Eigenaar bestelt Audi RS 6 in wel heel bijzondere kleur

Auteur: , 62 Reacties

Grote smurf!

RS 6

Iemand bestelde één van de laatste exemplaren van de RS 6 Avant met een knaller. De opvolger zal vermoedelijk volgend jaar het licht zien en Audi kan terugblikken op toch wel de succesvolste RS 6 Avant tot nu toe. In ieder geval als het gaat om Autojunk statistieken.

Via Audi Forum in Neckarsulm is een wel heel aparte RS 6 Avant Performance geleverd. In het kader van restwaarde kiezen veel eigenaren voor een saai kleurtje als grijs of zwart om op safe te spelen. Een opvallende tint kan altijd nog in combinatie met een wrap. Daar had de eigenaar van deze Audi lak aan. Hij bestelde zijn RS 6 Avant in de Audi Exclusive kleur Riviera Blue. Bij het starten van de auto schijn je ‘Hey kom naar smurfenland’ te horen.

De eigenaar combineerde de blauwe kleur met zwarte details. Met het Performance pakket levert deze RS 6 Avant 605 pk uit de welbekende 4.0-liter V8. Een motor die vandaag de dag in tig modellen van de Volkswagen Groep is te vinden, waaronder de Porsche Cayenne, Panamera en de Bentley Bentayga. Deze RS 6 Avant sprint in 3,7 seconden naar de 100 en kent een top van 305 km/u. De opvolger heeft wat dat betreft grote schoenen om te vullen.

De RS 6-rijder was niet de enige met een voorkeur voor Riviera Blue. Bij Audi Forum Neckarsulm hadden ze nóg een Audi in deze kleur staan, een RS 3 Sedan om precies te zijn.

RS362 reacties

Prachtige kleur en fijn dat er mensen zijn die dit gewoon doen!
@ablogjunk: inderdaad, mensen die kiezen met het hart en niet de -mogelijke- inruilwaarde t.z.t.
@406_v6: dergelijke auto’s worden hopelijk nooit gekocht met het oog op de inruilwaarde. Dan kunnen ze beter iets anders kiezen…
@406_v6: volgens mij is dat helemaal niet zo gek om een veilige keuze te nemen, het is geen paraplu die je even aanschaft.
@timd: daarom juist, je wilt toch niet in een 13 in een dozijn auto rijden? Ik niet tenminste.
@406_v6: Ik rij graag in een auto met een kek kleurtje (bij klassiekers is het erg belangrijk) maar helaas ben ik toegewezen op de tweedehands markt.

Auto’s voor de handel (opknap meuk) koop ik bewust in een saai kleurtje. Na een stuk of 15 auto’s ben ik er achter gekomen dat een kleurtje veel minder snel verkoopt. Aangezien bezit en advertenties geld kosten is dat belangrijk.
@406_v6: tja… ik snap je wel, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik erg fan ben van zwart en grijs tinten…. ik vind dit smurfen blauw persoonlijk een extra schreeuw om aandacht… mij niet gezien
@timd: sommige auto’s verdienen een kleurtje. Sommige auto’s moet je lekker grijs of zwart houden…. ;-)
@timd: je omschrijft precies wat er foutnis in nl… het word meteen gezien als aandacht trekken…
@ablogjunk: vond hem ook mooi
PlofkraakSmurf
@sracovlov: misschien kopen ze wel een bontkraagje met hetzelfde kleur🤣
@sracovlov: zeg je wat? Zou deze goedkoper te verzekeren zijn? Denk dat Mo en Moessie toch liever een zwarte of grijze jatten
@sracovlov: deze auto valt veel te veel op om een plofkraak mee te doen
Whow nu nog dit model kopen, je moet het maar durven.
Binnenkort wordt er weer ergens een betaalautomaat gesmurft!
Heb al meerdere RS3 en S3 voorbij zien komen in deze kleur, prachtig!
Sterker nog Pon Leusden (de importeur, niet Pon-dealer) had een Rivièra Blue S3 staan in de kelder/showcase onder het pand. Moest destijds een slordige €76k opleveren.
Proleten smurf
@henkhekje: dan ben jij zeker haatsmurf
@henk_he: de realist smurf.. geef toe.. het is een auto die een zeker type persoon aantrekt.
@henkhekje: Door dit gedrag van jou zijn er inderdaad mensen die een dergelijke auto in een saaie kleur bestellen terwijl ze liever dit hadden gehad. Haal toch die kortzichtige plaat voor je kop weg en waardeer zoiets gewoon.
GEWELDIGE kleur, past bij de auto
Ik vind het eigenlijk bijzonderder dat bij dit soort auto’s het altijd bij die saaie kleuren blijft. Want op super-en hypercars zie je van alles op kleurgebied. Heel veel auto’s kunnen veel meer kleur ‘hebben’, dan waar ze mee geleverd kunnen worden.
Dit blauw staat die RS6 geweldig! En ik denk dat daar vast liefhebbers voor te vinden zijn over x aantal jaar.
Er rijdt er een rond in deze kleur in Rhenen/Veenendaal en omgeving. Zou dat deze zijn? Een week geleden kwam ik hem tegen… hmmm.
@matthijs_vangarderen: er is er ook 1 die rond rijdt maar die is in deze kleur gewrapt. Heeft ook een randje in dezelfde kleur op de velgrand.
@ghost: die RS6 die jij bedoelt is niet gewrapt, dat is de originele kleur
@jochem99: excuses je heb gelijk!

https://www.autojunk.nl/2018/09/audi-rs6-avant-c7-226040
@ghost: nicky romero had ook een RS6 in deze kleur dacht ik.
Juist met deze kleur is de kans kleiner dat hij wordt gestolen om een plofkraak mee te doen. Het dievengilde geeft dan juist de voorkeur aan grijs of zwart omdat dat zo lekker anoniem en onzichtbaar is in de nacht.
Nóg een reden om voor deze heerlijke kleur te kiezen.
@evdw: tegelijkertijd bestellen de meeste mensen deze wagen juist in grijs of zwart om zodoende ook redelijk anoniem door het leven te gaan. Stel je bent directeur van een bedrijf, en je wilt snel van A naar B maar wilt niet meteen in een Porsche aankomen, dan is een grijze of zwarte RS6 redelijk incognito. Een leek ziet gewoon een zwarte of grijze Audi A6. Zeker zonder badges. Dat is imo ook het overgrote deel van de kopers.
@ghost: Volgens mij koop je een RS6 niet omdat je snel van A naar B wil. Met een A6 2.0 TDI ben je in Nederland net zo snel van A naar B.
@evdw: als jij 200k kan stukslaan op een auto maar je bent directeur van een groot bedrijf waarbij je vaak op klantbezoek gaat, wil je niet met een Porsche of Ferrari voorkomen. Dat wekt toch vaak misgunnend gedrag bij klanten die jouw rekeningen betalen.
Een RS6 in zwart of grijs is dan een prima alternatief. Als je dat niet snapt, ben je ws nog te jong om dat in te zien of heb je die ervaring niet. Het is echter wel zo.
@ghost: Misschien ben jij wel te oud en te slechtziend om goed te kunnen lezen want ik zeg toch ook helemaal nergens dat een RS6 geen (relatief) ingetogen alternatief zou kunnen zijn voor een Ferrari?

Ik zeg alleen dat je als zakelijke rijder een RS6 niet koopt alleen omdat je nou zo nodig snel van A naar B wil.
@evdw: dat was ook een metafoor. Je snapte mijn bericht dan sowieso al maar je moet gewoon zo nodig wat zeggen dat verder geen bijdrage heeft.
@ghost: Zo te zien weet jij niet wat een metafoor is. Jij hebt er geen gemaakt in ieder geval.
@evdw: zo te zien heb jij overal een weerwoord op. Internetheld dat je bent.
@ghost: Sorry hoor, maar jij begon met reageren op mijn betoog. Dat mag natuurlijk, maar dan moet je niet gaan huilen als ik ook weer op jou reageer. Daar nodigt een blog ook voor uit lijkt me.
En dat zou ik ook doen als je voor me stond hoor.
@evdw: ik zal het je uitleggen want je snapt er duidelijk niks van. Ik reageer idd op jou maar de essentie van mijn bericht lag niet bij het “snel” van A naar B maar bij het feit dat deze wagens doorgaans door mensen worden gekocht die niet echt willen opvallen maar toch snelheid, luxe en comfort willen. Kleuren als grijs en zwart maken de wagen daardoor nog minder spannend.

Het lijkt alsof je nogal valt over het hele snel van A naar B, maar daar gaat het heel niet om. Als je dat niet snapt moet je het hele bericht nog eens lezen en het woord “snel” weglaten.
@ghost: Ik denk dat er bij jou wat zaken langs je heen gaan want je valt onnodig in herhaling. Ik begreep echt wel wat je bedoelde hoor en je hoeft het dus niet nóg een keer uit te leggen. Ik reageerde inderdaad niet op de essentie van je bericht maar dat lijkt me ook niet verplicht, dat deed jij namelijk ook niet bij mij.
@ghost: Stop nou aub, je slaat de plank volledig mis!
@boxergt: niemand vraagt jou iets dus waar bemoei jij je überhaupt mee.
@evdw: Geloof je dat echt? Weleens gehoord van plastidip???
In een uurtje of 2 is elke auto helemaal matzwart.
@1lunatic: Tuurlijk maar als er ergens anders 1tje staat die al zwart of grijs is nemen ze die. Alle beetjes helpen.
En op het moment dat hij gestolen wordt is hij niet meteen mat zwart en is dus de kans groter dan iemand hem heeft gespot.
Een kennis van me, heeft net een Audi rs6 nagaro editie met 705 PK Speciale editie zijn er maar 150 van gebouwd 2 in Nederland.
@c200:
Me zus heeft er een met turboflaps.
@generaalalfa: mag ik haar telefoonnummer?
@generaalalfa: Me zus?
@c200: en nog 10x te koop op mobile.de. Dus als het echt zo zeldzaam en speciaal was, dan was het nu uitverkocht.
Wat een verschrikkelijke velgen op die RS3. Verder vind ik het kleurtje top. Die rode roodtrip-RS6 van laatst zag er ook al gaaf uit in die knallende kleur. Paars staat ‘m ook al lekker: http://supervettura.com/audi-rs6-purple.html

Meer kleur op de weg graag!!
@kapitein: dat paars staat hem ook goed indd
Al eens zien rijden tussen Zwolle en Meppel. Bijzondere verschijning maar vind het niet de mooiste blauwe kleur. Beetje tè bij een ‘ingetogen’ RS6.
Rebel blue? Dacht dat t een Volvo kleur was 😬😂
Hulde voor het lef om deze kleur te kiezen, maar vind die ijsblauw metallic met zilverkleurige velgen, die hier ook al eens voorbij gekomen is, toch mooier.
Wannabe-NT-801-J-Smurf
Kleur komt wel vaker voor, in Brielle staat precies zo’n zelfde nieuwe RS6 in deze baby blauwe kleur.
Hier wordt Smurfin bokgeil van…
En weer een fucking RS6 op de voorpagina pfff
@drommedaris: Hè en weer de gehele voorraad azijn op!
Ik ken de eigenaar van vroeger. Hij Vader Abraham. Heeft me door mijn jeugd geholpen met zijn vrienden.
Op elke Volvo Polestar is dit normaal en dik. Waarom niet op een andere knallert💪🏻
“Hey kom naar smurfenland”? Haal je nu t smurfenlied en de Snorkels niet door elkaar? Ohja, en leuk kleurtje wel.
Dit is niet mijn smurf, vriend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).