijfgeld. Je mag alleen meedoen onder strikte voorwaarde (bijv dat je auto ooit in de echte MM gereden moet hebben).

Er rijden ieder jaar tientallen illegalen mee. Ze worden alleen geweerd bij de officiële checkpoints en mini wedstrijdjes. Verder is het oke.

Maar de boel vervalsen om zelfs ook dat gratis en voor niks mee te pikken vind ik een no go. Het gebeuren is te exclusief voor deze streken. Het is nu ook nog voldoende toegankelijk voor het gewone publiek. Met dit soort acties zullen ze uiteindelijk de boel potdicht maken en daar is niemand bij gebaat.
Beetje zielig…misschien ook typisch Nederlands. Maar als je jolema en vrolijk heet ben je er wel voor in de wieg gelegd.
@p993: Kwam ook bij me op. Lekker oerhollands goedkoop. Volgend jaar met oranje sjaaltjes en pruiken en sleurhut erachter. Jaar daarop wordt de Mille overrompeld door nekhaar klaptafels en pica’tos. Jaar daarop schaffen ze het af. Proficiat. Heurleuke kwajongesch.
Tja de weg is openbaar en voor iedereen toegankelijk.
Geweldige actie! hahaha.

Alleen altijd -1 voor replica shit.
Haha het is een C-type en geen D-type! Je zou het toch een keer hebben meegemaakt…
Raar dat men hier asociaal gedrag goed praat…Er waren andere deelnemers die veel geld hadden betaald, iets wat te makkelijk wordt vergeten!
Ik wil hier nog even op reageren, bijna 4 jaar na dato. Eén van de twee rijders die in het artikel met naam, toenaam én twee foto’s worden vermeld (hoe fout is dat !!), is in juli van 2014 overleden en was op het moment van de Mille Miglia Race al ongeneeslijk ziek. Deze race was een droom die uitkwam voor Jack Vrolijk. Ik begrijp het dat deze illegale actie op touw werd gezet heel goed. Misschien moeten de organisatoren van deze Mille Miglia Race ook eens iets doen voor mensen als Jack Vrolijk. Ik vind het een stunt van jewelste!!! Big Thumb voor Ot Jolema die zijn vriend deze ultieme race liet ervaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).